Таг: Баир

1 2 3 10 / 21 НАПИСИ
ПАРИТЕ ОД ДРЖАВАТА НЕ СЕ ДОВОЛНИ ЗА РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО ДОМУВАЊЕ НА РОМИТЕ, ПА СЕ БАРААТ СРЕДСТВА ОД ЕУ ПРОЕКТИ

ПАРИТЕ ОД ДРЖАВАТА НЕ СЕ ДОВОЛНИ ЗА РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО ДОМУВАЊЕ НА РОМИТЕ, ПА СЕ БАРААТ СРЕДСТВА ОД ЕУ ПРОЕКТИ

Од сите приориотетни области од страегијата за Ромите, домување е најтешко за реализирање бидејќи се потребни најмногу пари, рече Абера Камбери одгово ...
БИТОЛА БАРА РЕШЕНИЕ ЗА ПОДОБРО ДОМУВАЊЕ НА РОМИТЕ, А ШТИП ВЕЌЕ ПОКРЕНА ПОСТАПКА ЗА ИЗГРАДБА НА СОЦИЈАЛНА НАСЕЛБА СО ТИПИЗИРАНИ КУЌИ

БИТОЛА БАРА РЕШЕНИЕ ЗА ПОДОБРО ДОМУВАЊЕ НА РОМИТЕ, А ШТИП ВЕЌЕ ПОКРЕНА ПОСТАПКА ЗА ИЗГРАДБА НА СОЦИЈАЛНА НАСЕЛБА СО ТИПИЗИРАНИ КУЌИ

Народот го нарекува Картон Маало, а институциите Петочна Вода, иако за иронијата да биде поголема таму нема ни водовод, ни канализација. Големите тара ...
ПРЕКУ ФОНД ЗА РОМСКОТО НАСЕЛЕНИЕ 26 СЕМЕЈСТВА ОД БИТОЛСКИ БАИР СИ ГИ РЕНОВИРАА КУЌИТЕ

ПРЕКУ ФОНД ЗА РОМСКОТО НАСЕЛЕНИЕ 26 СЕМЕЈСТВА ОД БИТОЛСКИ БАИР СИ ГИ РЕНОВИРАА КУЌИТЕ

Со новата фасада и дограма, условите за живот во домот на семејството Шабанови од битолски Баир станаа многу поквалитетни. Успеаја да го осовременат д ...
СО ПАРИ ОД ЕУ НАБАВЕНO ВОЗИЛО ДА ГО ЗБИРА ЃУБРЕТО ОД БИТОЛСКАТА НАСЕЛБА БАИР, КАДЕ СТАНДАРДНИТЕ КАМИОНИ НЕ МОЖЕ ДА ВЛЕЗАТ

СО ПАРИ ОД ЕУ НАБАВЕНO ВОЗИЛО ДА ГО ЗБИРА ЃУБРЕТО ОД БИТОЛСКАТА НАСЕЛБА БАИР, КАДЕ СТАНДАРДНИТЕ КАМИОНИ НЕ МОЖЕ ДА ВЛЕЗАТ

Преку ЕУ фондови набавен е камион за собирање комунален смет со мала големина и дополнителна опрема во вредност од 82.750 евра, со кој ќе се собира от ...
ОБОДНИОТ КАНАЛ НА БАИР Е ДИВА ДЕПОНИЈА И ЈА ПОПЛАВУВА БИТОЛА ПРИ ПОРОЈНИ ВРНЕЖИ

ОБОДНИОТ КАНАЛ НА БАИР Е ДИВА ДЕПОНИЈА И ЈА ПОПЛАВУВА БИТОЛА ПРИ ПОРОЈНИ ВРНЕЖИ

Сливниците и решетките во населбата Баир можеме секој ден да ги чистиме, а после секој пороен дожд да имаме проблеми зашто ободните канали околу Битол ...
РЕКРЕАТИВНАТА ЗОНА КРКАРДАШ НАД БИТОЛА БАВНО ЗАЗДРАВУВА ОД ПОЖАРИТЕ ВО 2007 И 2011, ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНИ ЗАСАДЕНИ 600 НОВИ ДРВЦА

РЕКРЕАТИВНАТА ЗОНА КРКАРДАШ НАД БИТОЛА БАВНО ЗАЗДРАВУВА ОД ПОЖАРИТЕ ВО 2007 И 2011, ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНИ ЗАСАДЕНИ 600 НОВИ ДРВЦА

Четврта година по ред, граѓанската иницијатива „Зелен Баир“ се обидува преку пошумување на рекреативната зона Кркардаш да ја врати некогашната борова ...
РОМИТЕ ОД БИТОЛСКИ БАИР ЌЕ МОЖЕ ДА ГИ РЕНОВИРААТ ДОМОВИТЕ ПРЕКУ ПОСЕБЕН ФОНД, НО САМО АКО НЕ СЕ ДИВОГРАДБИ

РОМИТЕ ОД БИТОЛСКИ БАИР ЌЕ МОЖЕ ДА ГИ РЕНОВИРААТ ДОМОВИТЕ ПРЕКУ ПОСЕБЕН ФОНД, НО САМО АКО НЕ СЕ ДИВОГРАДБИ

Жителите од ромската населба Баир во Битола, каде условите за живот се лоши, во септември годинава ќе може да аплицираат до Фондот за реновирање на до ...
29 СЕМЕЈСТВА ОД ПЕТОЧНА ВОДА ВО БИТОЛА 25 ГОДИНИ ЖИВЕАТ БЕЗ ВОДА И КАНАЛИЗАЦИЈА

29 СЕМЕЈСТВА ОД ПЕТОЧНА ВОДА ВО БИТОЛА 25 ГОДИНИ ЖИВЕАТ БЕЗ ВОДА И КАНАЛИЗАЦИЈА

Дваесет и девет семејства или 114 жители од Петочна Вода, неурбанизираниот дел од населбата Баир во Битола, немаат пристап до вода и канализација во д ...
БЛОКАДА СО ЗАПАЛЕНО ЃУБРЕ НА ОБИКОЛНИЦАТА НАД БИТОЛА, ЖИТЕЛИТЕ НА БАИР ПРОТЕСТИРАА ОТИ СЕ БЕЗ СТРУЈА

БЛОКАДА СО ЗАПАЛЕНО ЃУБРЕ НА ОБИКОЛНИЦАТА НАД БИТОЛА, ЖИТЕЛИТЕ НА БАИР ПРОТЕСТИРАА ОТИ СЕ БЕЗ СТРУЈА

Со палење отпад од локалните жители синоќа повторно беше во прекин сообраќајот на битолската обиколница. Од Автомото Сојузот на Македонија соопштија д ...
ШЕЕСЕТ ПРОЦЕНТИ ОД РОМИТЕ ВО БИТОЛА НЕМААТ ДОВРШЕНО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ, ПА НЕ МОЖАТ ДА СЕ ВРАБОТАТ

ШЕЕСЕТ ПРОЦЕНТИ ОД РОМИТЕ ВО БИТОЛА НЕМААТ ДОВРШЕНО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ, ПА НЕ МОЖАТ ДА СЕ ВРАБОТАТ

Шеесет проценти од ромското население во Битола има недооформено основно образование, а која било мерка во Агенцијата за вработување задолжително нала ...
1 2 3 10 / 21 НАПИСИ