Таг: барокна фасада

РАКАТА ДА МИ СЕ ИСУШИ АКО ДАДАМ ПАРИ ЗА ФАСАДАТА НА „ПЕЛАГОНИЈА“, КАЖА ШИЛЕГОВ

РАКАТА ДА МИ СЕ ИСУШИ АКО ДАДАМ ПАРИ ЗА ФАСАДАТА НА „ПЕЛАГОНИЈА“, КАЖА ШИЛЕГОВ

Парите за барокните фасади ќе се пренаменат за енергетски фасади на средните училишта, најави градоначалникот на Скопје Петре Шилегов  на денешната се ...
ВТОР ОБИД ЗА БАРОК ОД 1,5 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ЗГРАДАТА КАЈ ТРИУМФАЛНАТА КАПИЈА

ВТОР ОБИД ЗА БАРОК ОД 1,5 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ЗГРАДАТА КАЈ ТРИУМФАЛНАТА КАПИЈА

Град Скопје објави тендер за избор на фирма која ќе ја догради барокна фасада на зградата „Пелагонија“. Според огласот објавен на страната на Бирото з ...
РАСПУКА БАРОКОТ ОД 1,5 МИЛИОНИ ЕВРА НА „СИТИ ГАЛЕРИ“, ЌЕ ГО ПОПРАВА ИЗВЕДУВАЧОТ ОТИ ФАСАДАТА УШТЕ БИЛА ПОД ГАРАНЦИЈА

РАСПУКА БАРОКОТ ОД 1,5 МИЛИОНИ ЕВРА НА „СИТИ ГАЛЕРИ“, ЌЕ ГО ПОПРАВА ИЗВЕДУВАЧОТ ОТИ ФАСАДАТА УШТЕ БИЛА ПОД ГАРАНЦИЈА

Барокната фасада на стоковната куќа „Сити галери“ на Плоштад Македонија во Скопје на неколку места над главниот влез е распукана. На делови се гледаат ...
ИБНИ ПАЈКО“ ТРЕТПАТ КУРТУЛИ ОД БАРОК, БОЈКОТОТ НА АРХИТЕКТИТЕ И ОВОЈПАТ УСПЕШЕН

ИБНИ ПАЈКО“ ТРЕТПАТ КУРТУЛИ ОД БАРОК, БОЈКОТОТ НА АРХИТЕКТИТЕ И ОВОЈПАТ УСПЕШЕН

Пропадна и третиот оглас на Град Скопје за изработка на основен проект за барокна фасада на зградата „Ибни Пајко“. И овојпат до комисијата не стигнала ...
4 / 4 НАПИСИ