Таг: бионичка рака

БИОНИЧКАТА РАКА НА МАКЕДОНСКИОТ ТИМ „ЕБИОНИКС“ Е ГЛОБАЛЕН ПОБЕДНИК НА НАТПРЕВАРОТ МЛАДИНСКИ ПРЕДИЗВИК ВО КОНКУРЕНЦИЈА НА 180 ТИМОВИ ОД 36 ЗЕМЈИ

БИОНИЧКАТА РАКА НА МАКЕДОНСКИОТ ТИМ „ЕБИОНИКС“ Е ГЛОБАЛЕН ПОБЕДНИК НА НАТПРЕВАРОТ МЛАДИНСКИ ПРЕДИЗВИК ВО КОНКУРЕНЦИЈА НА 180 ТИМОВИ ОД 36 ЗЕМЈИ

Во конкуренција на 180 тимови од 36 земји во категоријата на натпреварувачи под 18 години, македонскиот тим „Ебионикс“ е глобален победник на годинашн ...
16-ГОДИШНИОТ ОРХАН БАГАШОВ И ТИМОТ СО ПРОЕКТОТ БИОНИЧКА РАКА КОНКУРИРААТ ЗА 20.000 ДОЛАРИ НА СВЕТСКИ НАТПРЕВАР

16-ГОДИШНИОТ ОРХАН БАГАШОВ И ТИМОТ СО ПРОЕКТОТ БИОНИЧКА РАКА КОНКУРИРААТ ЗА 20.000 ДОЛАРИ НА СВЕТСКИ НАТПРЕВАР

Орхан Багашов од Тетово со тимот „Бионик“ продолжуваат со успесите со нивниот проект бионичка рака. Во конкуренција на петте најдобри тима на млади ин ...
16-ГОДИШНИОТ ТЕТОВЕЦ ОРХАН БАГАШОВ ДИЗАЈНИРА БИОНИЧКА РАКА ЗА ЛИЦАТА СО АМПУТИРАНА ПОДЛАКТИЦА

16-ГОДИШНИОТ ТЕТОВЕЦ ОРХАН БАГАШОВ ДИЗАЈНИРА БИОНИЧКА РАКА ЗА ЛИЦАТА СО АМПУТИРАНА ПОДЛАКТИЦА

Иако има само 16 години, тетовецот Орхан Багашов работи на изработка на бионичка рака наменета за лицата со ампутирана подлактица. Прототипот е речиси ...
3 / 3 НАПИСИ