Таг: биста

УКРАДЕНА БИСТАТА НА СЛАВКО ЈАНЕВСКИ ОД АЛЕЈАТА НА ПОЕТИТЕ ВО СТРУГА

УКРАДЕНА БИСТАТА НА СЛАВКО ЈАНЕВСКИ ОД АЛЕЈАТА НА ПОЕТИТЕ ВО СТРУГА

Бистата на македонскиот писател и поет Славко Јаневски е украдена од постаментот на алејата на поетите на кејот на истекот на Црн Дрим, соопшти фестив ...
ВО БРВЕНИЦА СПОМЕНИК НА ПОЛИЦАЕЦОТ ЖАРКО КУЗМАНОВСКИ КОЈ ЗАГИНА ВО АКЦИЈАТА ВО ДИВО НАСЕЉЕ ВО 2015

ВО БРВЕНИЦА СПОМЕНИК НА ПОЛИЦАЕЦОТ ЖАРКО КУЗМАНОВСКИ КОЈ ЗАГИНА ВО АКЦИЈАТА ВО ДИВО НАСЕЉЕ ВО 2015

Во тетовското село Брвеница подигната е спомен-биста на Жарко Кузмановски, припадник на Специјалната антитерористичка единица „Тигар“ при МВР, кој на ...
ВЕЛЕС ЌЕ ЈА ОТСТРАНИ БИСТАТА НА ПРВОБОРЕЦОТ БЛАГОЈ КИРКОВ ЗА ДА СЕ НАПРАВИ МЕСТО ЗА СКУЛПТУРИТЕ ОД ЛИКОВНАТА КОЛОНИЈА

ВЕЛЕС ЌЕ ЈА ОТСТРАНИ БИСТАТА НА ПРВОБОРЕЦОТ БЛАГОЈ КИРКОВ ЗА ДА СЕ НАПРАВИ МЕСТО ЗА СКУЛПТУРИТЕ ОД ЛИКОВНАТА КОЛОНИЈА

Манданата на местото на Брашнар, Брашнар на местото на Џинот, Џинот пред театар, а Кирков извиси. Поставувањето на новите скулптури од рециклиран мате ...
ОПШТИНА ЧАИР ПОСТАВИ БИСТА ОД АМЕРИКАНСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ВУДРО ВИЛСОН

ОПШТИНА ЧАИР ПОСТАВИ БИСТА ОД АМЕРИКАНСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ВУДРО ВИЛСОН

Во дворот на Општина Чаир беше поставена биста од американскиот претседател Вудро Вилсон. Бистата е поставена во чест на 100-годишнината од потпишувањ ...
НА 11 ОКТОМВРИ ИСКРШЕНА БИСТАТА НА ВЕРА ЦИРИВИРИ-ТРЕНА ВО УЧИЛИШТЕТО ВО КАРПОШ

НА 11 ОКТОМВРИ ИСКРШЕНА БИСТАТА НА ВЕРА ЦИРИВИРИ-ТРЕНА ВО УЧИЛИШТЕТО ВО КАРПОШ

На празникот 11 Октомври искршена е бистата на Вера Циривири-Трена, во истоименото училиште во скопската Општина Карпош. Ова е втор пат за една недела ...
РОДЕНДЕНСКИ ИСЧКРТАНА БИСТАТА НА АКТЕРОТ ПЕТРЕ ПРЛИЧКО ВО ВЕЛЕС

РОДЕНДЕНСКИ ИСЧКРТАНА БИСТАТА НА АКТЕРОТ ПЕТРЕ ПРЛИЧКО ВО ВЕЛЕС

Велес пред две недели го одбележа  роденденот на легендарниот актер  Петре Прличко , роден на 13 март 1907 во овој град, а бргу потоа плочата со името ...
6 / 6 НАПИСИ