Таг: Битфест

ТАЛЕСКИ ЗА „БИТФЕСТ“ ЌЕ ГЛУМИ ДЕКА ИМЕТО БИТОЛА Е СТАРО 1000 ГОДИНИ

ТАЛЕСКИ ЗА „БИТФЕСТ“ ЌЕ ГЛУМИ ДЕКА ИМЕТО БИТОЛА Е СТАРО 1000 ГОДИНИ

Како научно недоистражена и контроверзна ја оценуваат истражувачите таканаречената Битолска плоча, артефакт врз кој битолското културно лето „Битфест“ ...
ТАЛЕСКИ ЈА ДОПЛАТИ КУЛТУРЊАЧКАТА ВОЈСКА НА БЕТИ ЗА НАПАДОТ НА СОБРАНИЕТО

ТАЛЕСКИ ЈА ДОПЛАТИ КУЛТУРЊАЧКАТА ВОЈСКА НА БЕТИ ЗА НАПАДОТ НА СОБРАНИЕТО

Културни институции и фестивали чии први луѓе беа меѓу најгласните на протестите на „За заедничка Македонија“, како и други уметници учесници во проте ...
ПО ЛАНСКАТА ПАУЗА ПОРАДИ ПРИТВОРОТ, ТАЛЕСКИ ГОДИНАВА ПАК ЌЕ ПРАВИ БИТФЕСТ

ПО ЛАНСКАТА ПАУЗА ПОРАДИ ПРИТВОРОТ, ТАЛЕСКИ ГОДИНАВА ПАК ЌЕ ПРАВИ БИТФЕСТ

Општина Битола и градоначалникот Владимир Талески ова лето повторно ќе го организираат фестивалот Битолско културно лето - Битфест. Лани Битфест лани ...
„КОГА БРИЧ ОДИ НА ОПЕРА“ – ПЕСНА ЗА ПРОСТОТИЛАКОТ НА ПОЛИТИЧКАТА ЕЛИТА

„КОГА БРИЧ ОДИ НА ОПЕРА“ – ПЕСНА ЗА ПРОСТОТИЛАКОТ НА ПОЛИТИЧКАТА ЕЛИТА

Песната „Кога брич оди на опера“ е слика на простотилакот на политичката елита, вели Бранко Спољариќ - Паљачот, поранешниот пејач  и предводник на кул ...
ГО НЕМА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕВСКИ, ЌЕ НЕМА НИ БИТФЕСТ?

ГО НЕМА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕВСКИ, ЌЕ НЕМА НИ БИТФЕСТ?

Не се знае дали и кога ќе започне Битолското културно лето Битфест откако битолскиот градоначалник Владимир Талески падна во куќен притвор. Од општина ...
5 / 5 НАПИСИ