Таг: Битола

1 2 3 138 10 / 1376 НАПИСИ
БИТОЛСКИТЕ ГИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПРЕКУ ХРАБРА ПРЕТСТАВА ПОБАРАА ПРОМЕНИ ВО ОПШТЕСТВОТО

БИТОЛСКИТЕ ГИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПРЕКУ ХРАБРА ПРЕТСТАВА ПОБАРАА ПРОМЕНИ ВО ОПШТЕСТВОТО

Храбра и моќна претстава која руши табуа и без страв ги критикува аномалиите на нашето општество: непотизмот, корупцијата, партиските вработувања, нед ...
РАЗРЕШЕНИ УПРАВНИТЕ ОДБОРИ НА БИТОЛСКИТЕ ЈАВНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА ЗАГУБАРИ, НАЈАВЕНИ ГРАЃАНСКИ УПРАВНИ ТЕЛА

РАЗРЕШЕНИ УПРАВНИТЕ ОДБОРИ НА БИТОЛСКИТЕ ЈАВНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА ЗАГУБАРИ, НАЈАВЕНИ ГРАЃАНСКИ УПРАВНИ ТЕЛА

За првпат, Советот на Општина Битола ги разреши управните и надзoрните одбори на јавните претпријатија поставени од локалната власт, а кои работат со ...
СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БИТОЛА ЌЕ РАСПРАВА ЗА РАЗРЕШУВАЊЕ НА УПРАВНИТЕ И НАДЗОРНИТЕ ОДБОРИ НА ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА КОИ ИМААТ ДОЛГОВИ

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БИТОЛА ЌЕ РАСПРАВА ЗА РАЗРЕШУВАЊЕ НА УПРАВНИТЕ И НАДЗОРНИТЕ ОДБОРИ НА ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА КОИ ИМААТ ДОЛГОВИ

Советот на Општина Битола првпат прифати да расправа за разрешување на управните и надзорните одбори на јавните претпријатија кои се во долгови, и тоа ...
ПОЛОВИНАТА АНКЕТИРАНИ СРЕДНОШКОЛЦИ ВО БИТОЛА САКААТ ДА СТУДИРААТ ВО МАКЕДОНИЈА, НО АКО ДОБИЈАТ ЦЕЛОСНА СТИПЕНДИЈА БИ ЗАМИНАЛЕ ВО СТРАНСТВО

ПОЛОВИНАТА АНКЕТИРАНИ СРЕДНОШКОЛЦИ ВО БИТОЛА САКААТ ДА СТУДИРААТ ВО МАКЕДОНИЈА, НО АКО ДОБИЈАТ ЦЕЛОСНА СТИПЕНДИЈА БИ ЗАМИНАЛЕ ВО СТРАНСТВО

Повеќе од половината од 360 анкетирани средношколци од Гимназијата „Јосип Броз-Тито“ во Битола би останале да студираат во Македонија, поточно 56 отст ...
ЖЕНА СО ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ДВЕ ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОД СТАНОТ ВО СОЦИЈАЛНА ЗГРАДА ВО БИТОЛА БИДЕЈЌИ ДРЖАВАТА НЕ ГО ПОПРАВА ЛИФТОТ

ЖЕНА СО ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ДВЕ ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОД СТАНОТ ВО СОЦИЈАЛНА ЗГРАДА ВО БИТОЛА БИДЕЈЌИ ДРЖАВАТА НЕ ГО ПОПРАВА ЛИФТОТ

38-годишна жена со церебрална парализа од Битола скоро две години не може да излезе од својот стан ниту да оди на лекар, затоа што во зградата со соци ...
ОПРЕМАТА ДОЈДЕ ВО ВИСТИНСКИ МОМЕНТ, ВЕЌЕ НИ БЕШЕ ИСТРОШЕНА, ВЕЛАТ ПОЖАРНИКАРИТЕ ОД ПЕЛАГОНИЈА ЗА ДОНАЦИЈАТА ОД 117.000 ЕВРА

ОПРЕМАТА ДОЈДЕ ВО ВИСТИНСКИ МОМЕНТ, ВЕЌЕ НИ БЕШЕ ИСТРОШЕНА, ВЕЛАТ ПОЖАРНИКАРИТЕ ОД ПЕЛАГОНИЈА ЗА ДОНАЦИЈАТА ОД 117.000 ЕВРА

Од кациги до чизми, обезбедени се десетици комплети заштитна опрема за пожарникарите од пелагониските општини Битола, Прилеп, Крушево, Демир Хисар и Р ...
СЕДНИЦАТА НА БИТОЛСКИОТ СОВЕТ НА 20 АПРИЛ БЕШЕ НЕПРАВИЛНО ПРЕКИНАТА, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ПЕНОВ

СЕДНИЦАТА НА БИТОЛСКИОТ СОВЕТ НА 20 АПРИЛ БЕШЕ НЕПРАВИЛНО ПРЕКИНАТА, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ПЕНОВ

Седницата на Советот на Општина Битола беше неправилно прекината, рече министерот за локална самоуправата Ристо Пенов денес во Битола, одговарајќи на ...
СКОРО ЕДЕН МЕСЕЦ НЕМА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ВО БИТОЛА, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЊАНОВСКИ И ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА ИЛИЕВСКА СЕ РАСПРАВААТ НА ФЕЈСБУК

СКОРО ЕДЕН МЕСЕЦ НЕМА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ВО БИТОЛА, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЊАНОВСКИ И ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА ИЛИЕВСКА СЕ РАСПРАВААТ НА ФЕЈСБУК

Градоначалникот на Битола Тони Коњановски, кадар на ВМРO-ДПМНЕ, преку Фејсбук ја повика претседателката на Советот, Габриела Илиевска од граѓанската и ...
НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ДА ДОБИЕ ПОГОЛЕМИ НАДЛЕЖНОСТИ И НЕЗАВИСНОСТ, ПРЕДЛАГААТ ПРОФЕСОРИ ОД ПРАВНИОТ ФАКУЛТЕТ ВО КИЧЕВО ВО МОНОГРАФИЈАТА

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ДА ДОБИЕ ПОГОЛЕМИ НАДЛЕЖНОСТИ И НЕЗАВИСНОСТ, ПРЕДЛАГААТ ПРОФЕСОРИ ОД ПРАВНИОТ ФАКУЛТЕТ ВО КИЧЕВО ВО МОНОГРАФИЈАТА

Неопходно е да му се доделат повеќе надлежности на народниот правобранител во многу области на делувањето. При самото постапување по претставките да д ...
УЧЕНИЦИ ОД БИТОЛСКАТА ГОРНА ГИМНАЗИЈА ПРЕПЕАЈА ПЕСНИ ОД АЦО ШОПОВ НА СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ И УЧИЛИШТЕТО ГИ ОБЈАВИ ВО ЗБИРКА

УЧЕНИЦИ ОД БИТОЛСКАТА ГОРНА ГИМНАЗИЈА ПРЕПЕАЈА ПЕСНИ ОД АЦО ШОПОВ НА СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ И УЧИЛИШТЕТО ГИ ОБЈАВИ ВО ЗБИРКА

„Златен круг на времето“ е стихозбирката што ја објави Гимназијата „Јосип Броз-Тито“ од Битола со препеви од своите ученици на некои од песните на вел ...
1 2 3 138 10 / 1376 НАПИСИ