Таг: Битолски весник

НАГРАДАТА „ТОДЕ ПЕТРЕВСКИ“ ЗА НОВИНАРОТ СТЕВЧЕ МИТРЕВСКИ, ДОПИСНИК НА МТВ ОД БИТОЛА

НАГРАДАТА „ТОДЕ ПЕТРЕВСКИ“ ЗА НОВИНАРОТ СТЕВЧЕ МИТРЕВСКИ, ДОПИСНИК НА МТВ ОД БИТОЛА

Дописникот на МРТ од Битола, Стевче Митревски е добитник на наградата за новинарство „Тоде Петревски“ за 2022 година, која Битолски весник ја доделува ...
ЕДЕН БЛОК ВО РЕК „БИТОЛА“ ПРЕД 30 ГОДИНИ СЕ ГРАДЕЛ ПОБРЗО ОТКОЛКУ ШТО СЕ ГРАДАТ ПАТИШТАТА ДЕНЕС

ЕДЕН БЛОК ВО РЕК „БИТОЛА“ ПРЕД 30 ГОДИНИ СЕ ГРАДЕЛ ПОБРЗО ОТКОЛКУ ШТО СЕ ГРАДАТ ПАТИШТАТА ДЕНЕС

Пред 30 години, кога бил изграден третиот блок во РЕК „Битола“, многу се внимавало за заштита на животната средина. Доказ за тоа се новинарските напис ...
НОВИНАРОТ ДА НЕ ДОЗВОЛИ ДА БИДЕ КЛОЗЕТСКА ШОЛЈА, ВЕЛИ ДОАЈЕНОТ НА БИТОЛСКОТО НОВИНАРСТВО НИКОЛА ТАЛЕВСКИ

НОВИНАРОТ ДА НЕ ДОЗВОЛИ ДА БИДЕ КЛОЗЕТСКА ШОЛЈА, ВЕЛИ ДОАЈЕНОТ НА БИТОЛСКОТО НОВИНАРСТВО НИКОЛА ТАЛЕВСКИ

Оној што ќе се зафати за новинарството да не дозволи да биди клозетска шолја, некој да клекнe, да се испразни сосема, а тој само да ја тргне рачката и ...
3 / 3 НАПИСИ