Таг: блок

ЗА 20 ГОДИНИ РЕК БИТОЛА ЌЕ ПРЕСТАНЕ ДА ПРОИЗВЕДУВА СТРУЈА ОД ЈАГЛЕН, ПРВИОТ БЛОК ЌЕ СЕ ИСКЛУЧИ ЗА ПЕТ ГОДИНИ

ЗА 20 ГОДИНИ РЕК БИТОЛА ЌЕ ПРЕСТАНЕ ДА ПРОИЗВЕДУВА СТРУЈА ОД ЈАГЛЕН, ПРВИОТ БЛОК ЌЕ СЕ ИСКЛУЧИ ЗА ПЕТ ГОДИНИ

Резервите јаглен во постоечките рудници на РЕК „Битола“, Суводол и Брод Гнеотино, не се доволни за работа на сите три блока на комбинатот кој е енерге ...
ФИЛТРИТЕ ВО РЕК БИТОЛА НЕ СЕ РЕКОНСТРУИРАНИ 37 ГОДИНИ

ФИЛТРИТЕ ВО РЕК БИТОЛА НЕ СЕ РЕКОНСТРУИРАНИ 37 ГОДИНИ

Цели 37 години не се направени никакви реконструкции, ниту какви било други крупни зафати врз електростатските филтри на блоковите во РЕК Битола. Филт ...
РЕК „БИТОЛА“ ПРОИЗВЕДУВА СТРУЈА СО ЕДЕН БЛОК

РЕК „БИТОЛА“ ПРОИЗВЕДУВА СТРУЈА СО ЕДЕН БЛОК

Рударско-енергетскиот стожер во земјава, РЕК „Битола“, произведува струја само со еден блок зашто првиот е во ремонт, а вториот од синоќа е надвор од ...
ВО РЕК ИМАЛО ПОЖАР, ИСКЛУЧЕН Е ПРВИОТ БЛОК, ВЕЛАТ ОД КОМБИНАТОТ

ВО РЕК ИМАЛО ПОЖАР, ИСКЛУЧЕН Е ПРВИОТ БЛОК, ВЕЛАТ ОД КОМБИНАТОТ

Работникот од РЕК кој беше хоспитализиран во битолската болница со изгореници на грбот бил повреден при пожар кој избувнал денес околу 13 часот во ком ...
4 / 4 НАПИСИ