Таг: брана

ЛЕКАР ОД КАВАДАРЦИ ЗА ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА ЈА ПРЕПЛИВА БРАНАТА ТУРИЈА, СТРУМИЧКО

ЛЕКАР ОД КАВАДАРЦИ ЗА ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА ЈА ПРЕПЛИВА БРАНАТА ТУРИЈА, СТРУМИЧКО

55-годишниот лекар Бошко Илиев од Кавадарци по повод Денот на независноста на Македонија ја преплива брана Турија кај Струмичко. Специјалистот по спор ...
ПОЧНА ДА СЕ ГРАДИ БРАНАТА КОНСКО КАЈ ГЕВГЕЛИЈА ЗА НАВОДНУВАЊЕ 8.000 ХЕКТАРИ ЗЕМЈИШТЕ

ПОЧНА ДА СЕ ГРАДИ БРАНАТА КОНСКО КАЈ ГЕВГЕЛИЈА ЗА НАВОДНУВАЊЕ 8.000 ХЕКТАРИ ЗЕМЈИШТЕ

Турската компанија „Серка Акели“ почна да го гради хидросистемот Конско кај Гевгелија, што треба да обезбеди дополнителни количини вода за наводување ...
БРАНИТЕ ЛИПКОВО И ГЛАЖЊА ПРЕПОЛНИ, НО НЕМА ОПАСНОСТ ОД ПОПЛАВИ, ВЕЛАТ НАДЛЕЖНИТЕ

БРАНИТЕ ЛИПКОВО И ГЛАЖЊА ПРЕПОЛНИ, НО НЕМА ОПАСНОСТ ОД ПОПЛАВИ, ВЕЛАТ НАДЛЕЖНИТЕ

Акумулационите езера Липково и Глажња, од кадешто Куманово се снабдува со вода за пиење, се преполни со вода, која се прелева преку браните. Од ЈП ...
ШТИП ЌЕ ДОБИЕ БРАНА, АКВАПАРК И БЕСПЛАТНА ГРАДИНКА ЗА ДЕЦА НА САМОХРАНИ РОДИТЕЛИ

ШТИП ЌЕ ДОБИЕ БРАНА, АКВАПАРК И БЕСПЛАТНА ГРАДИНКА ЗА ДЕЦА НА САМОХРАНИ РОДИТЕЛИ

Брана на реката Отиња која значително ќе ја подобри климата, како и повеќе мерки за подобрување на животот на младите за нивно задржување во градот, н ...
ПИЈАН БРИТАНЕЦ ПРЕЖИВЕАЛ СКОК ОД 221 МЕТАР ОД БРАНА НА КОЈА ШТО ЗАГИНАЛЕ 275 ЛУЃЕ

ПИЈАН БРИТАНЕЦ ПРЕЖИВЕАЛ СКОК ОД 221 МЕТАР ОД БРАНА НА КОЈА ШТО ЗАГИНАЛЕ 275 ЛУЃЕ

Британецот Арон Хјуз преживеал скок од 221 метар од браната „Хувер“ и потоа ја препливал реката Колорадо, по што добил казна од полиција. Дваесет и о ...
ПОЛИЦАЕЦ ПУКАЛ СО СЛУЖБЕНИОТ ПИШТОЛ, ПОВРЕДЕНИ ДВЕ МОМЧИЊА ОД РАДОВИШ

ПОЛИЦАЕЦ ПУКАЛ СО СЛУЖБЕНИОТ ПИШТОЛ, ПОВРЕДЕНИ ДВЕ МОМЧИЊА ОД РАДОВИШ

Малолетно момче од Радовиш е тешко повредено и е префрлено на клиниките во Скопје, откако попладнево во него пукал полицаец со службен пиштол, како шт ...
ВО ДЕБАРЦА ИСЧЕЗНА ЦЕЛО ЕЗЕРО

ВО ДЕБАРЦА ИСЧЕЗНА ЦЕЛО ЕЗЕРО

Во Oпштина Дебарца во близина на Охрид, исчезна познатото Слатинско Езеро изградено во 1963, а надлежните од локалната власт молчат за оваа алармантна ...
ИСПУСТОТ НА БРАНАТА МАНТОВО ЗАТВОРЕН, ЧЕКА НОВА ВЛАДА

ИСПУСТОТ НА БРАНАТА МАНТОВО ЗАТВОРЕН, ЧЕКА НОВА ВЛАДА

Еколошка катастрофа од помор на риби и се заканува на реката Крива Лакавица, откако минатата недела целосно е затворен испустот од браната Мантово кај ...
ТОПОЛЧАНИ БАРААТ ДИСЛОКАЦИЈА НА СЕЛОТО ЗА СПАС ОД БРАНАТА БУЧИМ

ТОПОЛЧАНИ БАРААТ ДИСЛОКАЦИЈА НА СЕЛОТО ЗА СПАС ОД БРАНАТА БУЧИМ

Жителите на Тополница бараат државата да најде начин и да го дислоцира селото, оти не можат секој ден да живеат со страв дека ќе бидат потрупани, отка ...
9 / 9 НАПИСИ