Таг: Бродови

1 2 10 / 16 НАПИСИ
РУСИЈА ГО ШТИТИ КРИМСКИОТ МОСТ СО ПОДВОДНА БАРИЕРА ОД ПОТОПЕНИ БРОДОВИ

РУСИЈА ГО ШТИТИ КРИМСКИОТ МОСТ СО ПОДВОДНА БАРИЕРА ОД ПОТОПЕНИ БРОДОВИ

Русија создала подводна бариера од потопени бродови за да спречи идни украински напади на Кримскиот мост, вели британското министерство за одбрана. Мо ...
ГРАЃАНИТЕ ТРЕБА ДА ЗНААТ КАКО ДА СЕ ЗАШТИТАТ ОД ПОПЛАВИ ПРЕД ДА ДОЈДАТ СЛУЖБИТЕ

ГРАЃАНИТЕ ТРЕБА ДА ЗНААТ КАКО ДА СЕ ЗАШТИТАТ ОД ПОПЛАВИ ПРЕД ДА ДОЈДАТ СЛУЖБИТЕ

Проточноста на реката Вардар е намалена за три пати и зголемена е можноста за поплави при пообилни дождови откако во неа се поставени бродовите. Студи ...
ЈАХТИ И БРОДОВИ ЈА ОБЕЛЕЖАА ГРАНИЦАТА МЕЃУ ФРАНЦИЈА И ШВАЈЦАРИЈА КАКО ДЕЛ ОД УМЕТНИЧКИ ПЕРФОРМАНС

ЈАХТИ И БРОДОВИ ЈА ОБЕЛЕЖАА ГРАНИЦАТА МЕЃУ ФРАНЦИЈА И ШВАЈЦАРИЈА КАКО ДЕЛ ОД УМЕТНИЧКИ ПЕРФОРМАНС

Стотици бродови се наредија низ езерото Женева, во вид на уметничко претставување на границата помеѓу Швајцарија и Франција. Границата е долга 59 кило ...
БРОДОВИТЕ ВО ВАРДАР СТОЈАТ НЕЧЕПНАТИ, ШИЛЕГОВ ВЕЛИ ЗА 40 ДЕНА ЌЕ ТРГНЕ ЕДЕН

БРОДОВИТЕ ВО ВАРДАР СТОЈАТ НЕЧЕПНАТИ, ШИЛЕГОВ ВЕЛИ ЗА 40 ДЕНА ЌЕ ТРГНЕ ЕДЕН

Ниту еден од трите бродовите во реката Вардар не е отстранет, а градоначалникот Петре Шилегов најави нивно уривање од самото доаѓање на градоначалничк ...
НАРЕДНАТА НЕДЕЛА АПЕЛАЦИЈА ЌЕ ОДГОВОРИ НА ПРИГОВОРИТЕ ЗА ГАЛИИТЕ, ПА ЌЕ ГИ УРИВАМЕ, РЕЧЕ ШИЛЕГОВ

НАРЕДНАТА НЕДЕЛА АПЕЛАЦИЈА ЌЕ ОДГОВОРИ НА ПРИГОВОРИТЕ ЗА ГАЛИИТЕ, ПА ЌЕ ГИ УРИВАМЕ, РЕЧЕ ШИЛЕГОВ

Град Скопје не се откажува од најавата за уривање на две од трите галии во реката Вардар, во центарот на градот. Градоначалникот Петре Шилегов вели де ...
НЕКОЛКУ БРОТЧИЊА ПОТОНАА ВО ЕЗЕРО НА ПАРАДА ЗА ПОДДРШКА НА ТРАМП

НЕКОЛКУ БРОТЧИЊА ПОТОНАА ВО ЕЗЕРО НА ПАРАДА ЗА ПОДДРШКА НА ТРАМП

Неколку бротчиња потонаа во езеро во Тексас за време на парадата за поддршка на претседателската кампања на Доналд Трамп. Властите кажаа дека во ез ...
МВР ЌЕ КОНТРОЛИРА ДАЛИ СЕ НОСАТ МАСКИ И НЕМА ГРУПИРАЊЕ ВО ОХРИДСКИТЕ БРОДОВИ

МВР ЌЕ КОНТРОЛИРА ДАЛИ СЕ НОСАТ МАСКИ И НЕМА ГРУПИРАЊЕ ВО ОХРИДСКИТЕ БРОДОВИ

Треба да се воведе редарска служба што ќе се грижи за безбедноста од ширење на ковид-19 при влез и за време на престојот на патници во бродот, како и ...
КОРОНАВИРУСОТ ГИ ОСТАВИ ОХРИДСКИТЕ БРОДАРИ БЕЗ РАБОТА

КОРОНАВИРУСОТ ГИ ОСТАВИ ОХРИДСКИТЕ БРОДАРИ БЕЗ РАБОТА

Охридската бела флота остана закотвена на сидриштата. Нема административна забрана за пловење поради КОВИД-19, но поради занемарливот број на гости во ...
ЈП „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ” ГО ПРЕЗЕДЕ СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ КАДЕ СЕ ЗАКОТВУВААТ ПЛОВНИ ОБЈЕКТИ

ЈП „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ” ГО ПРЕЗЕДЕ СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ КАДЕ СЕ ЗАКОТВУВААТ ПЛОВНИ ОБЈЕКТИ

Јавното претпријатие „Билјанини Извори" го презеде на времено користење, стопанисување и одржување градежното земјиште наменето за закотвување на плов ...
АКО ЗА 30 ДЕНА СОПСТВЕНИКОТ НЕ ЈА ТРГНЕ ГАЛИЈАТА ВО ВАРДАР КАЈ МЕПСО, ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ЈА ОТСТРАНИ

АКО ЗА 30 ДЕНА СОПСТВЕНИКОТ НЕ ЈА ТРГНЕ ГАЛИЈАТА ВО ВАРДАР КАЈ МЕПСО, ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ЈА ОТСТРАНИ

Ако за 30 дена сопственикот не ја отстрани галијата под МЕПСО, тоа ќе го направи Град Скопје, најави денес градоначалникот на Скопје Петре Шилегов. Со ...
1 2 10 / 16 НАПИСИ