Таг: Бугари

1 2 3 10 / 27 НАПИСИ
ИАКО ИЗБРИШАН ОД РЕГИСТАРОТ, БУГАРСКИОТ КЛУБ „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“ ВО БИТОЛА ПРОДОЛЖИ СО АКТИВНОСТИ

ИАКО ИЗБРИШАН ОД РЕГИСТАРОТ, БУГАРСКИОТ КЛУБ „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“ ВО БИТОЛА ПРОДОЛЖИ СО АКТИВНОСТИ

Иако бугарскиот клуб „Ванчо Михајлов“ уште во март минатата година беше избришан од Централниот регистар, тој деновиве си продолжи со одржување активн ...
БУГАРСКА БАНДА УКРАЛА 54 МИЛИОНИ ФУНТИ ВО НАЈГОЛЕМАТА ИЗМАМА СО СОЦИЈАЛНА ПОМОШ ВО АНГЛИЈА

БУГАРСКА БАНДА УКРАЛА 54 МИЛИОНИ ФУНТИ ВО НАЈГОЛЕМАТА ИЗМАМА СО СОЦИЈАЛНА ПОМОШ ВО АНГЛИЈА

Бугарска банда украла 54 милиони фунти од британските даночни обврзници, откако за пет години поднела илјадници лажни барања за социјална помош, што е ...
МАКЕДОНЦИТЕ ВО АЛБАНИЈА БАРААТ ДА СЕ ПРОШИРИ ИСТРАГАТА ЗА БУГАРСКИТЕ  ПАСОШИ И ДА СЕ ЗАБРАНИ ДЕЈСТВУВАЊЕТО НА ФОНДАЦИЈАТА НА ВРАБЕВСКИ

МАКЕДОНЦИТЕ ВО АЛБАНИЈА БАРААТ ДА СЕ ПРОШИРИ ИСТРАГАТА ЗА БУГАРСКИТЕ ПАСОШИ И ДА СЕ ЗАБРАНИ ДЕЈСТВУВАЊЕТО НА ФОНДАЦИЈАТА НА ВРАБЕВСКИ

Истрагата за мрежата вмешана во бизнисот со бугарски пасоши во Албанија, при што за пари се набавувале документи за бугарско потекло од општински служ ...
НОВОГОДИШНИ КРАСТАВИЦИ

НОВОГОДИШНИ КРАСТАВИЦИ

Со кампањата од 350.000 евра „Европска иднина, поблиску од било кога“, Владата нè казнува оти сме биле глупави што сме останале тука и сме верувале де ...
ПРВАТА ПУШКА

ПРВАТА ПУШКА

Бутај, бутај во администрација - и без држава ќе останеме ...
БИВШ МЕНАЏЕР НА ПРОПАДНАТАТА ФИРМА „ВАЈРКАРД“ ОСОМНИЧЕН ДЕКА СО ПЕТМИНА БУГАРИ УАПСЕНИ ВО БРИТАНИЈА ШПИОНИРАЛ ЗА РУСИЈА

БИВШ МЕНАЏЕР НА ПРОПАДНАТАТА ФИРМА „ВАЈРКАРД“ ОСОМНИЧЕН ДЕКА СО ПЕТМИНА БУГАРИ УАПСЕНИ ВО БРИТАНИЈА ШПИОНИРАЛ ЗА РУСИЈА

Бившиот менаџер на германската фирма за финансиски услуги „Вајркард“, Јан Марсалек, е осомничен дека бил дел од мрежа која шпионирала за Русија во Вел ...
ВЛАДАТА РАСПРАВАШЕ ЗА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ, ПРЕДЛАГА ВО ПРЕАМБУЛАТА ДА СЕ ДОДАДАТ БУГАРИТЕ, ХРВАТИТЕ, ЦРНОГОРЦИТЕ, СЛОВЕНЦИТЕ, ЕВРЕИТЕ И ЕГИПЌАНИТЕ

ВЛАДАТА РАСПРАВАШЕ ЗА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ, ПРЕДЛАГА ВО ПРЕАМБУЛАТА ДА СЕ ДОДАДАТ БУГАРИТЕ, ХРВАТИТЕ, ЦРНОГОРЦИТЕ, СЛОВЕНЦИТЕ, ЕВРЕИТЕ И ЕГИПЌАНИТЕ

На денешната седница, Владата го разгледа и усвои текстот на Предлогот за пристапување кон измена со насоки за измена и дополнување на Уставот и одлуч ...
КАМШИКАРОТ ТРОКИРА

КАМШИКАРОТ ТРОКИРА

Дај да товариме што може уште да се товари. ...
СТАВАЊЕТО НА БУГАРИТЕ ВО УСТАВОТ НЕ ГИ ИСЦРПУВА УСЛОВИТЕ ЗА МАКЕДОНИЈА ЗА ВЛЕЗ ВО ЕУ, ИМ ПИША РАДЕВ НА ЕВРОПСКИТЕ ЛИДЕРИ

СТАВАЊЕТО НА БУГАРИТЕ ВО УСТАВОТ НЕ ГИ ИСЦРПУВА УСЛОВИТЕ ЗА МАКЕДОНИЈА ЗА ВЛЕЗ ВО ЕУ, ИМ ПИША РАДЕВ НА ЕВРОПСКИТЕ ЛИДЕРИ

Бугарскиот претседател Румен Радев во писмо до европските лидери и институции се жали на усвоената резолуција на германскиот Бундестаг како и на однес ...
АЛИ МАКЕДОНСКИ

АЛИ МАКЕДОНСКИ

Кога ќе влеземе во ЕУ ќе живееме како во Југославија. ...
1 2 3 10 / 27 НАПИСИ