Таг: дефект

1 218 / 18 НАПИСИ
ГРОМ ГО ИСКЛУЧИ БЛОКОТ ЕДЕН ВО РЕК „БИТОЛА“

ГРОМ ГО ИСКЛУЧИ БЛОКОТ ЕДЕН ВО РЕК „БИТОЛА“

Невремето што викендов ја зафати Битола во РЕК предизвикало исклучување на блок 1 од системот за производство на електрична енергија, потврдија од ЕЛЕ ...
МАМОГРАФОТ ВО БОЛНИЦАТА „НАУМ ОХРИДСКИ“ СЕ РАСИПАЛ ОД ПРЕКИН НА СТРУЈА

МАМОГРАФОТ ВО БОЛНИЦАТА „НАУМ ОХРИДСКИ“ СЕ РАСИПАЛ ОД ПРЕКИН НА СТРУЈА

Мамографот на Клиниката за хируршки болести „Св. Наум Охридски“, или поранешна градска болница, е во дефект, кој настанал при краткотраен прекин во сн ...
ВЛАДАТА ОСТАНА БЕЗ ТЕЛЕФОНИ, СЕ РАСИПА ЦЕНТРАЛАТА

ВЛАДАТА ОСТАНА БЕЗ ТЕЛЕФОНИ, СЕ РАСИПА ЦЕНТРАЛАТА

Три дена Владата е без фиксна телефонија затоа што се расипала телефонската централа. Интерната комуникација помеѓу министрите и службите, како и обез ...
НА РАДИОЛОГИЈА ДВАТА ТОМОГРАФА РАСИПАНИ, ВО „8 СЕПТЕМВРИ“ СЕ СНИМА ВО ТРИ СМЕНИ

НА РАДИОЛОГИЈА ДВАТА ТОМОГРАФА РАСИПАНИ, ВО „8 СЕПТЕМВРИ“ СЕ СНИМА ВО ТРИ СМЕНИ

На Клиниката за радиологија еден месец не се прават снимања на компјутерски томограф, оти двата апарата се во дефект. Сите пациенти на кои им е потреб ...
200 ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ЧЕКААТ ЗА ПОПРАВКА НА ЗАБИ ОТИ НА СТОМАТОЛОГИЈА ПОЛА ГОДИНА НЕМА АПАРАТ ЗА ОПШТА АНЕСТЕЗИЈА

200 ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ЧЕКААТ ЗА ПОПРАВКА НА ЗАБИ ОТИ НА СТОМАТОЛОГИЈА ПОЛА ГОДИНА НЕМА АПАРАТ ЗА ОПШТА АНЕСТЕЗИЈА

Околу 200 деца со посебни потреби се на листа на чекање за оперативен зафат на Клиниката за стоматологија, бидејќи повеќе од половина година во оваа з ...
БЛОКАДА НА ПАТОТ ВЕЛЕС – ЧАШКА, ОРИЗАРЦИ БАРААТ ВОДА

БЛОКАДА НА ПАТОТ ВЕЛЕС – ЧАШКА, ОРИЗАРЦИ БАРААТ ВОДА

Жителите на велешката приградска населба Горно Оризари и овој петок, го блокираа регионалниот пат Велес-Чашка. Протестот започна од 9 часот и е најаве ...
ТИКВЕШКО ОСТАНА БЕЗ ВОДА ЗА НАВОДНУВАЊЕ ОТИ ГАСОВОДОТ СКИНА ВОДОВОДНИ ЛИНИИ

ТИКВЕШКО ОСТАНА БЕЗ ВОДА ЗА НАВОДНУВАЊЕ ОТИ ГАСОВОДОТ СКИНА ВОДОВОДНИ ЛИНИИ

Поради гасоводот и дефект, земјоделци останаа без вода за наводнување во Тиквешко. Првите кои се од Неготино, се пожалија дека при изградбата на гасов ...
ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ СООБРАЌАЈ ВО ПРЕКИН НЕ ПОРАДИ ШТРАЈК ТУКУ ПОРАДИ ДЕФЕКТ

ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ СООБРАЌАЈ ВО ПРЕКИН НЕ ПОРАДИ ШТРАЈК ТУКУ ПОРАДИ ДЕФЕКТ

Железничкиот сообраќај повторно е во прекин, но овој пат не поради штрајк, туку поради дефект. Утринските возови тргнале, но се појавил дефект поради ...
1 218 / 18 НАПИСИ