Таг: деца

1 2 3 33 10 / 321 НАПИСИ
УАПСЕН Е 40-ГОДИШНИОТ СКОПЈАНЕЦ ВО ЧИЈ ДОМ БЕА НАЈДЕНИ 4 ОНЕСВЕСТЕНИ МАЛОЛЕТНИЦИ

УАПСЕН Е 40-ГОДИШНИОТ СКОПЈАНЕЦ ВО ЧИЈ ДОМ БЕА НАЈДЕНИ 4 ОНЕСВЕСТЕНИ МАЛОЛЕТНИЦИ

Уапсен е 40-годишниот Д. Ѓ. од Скопје, во чиј дом вчера беа најдени 4 малолетници во бесознание и со повреди на телото, вели Министерството за внатреш ...
РОДИТЕЛИ СЕ ЗАТВОРААТ ВО ЌЕЛИИ ВО КОРЕЈСКАТА „ФАБРИКА ЗА СРЕЌА“ ЗА ДА РАЗБЕРАТ ЗОШТО НИВНИТЕ ДЕЦА  ЖИВЕАТ ОТСЕЧЕНИ ОД СВЕТОТ

РОДИТЕЛИ СЕ ЗАТВОРААТ ВО ЌЕЛИИ ВО КОРЕЈСКАТА „ФАБРИКА ЗА СРЕЌА“ ЗА ДА РАЗБЕРАТ ЗОШТО НИВНИТЕ ДЕЦА ЖИВЕАТ ОТСЕЧЕНИ ОД СВЕТОТ

Единственото нешто што ја поврзува секоја мала соба во „Фабриката за среќа“ со надворешниот свет е дупката за хранење на вратата. Не се дозволени теле ...
ЗА ДА НЕ СЕ ДЕБЕЛЕАТ ДЕЦАТА, БРИТАНСКИОТ ГРАД ЊУКАСЛ ЗАБРАНИ СЕНДВИЧАРИ ВО БЛИЗИНА НА ШКОЛИТЕ

ЗА ДА НЕ СЕ ДЕБЕЛЕАТ ДЕЦАТА, БРИТАНСКИОТ ГРАД ЊУКАСЛ ЗАБРАНИ СЕНДВИЧАРИ ВО БЛИЗИНА НА ШКОЛИТЕ

Британскиот град Њукасл ќе го забрани отворањето сендвичарници и продавници за готови јадења во повеќе области, како обид да се справи со зголемениот ...
СО СОЛАРНИ ПАНЕЛИ НА ПОКРИВОТ ШТИПСКА ГРАДИНКА ЌЕ ЗАШТЕДИ ЗА СТРУЈА 130.000 ДЕНАРИ ГОДИШНО

СО СОЛАРНИ ПАНЕЛИ НА ПОКРИВОТ ШТИПСКА ГРАДИНКА ЌЕ ЗАШТЕДИ ЗА СТРУЈА 130.000 ДЕНАРИ ГОДИШНО

Зградата на клон „Равигорче“, кој работи во состав на градинката „Вера Циривири-Трена“ во Штип, е со реконструиран кров кој целосно е покриен со фотов ...
ДЕТСКИ ТРУД СЕ КОРИСТИ ВО ИНДУСТРИЈАТА ЗА ЛУКСУЗНИ ПАРФЕМИ, ОТКРИ „БИ-БИ-СИ“

ДЕТСКИ ТРУД СЕ КОРИСТИ ВО ИНДУСТРИЈАТА ЗА ЛУКСУЗНИ ПАРФЕМИ, ОТКРИ „БИ-БИ-СИ“

Децата ги береле суровините што ги користат добавувачите на две големи компании за убавина, открива „Би-Би-Си“. Истражувањето на „Би-Би-Си“ од минатот ...
ЕПИДЕМИЈАТА СО ГОЛЕМА КАШЛИЦА ЌЕ ЗАВРШИ КОГА ОПФАТОТ НА ВАКЦИНАЦИЈА СО ДИТЕПЕР ЌЕ БИДЕ НАД 95 ОТСТО ИЛИ КОГА ДОЛГ ПЕРИОД ЌЕ НЕМА ТРАНСМИСИЈА

ЕПИДЕМИЈАТА СО ГОЛЕМА КАШЛИЦА ЌЕ ЗАВРШИ КОГА ОПФАТОТ НА ВАКЦИНАЦИЈА СО ДИТЕПЕР ЌЕ БИДЕ НАД 95 ОТСТО ИЛИ КОГА ДОЛГ ПЕРИОД ЌЕ НЕМА ТРАНСМИСИЈА

Во периодот од 3 до 9 мај пријавени се 15 нови случаи на голема кашлица, со намалување од 31,8% споредено со претходниот седмодневен период (22), се в ...
„АЛКАЛОИД“ ДОНИРАШЕ ТЕЧЕН „ОМЕПРАЗОЛ“ НА ДЕТСКАТА КЛИНИКА И БОЛНИЦАТА „КОЗЛЕ“

„АЛКАЛОИД“ ДОНИРАШЕ ТЕЧЕН „ОМЕПРАЗОЛ“ НА ДЕТСКАТА КЛИНИКА И БОЛНИЦАТА „КОЗЛЕ“

„Алкалоид“ АД Скопје денеска донираше течен „Омепразол“ за лекување над 200 деца кои се пациенти во Детска клиника и болницатаза респираторни заболува ...
ЌЕ РАСТЕ БРОЈОТ НА ЛИЦА СО АЛЕРГИИ, АВТОИМУНИ И МАЛИГНИ БОЛЕСТИ ВО ОВОЈ ВЕК, ВЕЛИ Д-Р ЦВЕЈОСКА-ЧОЛАКОВСКА

ЌЕ РАСТЕ БРОЈОТ НА ЛИЦА СО АЛЕРГИИ, АВТОИМУНИ И МАЛИГНИ БОЛЕСТИ ВО ОВОЈ ВЕК, ВЕЛИ Д-Р ЦВЕЈОСКА-ЧОЛАКОВСКА

Во втората половина на овој век секое второ дете ќе има алергија, вели доц. д-р Валентина Цвејоска-Чолаковска, директорка на Клиниката за детски болес ...
СЕ НАМАЛИ БРОЈОТ НА ЗАБОЛЕНИ ОД ГОЛЕМА КАШЛИЦА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПОРАСТОТ НА ВАКЦИНИРАНИ ДЕЦА, ВЕЛИ Д-Р ЦВЕЈОСКА-ЧОЛАКОВСКА, ДИРЕКТОРКА НА ДЕТСКА КЛИНИКА

СЕ НАМАЛИ БРОЈОТ НА ЗАБОЛЕНИ ОД ГОЛЕМА КАШЛИЦА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПОРАСТОТ НА ВАКЦИНИРАНИ ДЕЦА, ВЕЛИ Д-Р ЦВЕЈОСКА-ЧОЛАКОВСКА, ДИРЕКТОРКА НА ДЕТСКА КЛИНИКА

Се намалува бројот на заболени деца од голема кашлица во земјава, а тоа се должи на зголемувањето на имунитетот со порастот на вакцинацијата, рече ден ...
ПЕДИЈАТРИТЕ, ГРАДИНКИТЕ И ШКОЛИТЕ ДА СЕ ВКЛУЧАТ ВО СПРЕЧУВАЊЕТО НА ДЕБЕЛИНАТА КАЈ ДЕЦАТА, ВЕЛИ Д-Р ШУКАРОВА-АНГЕЛОВА

ПЕДИЈАТРИТЕ, ГРАДИНКИТЕ И ШКОЛИТЕ ДА СЕ ВКЛУЧАТ ВО СПРЕЧУВАЊЕТО НА ДЕБЕЛИНАТА КАЈ ДЕЦАТА, ВЕЛИ Д-Р ШУКАРОВА-АНГЕЛОВА

Генетската причина може да е причина за дебелина кај децата, но сепак најчесто во нашата средина се среќаваме со деца кои се со дебелина предизвикана ...
1 2 3 33 10 / 321 НАПИСИ