Таг: деца

1 2 3 4 5 33 30 / 321 НАПИСИ
120 ЗАБОЛЕНИ ОД ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО СКОПЈЕ, УТРЕ ЌЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЌЕ ИМА НОВИ ПРЕПОРАКИ ОД КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

120 ЗАБОЛЕНИ ОД ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО СКОПЈЕ, УТРЕ ЌЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЌЕ ИМА НОВИ ПРЕПОРАКИ ОД КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Сто и дваесет заболени од голема кашлица се регистрирани во Скопје од почетокот на годината, заклучно со петок, 1 март, изјави за МИА доктор Лулзиме Б ...
ГИ ВАКЦИНИРААТ ДЕЦАТА СО ПРВИТЕ ТРИ ДОЗИ ЗА ГОЛЕМА КАШЛИЦА, А ПОТОА НЕ ДОАЃААТ НА РЕВАКЦИНА, ВЕЛАТ ОД ВЕЛЕШКИОТ ЗДРАВСТВЕН ДОМ

ГИ ВАКЦИНИРААТ ДЕЦАТА СО ПРВИТЕ ТРИ ДОЗИ ЗА ГОЛЕМА КАШЛИЦА, А ПОТОА НЕ ДОАЃААТ НА РЕВАКЦИНА, ВЕЛАТ ОД ВЕЛЕШКИОТ ЗДРАВСТВЕН ДОМ

Последниве десетина дена, во Велешко се бележи раст на вакцинацијата на деца против голема кашлица. Ова се должи на вакциналната кампања, но и на згол ...
ДЕЦАТА НА ВОЗРАСТ ОД 11 ДО 15 ГОДИНИ СЕ ПРЕЧУВСТВИТЕЛНИ НА ОПШТЕСТВЕНИТЕ СЛУЧУВАЊА ВО ЗЕМЈАВА, ВЕЛИ НОВА СТУДИЈА

ДЕЦАТА НА ВОЗРАСТ ОД 11 ДО 15 ГОДИНИ СЕ ПРЕЧУВСТВИТЕЛНИ НА ОПШТЕСТВЕНИТЕ СЛУЧУВАЊА ВО ЗЕМЈАВА, ВЕЛИ НОВА СТУДИЈА

Во Македонија 31 процент од девојчињата на 15-годишна возраст се чувствуваат осамени, а тој процент во Европа и Централна Азија е 28, се вели во Студи ...
НАШИТЕ БАБИ И ДЕДОВЦИ БИЛЕ ПАМЕТНИ И ЗА ЗДРАВСТВЕНА МАКА ПРАШУВАЛЕ ДОКТОР, ЗА СРЕЌА НЕМАЛЕ СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ – ПОДКАСТ СО Д-Р ГРОЗДАНОВА

НАШИТЕ БАБИ И ДЕДОВЦИ БИЛЕ ПАМЕТНИ И ЗА ЗДРАВСТВЕНА МАКА ПРАШУВАЛЕ ДОКТОР, ЗА СРЕЌА НЕМАЛЕ СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ – ПОДКАСТ СО Д-Р ГРОЗДАНОВА

Младите родители ја добиваат здравствената едукација на погрешно место, социјалните медиуми си го направија своето, вели проф. д-р Александра Гроздано ...
ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ НАД 10 ИЛЈАДИ ДЕЦА ВО ЗЕМЈАВА ПРИМИЈА ПРОПУШТЕНА И РЕДОВНА ВАКЦИНА

ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ НАД 10 ИЛЈАДИ ДЕЦА ВО ЗЕМЈАВА ПРИМИЈА ПРОПУШТЕНА И РЕДОВНА ВАКЦИНА

Здравствените власти во системот на невакцинирани деца во Скопје, успеале да лоцираат дека 4.991 дете од општините Гази Баба и Чаир ја пропуштиле вакц ...
34 ЗАБОЛЕНИ ОД ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО ЗЕМЈАВА, ВАКЦИНИРАЈТЕ СИ ГИ ДЕЦАТА, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ДЕМИРИ

34 ЗАБОЛЕНИ ОД ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО ЗЕМЈАВА, ВАКЦИНИРАЈТЕ СИ ГИ ДЕЦАТА, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ДЕМИРИ

Триесет и четири заболени од голема кашлица се регистрирани во земјава, кажа денеска министерот за здравство Илир Демири, кој трет ден е на оваа функц ...
ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ И ДЕЦАТА ДО 14 ГОДИНИ КОИ ЈА ПРОПУШТИЛЕ ВАКЦИНАТА ДИТЕПЕР, ПРЕПОРАЧУВА ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ И ДЕЦАТА ДО 14 ГОДИНИ КОИ ЈА ПРОПУШТИЛЕ ВАКЦИНАТА ДИТЕПЕР, ПРЕПОРАЧУВА ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Родителите на децата од второ до деветто одделение деновиве добиваат пораки дека ако детето ја има пропуштено вакцината ДиТеПер, да ги вакцинираат дец ...
ВАКЦИНАЛНИТЕ ПУНКТОВИ ВО СКОПЈЕ ЌЕ РАБОТАТ ДВЕ СМЕНИ, В САБОТА ДО 14 ЧАСОТ, ПО ЗГОЛЕМЕНИОТ БРОЈ ЗАБОЛЕНИ ОД ГОЛЕМА КАШЛИЦА

ВАКЦИНАЛНИТЕ ПУНКТОВИ ВО СКОПЈЕ ЌЕ РАБОТАТ ДВЕ СМЕНИ, В САБОТА ДО 14 ЧАСОТ, ПО ЗГОЛЕМЕНИОТ БРОЈ ЗАБОЛЕНИ ОД ГОЛЕМА КАШЛИЦА

Вакциналните пунктови во поликлиниките во Скопје од денес ќе работат во две смени, до 19:30 часот, а утре од 8 до 14 часот. Комисијата за заразни боле ...
СО КОЈ ПАМЕТ И СРЦЕ РОДИТЕЛИТЕ НЕ СИ ГИ ВАКЦИНИРААТ ДЕЦАТА И РИЗИКУВААТ ДА ИМ СЕ ЗАДУШАТ ОД КАШЛАЊЕ, ВЕЛИ Д-Р ДАНИЛОВСКИ ЗА ЕПИДЕМИЈАТА НА ГОЛЕМА КАШЛИЦА

СО КОЈ ПАМЕТ И СРЦЕ РОДИТЕЛИТЕ НЕ СИ ГИ ВАКЦИНИРААТ ДЕЦАТА И РИЗИКУВААТ ДА ИМ СЕ ЗАДУШАТ ОД КАШЛАЊЕ, ВЕЛИ Д-Р ДАНИЛОВСКИ ЗА ЕПИДЕМИЈАТА НА ГОЛЕМА КАШЛИЦА

Сo кој памет, кое срце, одредени родители се решаваат да ризикуваат детето да им се мачи 3 месеци со голема кашлица, кога вакцините се сосема безбедни ...
ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЕПИДЕМИЈА НА ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО СКОПЈЕ, ДЕЦА БЕЗ ВАКЦИНА ДА НЕ СЕ ПРИМААТ ВО ГРАДИНКА, ПРЕДЛАГА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЕПИДЕМИЈА НА ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО СКОПЈЕ, ДЕЦА БЕЗ ВАКЦИНА ДА НЕ СЕ ПРИМААТ ВО ГРАДИНКА, ПРЕДЛАГА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Епидемија на голема кашлица да се прогласи на територијата на Град Скопје, предлага Комисијата за заразни болести. Со оглед на последните бројки, 18 п ...
1 2 3 4 5 33 30 / 321 НАПИСИ