Таг: џез

СКОПСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ ГО СЛАВИ 40-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ СО МУЗИЧАРИ ОД САД, КУБА И ЕВРОПА

СКОПСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ ГО СЛАВИ 40-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ СО МУЗИЧАРИ ОД САД, КУБА И ЕВРОПА

Музичари од САД, Куба и Европа ќе бидат дел од новото издание на Скопскиот џез фестивал, што ќе се одржи од 20 до 24 октомври. Програмата од јубилејно ...
ПОЧИНА ЛЕГЕНДАРНИОТ ЏЕЗ МУЗИЧАР ЧИК КОРИЈА

ПОЧИНА ЛЕГЕНДАРНИОТ ЏЕЗ МУЗИЧАР ЧИК КОРИЈА

Легендарниот американски клавијатурист и композитор и најнаградуван џез музичар Чик Корија почина на 79 години од редок вид на рак, што неодамна му би ...
ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ ГО ОТВОРА 39. СКОПСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ, ПОРАДИ КОРОНАКРИЗАТА ДЕЛ ОД КОНЦЕРТИТЕ ЌЕ СЕ ПРЕНЕСУВААТ ОД СТРАНСТВО

ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ ГО ОТВОРА 39. СКОПСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ, ПОРАДИ КОРОНАКРИЗАТА ДЕЛ ОД КОНЦЕРТИТЕ ЌЕ СЕ ПРЕНЕСУВААТ ОД СТРАНСТВО

Дуото Влатко Стефановски-Теодосиј Спасов вечерва во 20 часот го отвора 39. издание на Скопскиот џез фестивал, кое поради актуелните глобални околности ...
НЕ ОЧЕКУВАЈТЕ ДА ЧУЕТЕ ЛЕСНИ НОТИ, ВЕЛИ ОЛИВЕР БЕЛОПЕТА ПРЕД 38. СКОПСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

НЕ ОЧЕКУВАЈТЕ ДА ЧУЕТЕ ЛЕСНИ НОТИ, ВЕЛИ ОЛИВЕР БЕЛОПЕТА ПРЕД 38. СКОПСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

Јубилејот 50 години на реномираната германска издавачка куќа „И-Ем-Си“ ќе биде во фокусот на 38. издание на Скопскиот џез фестивал, чија официјална пр ...
ДАМИТЕ ЈА ПРЕЗЕМААТ СЦЕНАТА НА СКОПСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ ВЕЧЕРВА

ДАМИТЕ ЈА ПРЕЗЕМААТ СЦЕНАТА НА СКОПСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ ВЕЧЕРВА

Скопскиот џез фестивал вечерва речиси целосно ќе им биде посветен на дамите. Во богатата програма на третиот ден од фестивалот, женски музичари ќе бид ...
ЛЕГЕНДАРНИОТ ФРОНТМЕН НА „СОНИК ЈУТ“, ТРСТОН МУР, ЈА ПРЕДВОДИ АМЕРИКАНСКАТА ВЕЧЕР НА СКОПСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

ЛЕГЕНДАРНИОТ ФРОНТМЕН НА „СОНИК ЈУТ“, ТРСТОН МУР, ЈА ПРЕДВОДИ АМЕРИКАНСКАТА ВЕЧЕР НА СКОПСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

Американски музичари се на денешната програма на 37. Скопски џез фестивал, што ќе кулминира со настапот на Трстон Мур, бившиот фронтмен на еден од нај ...
СКОПСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ ВЕЧЕРВА СЕ ОТВОРА СО ХИП ХОП И БУЧНИ ГИТАРИ

СКОПСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ ВЕЧЕРВА СЕ ОТВОРА СО ХИП ХОП И БУЧНИ ГИТАРИ

Американски и скандинавски музичари доминираат на 37. издание на Скопскиот џез фестивал, што се отвора вечерва во 20 часот во Македонската опера и бал ...
СКОПСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ НАЈАВИ САМО ЕКСКЛУЗИВНИ КОНЦЕРТИ ЗА ОВАА ГОДИНА

СКОПСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ НАЈАВИ САМО ЕКСКЛУЗИВНИ КОНЦЕРТИ ЗА ОВАА ГОДИНА

Серија ексклузивни концерти ќе можат да се проследат на претстојното, 37. издание на Скопскиот џез фестивал, што се отвора в четврток и ќе трае четири ...
8 / 8 НАПИСИ