Таг: дијабетес

1 2 3 10 / 25 НАПИСИ
ЗДРУЖЕНИЕТО „ГЛИКОЗА“ ПОБАРА ОД ОПШТИНА СТРУМИЦА ДА ОБЕЗБЕДИ БУЏЕТСКИ СРЕДСТВА ЗА ОРТОПЕДСКИ ПОМАГАЛА ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ

ЗДРУЖЕНИЕТО „ГЛИКОЗА“ ПОБАРА ОД ОПШТИНА СТРУМИЦА ДА ОБЕЗБЕДИ БУЏЕТСКИ СРЕДСТВА ЗА ОРТОПЕДСКИ ПОМАГАЛА ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ

Здружението „Гликоза“ од Струмица најави дека ќе изработи регистар на дијабетичари, со нивната старосна структура и каков вид терапија примаат. Како ш ...
ПРЕПОРАКИ И СОВЕТИ НА МАКЕДОНСКИТЕ ЕНДОКРИНОЛОЗИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ДИЈАБЕТОТ ВО ПАНДЕМИЈА НА КОВИД-19

ПРЕПОРАКИ И СОВЕТИ НА МАКЕДОНСКИТЕ ЕНДОКРИНОЛОЗИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ДИЈАБЕТОТ ВО ПАНДЕМИЈА НА КОВИД-19

Здружението на дијабетичари „Алегрија“ сними видеа со доктори ендокринолози со препораки за сите пациенти со дијабет за време на пандемијата на корона ...
ЕДЕН ОД ДВАЈЦА ЗАБОЛЕНИ ОД ДИЈАБЕТЕС Е НЕДИЈАГНОСТИЦИРАН – ПРЕПОЗНАЈ ГИ ЗНАЦИТЕ, ЗАШТИТИ ГО СЕМЕЈСТВОТО

ЕДЕН ОД ДВАЈЦА ЗАБОЛЕНИ ОД ДИЈАБЕТЕС Е НЕДИЈАГНОСТИЦИРАН – ПРЕПОЗНАЈ ГИ ЗНАЦИТЕ, ЗАШТИТИ ГО СЕМЕЈСТВОТО

Дијабетесот не е само инсулин и боцкање. Дијабетесот е главна причина за срцеви заболувања, инфаркти, слепило, откажување на работата на бубрезите и а ...
ЗА ДА НЕ ГИ БОЦКАМЕ 10 ПАТИ ДНЕВНО, ДРЖАВАТА ДА ОБЕЗБЕДИ СЕНЗОРИ, БАРААТ РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦА СО ДИЈАБЕТЕС

ЗА ДА НЕ ГИ БОЦКАМЕ 10 ПАТИ ДНЕВНО, ДРЖАВАТА ДА ОБЕЗБЕДИ СЕНЗОРИ, БАРААТ РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦА СО ДИЈАБЕТЕС

Родителите на деца со дијабетес 1 бараат државата да обезбеди сензори за континуирано мерење на шеќерот во крвта. Таквите помагала се за децата да има ...
ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ТЕСТ ЗА ГЕСТАЦИСКИ ДИЈАБЕТЕС ЗА СИТЕ БРЕМЕНИ ЖЕНИ СО НОВИТЕ УПАТСТВА ЗА РИЗИЧНИ СОСТОЈБИ ВО БРЕМЕНОСТА

ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ТЕСТ ЗА ГЕСТАЦИСКИ ДИЈАБЕТЕС ЗА СИТЕ БРЕМЕНИ ЖЕНИ СО НОВИТЕ УПАТСТВА ЗА РИЗИЧНИ СОСТОЈБИ ВО БРЕМЕНОСТА

Бремените жени во третото тримесечие од бременоста, или од 24 до 28 гестациска недела, ќе треба задолжително да направат универзален тест за откривање ...
МАКЕДОНСКИОТ ЕНДОКРИНОЛОГ ГОРАН ПЕТРОВСКИ ВОВЕДЕ НОВ ПРОТОКОЛ ЗА ЛЕКУВАЊЕ ДЕЦА СО ДИЈАБЕТЕС ТИП 1 ВО КАТАРСКАТА БОЛНИЦА „СИДРА“

МАКЕДОНСКИОТ ЕНДОКРИНОЛОГ ГОРАН ПЕТРОВСКИ ВОВЕДЕ НОВ ПРОТОКОЛ ЗА ЛЕКУВАЊЕ ДЕЦА СО ДИЈАБЕТЕС ТИП 1 ВО КАТАРСКАТА БОЛНИЦА „СИДРА“

Македонскиот ендокринолог д-р Горан Петровски во катарската болница „Сидра“ воведе нов протокол за лекување на деца со дијабетес тип 1, со помош на но ...
ЦЕЛ КЛАС ВТОРООДДЕЛЕНЦИ И НАСТАВНИЧКАТА ПОМАГААТ ДВАЈЦА СОУЧЕНИЦИ СО ДИЈАБЕТЕС

ЦЕЛ КЛАС ВТОРООДДЕЛЕНЦИ И НАСТАВНИЧКАТА ПОМАГААТ ДВАЈЦА СОУЧЕНИЦИ СО ДИЈАБЕТЕС

Учителката е како втора мајка, е примерот со одделенската наставничка Весна Аврамовска-Димитровска од Основното училиште „Климент Охридски“ во Битола. ...
ФИЛИПЧЕ НАЈАВИ НАБАВКА НА ТРИ НОВИ ВИДА ИНСУЛИН, УШТЕ НЕМА СЕНЗОРИ ЗА МЕРЕЊЕ ШЕЌЕР ЗА ДЕЦА

ФИЛИПЧЕ НАЈАВИ НАБАВКА НА ТРИ НОВИ ВИДА ИНСУЛИН, УШТЕ НЕМА СЕНЗОРИ ЗА МЕРЕЊЕ ШЕЌЕР ЗА ДЕЦА

Министерството за здравство, со новата јавна набавка на инсулини која е во тек, набавува три нови вида инсулини за лицата со дијабетес. Еден од нив е ...
ЛАНИ 11 ОТСТО ПОВЕЌЕ БОЛНИ СО ДИЈАБЕТЕС ВО ВЕЛЕШКО

ЛАНИ 11 ОТСТО ПОВЕЌЕ БОЛНИ СО ДИЈАБЕТЕС ВО ВЕЛЕШКО

Минатата година во Велес имало  11 отсто повеќе лица со дијабетес отколку во 2016, соопшти претседателот на Здружението на дијабетичари Лилипоп од Вел ...
НЕМА ГРЕШКА ВО ЛЕКУВАЊЕТО НА ЧЕТИРИТЕ ДЕЦА СО ДИЈАБЕТЕС, УТВРДИ ДРЖАВНИОТ САНИТАРЕН И ЗДРАВСТВЕН ИНСПЕКТОРАТ

НЕМА ГРЕШКА ВО ЛЕКУВАЊЕТО НА ЧЕТИРИТЕ ДЕЦА СО ДИЈАБЕТЕС, УТВРДИ ДРЖАВНИОТ САНИТАРЕН И ЗДРАВСТВЕН ИНСПЕКТОРАТ

Државниот санитарен и здравствен инспекторат не утврди грешка во лекувањето на четирите деца, на кои во рок од десетина дена овој месец им беше утврде ...
1 2 3 10 / 25 НАПИСИ