Таг: Димитар Кондовски

СПОКОЈНО СПИЈАМ СЕГА КОГА ДЕЛАТА НА МОЈОТ ДИМИТАР КОНДОВСКИ МОЖАТ ДА СЕ ВИДАТ НА ИЗЛОЖБА, ВЕЛИ ХИЛДА, СОПРУГАТА НА ГОЛЕМИОТ СЛИКАР

СПОКОЈНО СПИЈАМ СЕГА КОГА ДЕЛАТА НА МОЈОТ ДИМИТАР КОНДОВСКИ МОЖАТ ДА СЕ ВИДАТ НА ИЗЛОЖБА, ВЕЛИ ХИЛДА, СОПРУГАТА НА ГОЛЕМИОТ СЛИКАР

Ретроспективната изложба на академик Димитар Кондовски, еден од највлијателните ликовни уметници во повоена Македонија,  веќе втор месец предизвикува ...
РЕТРОСПЕКТИВАТА НА КОНДОВСКИ ДАВА РЕДОК УВИД ВО ДОМАШНАТА КОЛЕКЦИЈА НА УМЕТНИКОТ

РЕТРОСПЕКТИВАТА НА КОНДОВСКИ ДАВА РЕДОК УВИД ВО ДОМАШНАТА КОЛЕКЦИЈА НА УМЕТНИКОТ

Полн беше Даут пашин амам на синоќешното отворање на изложбата на Димитар Кондовски, еден од најзначајните македонски современи сликари. Тоа не е само ...
В ЧЕТВРТОК ПРВА РЕТРОСПЕКТИВА ПО 30 ГОДИНИ НА СЛИКАРОТ ДИМИТАР КОНДОВСКИ ВО НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЈА

В ЧЕТВРТОК ПРВА РЕТРОСПЕКТИВА ПО 30 ГОДИНИ НА СЛИКАРОТ ДИМИТАР КОНДОВСКИ ВО НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЈА

Голема ретроспективна изложба на Димитар Кондовски, еден од темелните сликари на македонската современа уметност, се отвора в четврток (20ч) во Национ ...
НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЈА ГИ ПОВИКА КОЛЕКЦИОНЕРИТЕ ЗА СОРАБОТКА ЗА ГОЛЕМАТА ИЗЛОЖБА НА ДИМИТАР КОНДОВСКИ

НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЈА ГИ ПОВИКА КОЛЕКЦИОНЕРИТЕ ЗА СОРАБОТКА ЗА ГОЛЕМАТА ИЗЛОЖБА НА ДИМИТАР КОНДОВСКИ

На крајот на годината ќе се отвори голема ретроспективна изложба на еден од најголемите македонски уметници, Димитар Кондовски, а изложбата интентзивн ...
ВОЛШЕБНИОТ СВЕТ НА ДИМИТАР КОНДОВСКИ ПРЕКУ 200 ИЛУСТРАЦИИ ЌЕ СЕ ПРЕТСТАВИ В СРЕДА ВО МАЛА СТАНИЦА

ВОЛШЕБНИОТ СВЕТ НА ДИМИТАР КОНДОВСКИ ПРЕКУ 200 ИЛУСТРАЦИИ ЌЕ СЕ ПРЕТСТАВИ В СРЕДА ВО МАЛА СТАНИЦА

Илустрациите на книгите како „Зоки Поки“, „Колибата на чичо Том“, „Белото циганче“, се дел од 200-те илустрации од големиот ликовен уметник Димитар Ко ...
СКРИЕНИОТ КОНДОВСКИ ИЗЛЕЗЕ ОД „РЕПУБЛИКАТА ВО ПЛАМЕН“ ВО МНТ

СКРИЕНИОТ КОНДОВСКИ ИЗЛЕЗЕ ОД „РЕПУБЛИКАТА ВО ПЛАМЕН“ ВО МНТ

Скриениот Кондовски, еден сосема поинаков Кондовски е исправен пред нас. Скопјанец со печати по одраните колена од Пајкомаалската калдрма, со куфери п ...
6 / 6 НАПИСИ