Таг: Дионис

ВО ХРАМОТ НА ИЗИДА ВО СТОБИ ПРОНАЈДЕНИ ФОНТАНА И МОЗАИК

ВО ХРАМОТ НА ИЗИДА ВО СТОБИ ПРОНАЈДЕНИ ФОНТАНА И МОЗАИК

За време на археолошките истражувања на комплексот градби околу храмот на Изида, екипа од археолози на Националната установа Стоби и студенти по архео ...
СКУЛПТУРА НА БОГОТ ДИОНИС СО ПАНТЕР ОТКРИЕНА ВО СТОБИ

СКУЛПТУРА НА БОГОТ ДИОНИС СО ПАНТЕР ОТКРИЕНА ВО СТОБИ

Мермерна скулптура со претстава на богот Дионис открија минатата недела археолозите на локалитететот Стоби, за време на истражувањата во рамките на ле ...
2 / 2 НАПИСИ