Таг: дискриминација

1 2 3 6 10 / 51 НАПИСИ
СКОПСКОТО ОБВИНИТЕЛСТВО НОМИНИРАШЕ ОБВИНИТЕЛ КОЈ ЌЕ ГИ СЛЕДИ ПРЕДМЕТИТЕ ЗА ОМРАЗА И ДИСКРИМИНАЦИЈА

СКОПСКОТО ОБВИНИТЕЛСТВО НОМИНИРАШЕ ОБВИНИТЕЛ КОЈ ЌЕ ГИ СЛЕДИ ПРЕДМЕТИТЕ ЗА ОМРАЗА И ДИСКРИМИНАЦИЈА

Шефот на Скопското обвинителство Гаврил Бубевски ја номинираше обвинителката Емилија Мизо Димков да го следи постапувањето во предметите за кривични д ...
„НЕМА ДА ДОЗВОЛИМЕ ГЛУВИТЕ ДА ОДЛУЧУВААТ ЗА УЧИЛИШТЕТО“, ВИКАЛА ПРОФЕСОРКА НА ГЛАС ЗА ГЛУВА КОЛЕШКА, ГИ ДИСКРИМИНИРАЛА И ДЕЦАТА ВО УЧИЛИШТЕТО ЗА ГЛУВИ НАРЕКУВАЈЌИ ГИ „ГЛУВТАРИ“

„НЕМА ДА ДОЗВОЛИМЕ ГЛУВИТЕ ДА ОДЛУЧУВААТ ЗА УЧИЛИШТЕТО“, ВИКАЛА ПРОФЕСОРКА НА ГЛАС ЗА ГЛУВА КОЛЕШКА, ГИ ДИСКРИМИНИРАЛА И ДЕЦАТА ВО УЧИЛИШТЕТО ЗА ГЛУВИ НАРЕКУВАЈЌИ ГИ „ГЛУВТАРИ“

Професорка со попреченост во единственото средно училиште за глуви ученици „Партенија Зографски“ од Скопје, била вознемирувана и виктимизирана од нејз ...
СРЕДНИ УЧИЛИШТА ОД ПРИЛЕП, СТРУМИЦА И ШТИП ИМ ЗАБРАНУВАЛЕ НА УЧЕНИЦИ ДА ВЛЕЗАТ НА ЧАСОВИ СО КРАТКИ СУКЊИ, СКИНАТИ ФАРМЕРКИ, ПИРСЕВИ ИЛИ БРАДА, УТВРДЕНА ДИСКРИМИНАЦИЈА

СРЕДНИ УЧИЛИШТА ОД ПРИЛЕП, СТРУМИЦА И ШТИП ИМ ЗАБРАНУВАЛЕ НА УЧЕНИЦИ ДА ВЛЕЗАТ НА ЧАСОВИ СО КРАТКИ СУКЊИ, СКИНАТИ ФАРМЕРКИ, ПИРСЕВИ ИЛИ БРАДА, УТВРДЕНА ДИСКРИМИНАЦИЈА

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација донесе мислење дека средните училишта: „Мирче Ацев“ од Прилеп, „Јане Сандански“ од Штип и „Јане С ...
ПРИЈАВА ДО СУД ПРОТИВ ДАНИЦА ЧАДИЕВА, ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА ВЛАДИНА КОМИСИЈА, ЗА ВОЗНЕМИРУВАЊЕ ВРАБОТЕН КОЈ НЕ РЕШИЛ ПРЕДМЕТ КАКО ШТО МУ НАРЕДИЛА

ПРИЈАВА ДО СУД ПРОТИВ ДАНИЦА ЧАДИЕВА, ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА ВЛАДИНА КОМИСИЈА, ЗА ВОЗНЕМИРУВАЊЕ ВРАБОТЕН КОЈ НЕ РЕШИЛ ПРЕДМЕТ КАКО ШТО МУ НАРЕДИЛА

Даница Чадиева, претседателка на владината Второстепена комисија која неодамна е реизбрана на функцијата, доби пријава до суд од Комисијата за спречув ...
ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА ДРЖАВНА КОМИСИЈА ГО ИЗБРКАЛА ОД РАБОТА ЗАШТО НЕ РЕШИЛ ПРЕДМЕТ КАКО ШТО МУ НАРЕДИЛА, А КОГА СУДОТ ГО ВРАТИЛ НА РАБОТА ГО СИМНАЛА ТРИ РАНГА ПОДОЛУ И НЕ МУ ДАВАЛА ОДМОР

ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА ДРЖАВНА КОМИСИЈА ГО ИЗБРКАЛА ОД РАБОТА ЗАШТО НЕ РЕШИЛ ПРЕДМЕТ КАКО ШТО МУ НАРЕДИЛА, А КОГА СУДОТ ГО ВРАТИЛ НА РАБОТА ГО СИМНАЛА ТРИ РАНГА ПОДОЛУ И НЕ МУ ДАВАЛА ОДМОР

Претседателка на Државната комисија за одлучување во управна постапка и во постапка од работен однос во втор степен, која треба да ги штити граѓаните ...
ГРАДОНАЧАЛНИК ПРЕСКОКНАЛ 10 ВРАБОТЕНИ ВО ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТАТА ЗАШТО НЕ БИЛЕ ЧЛЕНОВИ НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ, СЕГА ТРЕБА ДА ИМ ЈА ПЛАТИ РАЗЛИКАТА ЗА ОСУМ МЕСЕЦИ

ГРАДОНАЧАЛНИК ПРЕСКОКНАЛ 10 ВРАБОТЕНИ ВО ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТАТА ЗАШТО НЕ БИЛЕ ЧЛЕНОВИ НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ, СЕГА ТРЕБА ДА ИМ ЈА ПЛАТИ РАЗЛИКАТА ЗА ОСУМ МЕСЕЦИ

На барање на Синдикатот на работниците од управата, правосилните органи и здруженијата на граѓани (УПОЗ)  во општина во Македонија, Општината и градон ...
25 СЕМЕЈСТВА КОИ ЖИВЕАТ ПОД МОСТ НА ВАРДАР, ПОБЕДИЈА ВО КОМИСИЈАТА ЗА АНТИДИСКРИМИНАЦИЈА ЗА ЧОВЕКОВОТО ПРАВО НА ДОСТАПНОСТ НА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ

25 СЕМЕЈСТВА КОИ ЖИВЕАТ ПОД МОСТ НА ВАРДАР, ПОБЕДИЈА ВО КОМИСИЈАТА ЗА АНТИДИСКРИМИНАЦИЈА ЗА ЧОВЕКОВОТО ПРАВО НА ДОСТАПНОСТ НА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД), од страна на ЈП „Водовод и канализација“ и од општина Гази Баба, институции под градонача ...
СУДОТ ВО СТРАЗБУР ПРЕСУДИ ДЕКА ПОЛИЦИЈАТА НЕ СМЕЕЛА ДА ИМ ЗАБРАНУВА НА РОМИ ДА ИЗЛЕГУВААТ ОД МАКЕДОНИЈА

СУДОТ ВО СТРАЗБУР ПРЕСУДИ ДЕКА ПОЛИЦИЈАТА НЕ СМЕЕЛА ДА ИМ ЗАБРАНУВА НА РОМИ ДА ИЗЛЕГУВААТ ОД МАКЕДОНИЈА

Европскиот суд за човекови права и слободи во Стразбур донесе пресуда против Македонија по тужбата на пет лица, на кои во 2014 година им било забранет ...
ВО СЕДМИ МЕСЕЦ ОД БРЕМЕНОСТА Ѝ КАЖАЛЕ ДЕКА ЌЕ ЈА БРКААТ ОД РАБОТА, НА БЕБЕТО НЕ МУ ДАЛЕ ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ, А НА НЕЈЗИНОТО МЕСТО ГО ПОСТАВИЛЕ КОЛЕГАТА ШТО СЕКСУАЛНО ЈА ВОЗНЕМИРУВАЛ

ВО СЕДМИ МЕСЕЦ ОД БРЕМЕНОСТА Ѝ КАЖАЛЕ ДЕКА ЌЕ ЈА БРКААТ ОД РАБОТА, НА БЕБЕТО НЕ МУ ДАЛЕ ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ, А НА НЕЈЗИНОТО МЕСТО ГО ПОСТАВИЛЕ КОЛЕГАТА ШТО СЕКСУАЛНО ЈА ВОЗНЕМИРУВАЛ

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) утврдила потежок облик на дискриминација или т.н. интерсекциска дискриминација, како и вик ...
ЗА ШЕФ НА ПРЕМИНОТ БЛАЦЕ МВР ПОСТАВИЛО РЕНДГЕНОЛОГ, ИЗВИСИЛ ИСКУСЕН ПОЛИЦАЕЦ ЗАШТО ВОДИ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ

ЗА ШЕФ НА ПРЕМИНОТ БЛАЦЕ МВР ПОСТАВИЛО РЕНДГЕНОЛОГ, ИЗВИСИЛ ИСКУСЕН ПОЛИЦАЕЦ ЗАШТО ВОДИ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ

Полицаец со високо образование кој е заменик – генерален секретар на Независниот синдикат на полицијата, ги пријавил директорот на Бирото за јавна без ...
1 2 3 6 10 / 51 НАПИСИ