Таг: ДЛУМ

СЛИКАРКАТА ЈАНА МАНЕВА-ЧУПОСКА Е НОВА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА ДЛУМ

СЛИКАРКАТА ЈАНА МАНЕВА-ЧУПОСКА Е НОВА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА ДЛУМ

Сликарката Јана Манева-Чупоска е новата претседателка на Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ), избрана на денешното вонредно годишно соб ...
ДРУШТВОТО НА ЛИКОВНИ УМЕТНИЦИ СЛАВИ 75 ГОДИНИ СО ИЗЛОЖБА НА 292 АВТОРА ОД ОСНОВАЊЕТО ДО ДЕНЕС

ДРУШТВОТО НА ЛИКОВНИ УМЕТНИЦИ СЛАВИ 75 ГОДИНИ СО ИЗЛОЖБА НА 292 АВТОРА ОД ОСНОВАЊЕТО ДО ДЕНЕС

Со голема изложба на своите членови од основањето до денес, Друштвото на ликовни уметници (ДЛУМ) утре  ќе одбележи 75 години постоење. Јубилејот ќе се ...
СЛИКАРОТ КИРИЛ ЕФРЕМОВ ПОЧИНА ОД КОВИД-19 ВО ШТИПСКАТА БОЛНИЦА

СЛИКАРОТ КИРИЛ ЕФРЕМОВ ПОЧИНА ОД КОВИД-19 ВО ШТИПСКАТА БОЛНИЦА

Познатиот ликовен уметник и поранешен претседател на Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ) Кирил Ефремов почина на 82 години, соопшти Нац ...
УМЕТНИЦИТЕ ЗАКАЧИЈА ЦРНА ЛЕНТА НАМЕСТО ДЕЛА КАКО ПРОТЕСТ ПРОТИВ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

УМЕТНИЦИТЕ ЗАКАЧИЈА ЦРНА ЛЕНТА НАМЕСТО ДЕЛА КАКО ПРОТЕСТ ПРОТИВ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

Црна лента на белите ѕидови низ Мала станица, наместо уметнички дела е поставката на традиционалната годишна изложба на Друштвото на ликовни уметници ...
ГРЕВОТ КАКО НЕПОСЛУШНОСТ И КАКО ДОБЛЕСТ – ТЕМА НА 18. ЗИМСКИ САЛОН НА ДЛУМ

ГРЕВОТ КАКО НЕПОСЛУШНОСТ И КАКО ДОБЛЕСТ – ТЕМА НА 18. ЗИМСКИ САЛОН НА ДЛУМ

„Првиот грев - првата доблест“ е темата на 18. Зимски салон на Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ) кој ќе се отвори на 3 февруари 2020 ...
ПОЧИНА СКУЛПТОРКАТА ГОРДАНА ХАЏИ-НИКОЛОВА МАЛАШЕВ, ГОДИНЕШНАТА ЛАУРЕАТКА НА ДЛУМ

ПОЧИНА СКУЛПТОРКАТА ГОРДАНА ХАЏИ-НИКОЛОВА МАЛАШЕВ, ГОДИНЕШНАТА ЛАУРЕАТКА НА ДЛУМ

Скулпторката Гордана Хаџи-Николова Малашев почина денес на 43 години во родниот град Гевгелија, соопшти Друштвото на ликовни уметници на Македонија (Д ...
6 / 6 НАПИСИ