Таг: Државен завод за ревизија

1 2 10 / 14 НАПИСИ
ЗА ОТПИШУВАЊЕТО НА ДОЛГОТ ОД 14 МИЛИОНИ ЕВРА НА 4 ПРИВАТНИ ТРГОВЦИ СО СТРУЈА КОН ДРЖАВНОТО МЕПСО, ОБВИНИТЕЛОТ АБАЗИ ЧЕКА РЕВИЗОРИТЕ ДА ПРИЈАВАТ АКО ИМА КРИМИНАЛ

ЗА ОТПИШУВАЊЕТО НА ДОЛГОТ ОД 14 МИЛИОНИ ЕВРА НА 4 ПРИВАТНИ ТРГОВЦИ СО СТРУЈА КОН ДРЖАВНОТО МЕПСО, ОБВИНИТЕЛОТ АБАЗИ ЧЕКА РЕВИЗОРИТЕ ДА ПРИЈАВАТ АКО ИМА КРИМИНАЛ

Обвинителството за организиран криминал и корупција нема отворено предмет за отпишаниот долг од 14 милиони евра, пари на државното АД МЕПСО, за кои ше ...
ОСНОВНИОТ СУД ТЕТОВО ЗЕМАЛ ГАРАНЦИИ ЗА ПРИТВОР ОД ОБВИНЕТИ, НЕ ГИ ЕВИДЕНТИРАЛ НИКАДЕ, ОТКРИВААТ РЕВИЗОРИТЕ

ОСНОВНИОТ СУД ТЕТОВО ЗЕМАЛ ГАРАНЦИИ ЗА ПРИТВОР ОД ОБВИНЕТИ, НЕ ГИ ЕВИДЕНТИРАЛ НИКАДЕ, ОТКРИВААТ РЕВИЗОРИТЕ

Основниот суд Тетово не ги евидентира примените пари како гаранција за пуштање од притвор на осомничени и обвинети лица, ниту на одземените предмети, ...
НИТУ ЕДНА ДИВОГРАДБА НЕ Е УРНАТА ВО СТРУГА ОД 2011 ДО 2020, ОПШТИНАТА ИМА САМО ЕДЕН ГРАДЕЖЕН ИНСПЕКТОР

НИТУ ЕДНА ДИВОГРАДБА НЕ Е УРНАТА ВО СТРУГА ОД 2011 ДО 2020, ОПШТИНАТА ИМА САМО ЕДЕН ГРАДЕЖЕН ИНСПЕКТОР

Општина Струга да ги спроведе барањата утврдени во Планот за управување со светското природно и културно наследство на Охридскиот регион, да започне с ...
УСТАВНИОТ СУД ВРШЕЛ ЈАВНИ НАБАВКИ БЕЗ ТЕНДЕР, ВЕЛИ ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА И СЕ СОМНЕВА ВО НЕГОВИТЕ ФИНАНСИСКИ ИЗВЕШТАИ

УСТАВНИОТ СУД ВРШЕЛ ЈАВНИ НАБАВКИ БЕЗ ТЕНДЕР, ВЕЛИ ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА И СЕ СОМНЕВА ВО НЕГОВИТЕ ФИНАНСИСКИ ИЗВЕШТАИ

Уставниот суд вршел јавни набавки со склучување договор место со тендер, занемарувајќи го законски утврдениот праг од 12.610 евра вредност на годишно ...
КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА ПЛАТИЛА 380.000 ЕВРА ЗА ИЗВРШИТЕЛИ И КАМАТИ ОТИ НЕ ПЛАЌАЛЕ НАВРЕМЕ

КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА ПЛАТИЛА 380.000 ЕВРА ЗА ИЗВРШИТЕЛИ И КАМАТИ ОТИ НЕ ПЛАЌАЛЕ НАВРЕМЕ

Кумановската болница за две години платила 23,21 милиони денари или скоро 380 илјади евра како трошоци за извршување и камати за извршување од судски ...
ЛЕКУВАЊЕТО ВО СТРАНСТВО СТАНА СИСТЕМ НА ЖЕЛБОТЕКИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ФЗОМ ДЕН ДОНЧЕВ ПО ЗАБЕЛЕШКИТЕ ВО РЕВИЗОРСКИОТ ИЗВЕШТАЈ

ЛЕКУВАЊЕТО ВО СТРАНСТВО СТАНА СИСТЕМ НА ЖЕЛБОТЕКИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ФЗОМ ДЕН ДОНЧЕВ ПО ЗАБЕЛЕШКИТЕ ВО РЕВИЗОРСКИОТ ИЗВЕШТАЈ

Лекувањето во странство стана систем на желботеки, вели директорот на Фондот за здравствено осигурување  (ФЗОМ) Ден Дончев, по ревизорскиот извештај з ...
ИДНИТЕ АНТИКОРУПЦИОНЕРИ ЌЕ ИМААТ ПРИСТАП ДО БАНКАРСКИТЕ ТАЈНИ, АМА ЌЕ СЕ ПРОВЕРУВА И НИВНИОТ ИМОТ

ИДНИТЕ АНТИКОРУПЦИОНЕРИ ЌЕ ИМААТ ПРИСТАП ДО БАНКАРСКИТЕ ТАЈНИ, АМА ЌЕ СЕ ПРОВЕРУВА И НИВНИОТ ИМОТ

Сосема нов Закон за антикорупција претстави денеска министерката за правда Рената Дескоска, според кој и нотарите и извршителите ќе поднесуваат анкете ...
ВЕЛЕШКИ ТЕАТАР РАБОТИ БЕЗ ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ, УТВРДИ ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА

ВЕЛЕШКИ ТЕАТАР РАБОТИ БЕЗ ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ, УТВРДИ ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА

Државниот завод за ревизија констатирал повеќе неправилности при изградбата на новата зграда на Велешкиот театар, од извршената ревизија на Министерст ...
ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА ГО ЧЕШЛА РАБОТЕЊЕТО НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НА БАРАЊЕ НА АЛАЃОЗОВСКИ

ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА ГО ЧЕШЛА РАБОТЕЊЕТО НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НА БАРАЊЕ НА АЛАЃОЗОВСКИ

Државниот завод за ревизија, на барање на министерот за култура Роберт Алаѓозовски од утре ќе го испитува работењето на Министерството за култура изми ...
ДИРЕКТОРИТЕ НА КЛИНИКИТЕ ЌЕ ГИ БРОЈАТ ОПРЕМАТА И ДОЛГОВИТЕ ПО НАЛОГ НА ТАРАВАРИ

ДИРЕКТОРИТЕ НА КЛИНИКИТЕ ЌЕ ГИ БРОЈАТ ОПРЕМАТА И ДОЛГОВИТЕ ПО НАЛОГ НА ТАРАВАРИ

Директорите на клиниките да ги пребројат апаратите и опремата со која располагаат и да поднесат и финансиски извештај и извештај за долговите на устан ...
1 2 10 / 14 НАПИСИ