Таг: ДСЗИ

1 2 10 / 12 НАПИСИ
НЕПРИЈАТНА МИРИЗБА ПЕТ ДЕНА ГИ ЗАТВОРИ ХИРУРШКИТЕ КЛИНИКИ, СЛУЖБИТЕ УШТЕ ЈА БАРААТ ПРИЧИНАТА

НЕПРИЈАТНА МИРИЗБА ПЕТ ДЕНА ГИ ЗАТВОРИ ХИРУРШКИТЕ КЛИНИКИ, СЛУЖБИТЕ УШТЕ ЈА БАРААТ ПРИЧИНАТА

Поради непријатна миризба, петти ден се затворени хируршките сали на скопскиот Клинички центар „Мајка Тереза“, рече денеска директорката на Државниот ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ТРЕБА ДА ЈА УТВРДИ ВАЛИДНОСТА НА ВРАБОТУВАЊАТА НА ТОКСИКОЛОГИЈА, ЗАКОНОТ Е ДЕЦИДЕН ДЕКА МОРА ДА СЕ ПОТПИШАНИ ОД ДВАЈЦАТА ДИРЕКТОРИ, ВЕЛИ САНИТАРНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ТРЕБА ДА ЈА УТВРДИ ВАЛИДНОСТА НА ВРАБОТУВАЊАТА НА ТОКСИКОЛОГИЈА, ЗАКОНОТ Е ДЕЦИДЕН ДЕКА МОРА ДА СЕ ПОТПИШАНИ ОД ДВАЈЦАТА ДИРЕКТОРИ, ВЕЛИ САНИТАРНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) ќе испрати предмет до Министерството за здравство да ја провери валдидноста на договорите за врабо ...
ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ЌЕ ИЗДАДЕ РЕШЕНИЕ ЗА ЗАБРАНА ЗА ПРИСТАП НА ТОКСИКОЛОГИЈА ЗА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ БЕЗ ДОГОВОР ЗА РАБОТА

ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ЌЕ ИЗДАДЕ РЕШЕНИЕ ЗА ЗАБРАНА ЗА ПРИСТАП НА ТОКСИКОЛОГИЈА ЗА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ БЕЗ ДОГОВОР ЗА РАБОТА

Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) ќе издаде решение со кое на здравствените работници кои немаат договор за работа на Клиниката за т ...
ДИРЕКТОРОТ НА ТОКСИКОЛОГИЈА ПЕТРОВСКИ УШТЕ НЕ ДОБИЛ РЕШЕНИЕ ЗА РАЗРЕШУВАЊЕ, ЗДРАВСТВЕНИТЕ ИНСПЕКТОРИ УТВРДИЈА ДЕКА 11 ЛИЦА БЕСПРАВНО РАБОТЕЛЕ 4 МЕСЕЦИ

ДИРЕКТОРОТ НА ТОКСИКОЛОГИЈА ПЕТРОВСКИ УШТЕ НЕ ДОБИЛ РЕШЕНИЕ ЗА РАЗРЕШУВАЊЕ, ЗДРАВСТВЕНИТЕ ИНСПЕКТОРИ УТВРДИЈА ДЕКА 11 ЛИЦА БЕСПРАВНО РАБОТЕЛЕ 4 МЕСЕЦИ

Медицинскиот директор на Клиниката за токсикологија, д-р Данил Петровски, денеска не добил решение за разрешување, како што вчера најави министерот за ...
ДЕЦАТА СО ПРИМЕНИ 3 ДОЗИ ДИТЕПЕР ВАКЦИНА ОД 18 МАРТ МОЖЕ ДА СЕ ВРАТАТ ВО ГРАДИНКА, РЕЧЕ ДИРЕКТОРКАТА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

ДЕЦАТА СО ПРИМЕНИ 3 ДОЗИ ДИТЕПЕР ВАКЦИНА ОД 18 МАРТ МОЖЕ ДА СЕ ВРАТАТ ВО ГРАДИНКА, РЕЧЕ ДИРЕКТОРКАТА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

Министерот за здравство Илир Демири денеска ја потпиша вчерашната одлука на Комисијата за заразни болести, со која децата кои во последните 6 месеци с ...
50 ОТСТО ОД ДЕЦАТА ВО СКОПСКИТЕ ГРАДИНКИ СЕ НЕВАКЦИНИРАНИ ЗА ДИТЕПЕР, ВО ВНАТРЕШНОСТА СЕ ВАКЦИНИРАНИ НАД 95 ОТСТО, РЕЧЕ ДИРЕКТОРКАТА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

50 ОТСТО ОД ДЕЦАТА ВО СКОПСКИТЕ ГРАДИНКИ СЕ НЕВАКЦИНИРАНИ ЗА ДИТЕПЕР, ВО ВНАТРЕШНОСТА СЕ ВАКЦИНИРАНИ НАД 95 ОТСТО, РЕЧЕ ДИРЕКТОРКАТА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

Педесет отсто од децата кои одат во градинките во Скопје се невакцинирани со ДиТеПер или се нецелосно вакцинирани, а низ Македонија опфатот со оваа ва ...
ЕДЕН МЕСЕЦ Е ПРОГЛАСЕНА ЕПИДЕМИЈА НА ГОЛЕМА КАШЛИЦА, МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО НЕ КАЖУВА КОГА ЌЕ ИМ НАЛОЖИ НА ИНСПЕКТОРИТЕ ДА ЗАБРАНАТ ПРИЕМ НА НЕВАКЦИНИРАНИ ДЕЦА ВО ГРАДИНКИТЕ

ЕДЕН МЕСЕЦ Е ПРОГЛАСЕНА ЕПИДЕМИЈА НА ГОЛЕМА КАШЛИЦА, МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО НЕ КАЖУВА КОГА ЌЕ ИМ НАЛОЖИ НА ИНСПЕКТОРИТЕ ДА ЗАБРАНАТ ПРИЕМ НА НЕВАКЦИНИРАНИ ДЕЦА ВО ГРАДИНКИТЕ

Помина речиси еден месец како Центарот за јавно здравје Скопје прогласи епидемија на голема кашлица во градот, а министерот за здравство Илир Демири д ...
НЕМА САЛМОНЕЛА ВО КУЈНИТЕ НА ШКОЛИТЕ ВО СКОПСКАТА ОПШТИНА КАРПОШ, КАДЕ СЕ ЗАРАЗИЈА 12 УЧЕНИЦИ

НЕМА САЛМОНЕЛА ВО КУЈНИТЕ НА ШКОЛИТЕ ВО СКОПСКАТА ОПШТИНА КАРПОШ, КАДЕ СЕ ЗАРАЗИЈА 12 УЧЕНИЦИ

Не е најдена бактеријата салмонела во кујните на четирите основни школи во Карпош, ниту во централниот магацин на операторот со храна „Ванила фуд” кој ...
КОНГО-КРИМСКАТА ХЕМОРАГИЧНА ТРЕСКА СЕ ПРЕНЕСУВА ПРЕКУ МНОГУ СЕКРЕТ И КРВ, ДА НЕ СЕ ДИГА ПАНИКА, АПЕЛИРААТ ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ

КОНГО-КРИМСКАТА ХЕМОРАГИЧНА ТРЕСКА СЕ ПРЕНЕСУВА ПРЕКУ МНОГУ СЕКРЕТ И КРВ, ДА НЕ СЕ ДИГА ПАНИКА, АПЕЛИРААТ ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ

Болничарката од Клиниката за инфективни болести, која се зарази со конго-кримска хеморагична треска (ККХТ) од 27-годишната жена од Штипско која почина ...
АКО МАТИЧЕН ГИНЕКОЛОГ ПОБАРА ПАРИ ЗА ЕХО ИЛИ БРИС, ПАЦИЕНТКАТА МОЖЕ ДА ОДБИЕ ДА ПЛАТИ, ВЕЛИ ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

АКО МАТИЧЕН ГИНЕКОЛОГ ПОБАРА ПАРИ ЗА ЕХО ИЛИ БРИС, ПАЦИЕНТКАТА МОЖЕ ДА ОДБИЕ ДА ПЛАТИ, ВЕЛИ ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

Прегледот кај матичен гинеколог не се плаќа и доколку избраниот гинеколог побара пари за здравствена услуга која е бесплатна, осигуреното лице треба д ...
1 2 10 / 12 НАПИСИ