Таг: Есма Реџепова

ЕСМА ИСПРАТЕНА СО АПЛАУЗ

ЕСМА ИСПРАТЕНА СО АПЛАУЗ

Есма Реџепова денеска беше испратена со едноминутен аплауз на погребот на градските гробишта во Бутел откако кралицата на ромска музика почина вчера н ...
ОТВОРЕНА КНИГА НА ЖАЛОСТ ЗА ЕСМА

ОТВОРЕНА КНИГА НА ЖАЛОСТ ЗА ЕСМА

Во Советот на Град Скопје утрово е отворена книга на жалост за Есма Реџепова, која почина вчера по кусо и тешко боледување на 73 години. Граѓани се по ...
ЕСМА БЕШЕ ИЗБРАНА МЕЃУ 50-ТЕ НАЈВРВНИ ГЛАСОВИ НА СВЕТОТ НА СИТЕ ВРЕМИЊА

ЕСМА БЕШЕ ИЗБРАНА МЕЃУ 50-ТЕ НАЈВРВНИ ГЛАСОВИ НА СВЕТОТ НА СИТЕ ВРЕМИЊА

Кра­ли­ца­та на ром­ска­та пес­на Ес­ма Ре­џе­по­ва, која почина денеска на 73 години, беше вбро­е­на ме­ѓу 50-те нај­врв­ни гла­со­ви на све­тот на с ...
ПОЧИНА ЕСМА РЕЏЕПОВА

ПОЧИНА ЕСМА РЕЏЕПОВА

Кралицата на ромската музика Есма Реџепова утрово починала во Скопје, потврдија за САКАМДАКАЖАМ.МК членови на семејството. Таа пред две недели беше пр ...
ЕСМА ВО БОЛНИЦА ВО ТЕШКА СОСТОЈБА

ЕСМА ВО БОЛНИЦА ВО ТЕШКА СОСТОЈБА

Кралицата на ромската музика Есма Реџепова од вчера е во болница во Скопје. Била примена во тешка состоба, а докторите и денес се обидуват да ја стаби ...
5 / 5 НАПИСИ