Таг: Европа

ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА ПОШТА ЗА ЗАГРОЗЕН СПОМЕНИК Е СОС АЛАРМ ДО ВЛАДАТА, НО И ДО МЕЃУНАРОДНАТА ЗАЕДНИЦА, ВЕЛИ ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР

ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА ПОШТА ЗА ЗАГРОЗЕН СПОМЕНИК Е СОС АЛАРМ ДО ВЛАДАТА, НО И ДО МЕЃУНАРОДНАТА ЗАЕДНИЦА, ВЕЛИ ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР

Влегувањето на Централната пошта во Скопје на листа на 7 најзагрозени споменици во Европа за 2021 е испраќање на СОС аларм до сите, до Владата, граѓан ...
ЗГРАДАТА НА ЦЕНТРАЛНАТА ПОШТА ВО СКОПЈЕ ВЛЕЗЕ НА ЛИСТАТА 7 НАЈЗАГРОЗЕНИ СПОМЕНИЦИ ВО ЕВРОПА

ЗГРАДАТА НА ЦЕНТРАЛНАТА ПОШТА ВО СКОПЈЕ ВЛЕЗЕ НА ЛИСТАТА 7 НАЈЗАГРОЗЕНИ СПОМЕНИЦИ ВО ЕВРОПА

Зградата на Централната пошта во Скопје е на листата 7 најзагрозени споменици во Европа за 2021. Листата, што ја составува европската организација Евр ...
МИНАТИОТ МЕСЕЦ БИЛ НАЈТОПОЛ НОЕМВРИ ВО ИСТОРИЈАТА, ЗАГРИЖУВАЧКИ СЕ ТЕМПЕРАТУРИТЕ НА АРКТИКОТ

МИНАТИОТ МЕСЕЦ БИЛ НАЈТОПОЛ НОЕМВРИ ВО ИСТОРИЈАТА, ЗАГРИЖУВАЧКИ СЕ ТЕМПЕРАТУРИТЕ НА АРКТИКОТ

Европа ја помина најтоплата есен, со оглед на тоа дека минатиот месец бил најтопол ноември во историјата, стои во предупредувачкиот извештај на Сервис ...
ОД ЦРВЕНА ДОЛНА ОБЛЕКА ДО РИБА ЗА СРЕЌА – НОВОГОДИШНИ РИТУАЛИ НИЗ ЕВРОПА

ОД ЦРВЕНА ДОЛНА ОБЛЕКА ДО РИБА ЗА СРЕЌА – НОВОГОДИШНИ РИТУАЛИ НИЗ ЕВРОПА

Данците скокаат од столица, Шпанците ја преполнуваат устата со грозје, а Турците пуштаат вода од славините да тече - со векови Европјаните се големи к ...
АКТЕРОТ БЛАГОЈ ВЕСЕЛИНОВ НАГРАДЕН МЕЃУ 10. НАЈДОБРИ ЕВРОПСКИ ТАЛЕНТИ ВО ПОДЕМ

АКТЕРОТ БЛАГОЈ ВЕСЕЛИНОВ НАГРАДЕН МЕЃУ 10. НАЈДОБРИ ЕВРОПСКИ ТАЛЕНТИ ВО ПОДЕМ

Актерот Благој Веселинов, ѕвездата на „Исцелител“, наградуваното деби на Ѓорче Ставрески, е меѓу 10-те најдобри актерски таленти во подем во Европа и ...
СКОПЈЕ Е НАЈЕВТИН ГЛАВЕН ГРАД ЗА ТУРИСТИ ВО ЕВРОПА, САМО КАФЕТО Е ПОСКАПО ОТКОЛКУ ВО РИМ

СКОПЈЕ Е НАЈЕВТИН ГЛАВЕН ГРАД ЗА ТУРИСТИ ВО ЕВРОПА, САМО КАФЕТО Е ПОСКАПО ОТКОЛКУ ВО РИМ

Низ Европа има малку земји каде драстично варираат трошоците за транспорт, јадење и знаменитости. Во некои  земји има и огромни разлики од град во гра ...
ОЛАДЕТЕ ГИ ПИЖАМИТЕ ВО ФРИЖИДЕР ПРЕД СПИЕЊЕ, СОВЕТУВА ГЕРМАНСКИ НАУЧНИК

ОЛАДЕТЕ ГИ ПИЖАМИТЕ ВО ФРИЖИДЕР ПРЕД СПИЕЊЕ, СОВЕТУВА ГЕРМАНСКИ НАУЧНИК

Во период на високи температури и подносливи жештини, луѓето имаат проблеми и со спиењето навечер, па еден германски научник професор има неколку сове ...
7 МИЛИОНИ ЛУЃЕ УМИРААТ СЕКОЈА ГОДИНА ОД ЗАГАДЕН ВОЗДУХ, ВЕЛИ СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА

7 МИЛИОНИ ЛУЃЕ УМИРААТ СЕКОЈА ГОДИНА ОД ЗАГАДЕН ВОЗДУХ, ВЕЛИ СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА

Околу седум милиони луѓе годишно умираат поради изложеност на загаден воздух, според најновите проценки од Светската здравствена организација. Амби ...
МЕРКЕЛ СЕ РАЗОЧАРА ОД ТРАМП, САКА ДА ЈА ЈАКНЕ ЕВРОПА

МЕРКЕЛ СЕ РАЗОЧАРА ОД ТРАМП, САКА ДА ЈА ЈАКНЕ ЕВРОПА

Ангела Меркел често jа повторува приказната за тоа како за време на  комунистичка Источна Германија таа сонувала за пензионирање. Потоа, таа конечно б ...
ИСАЈЛОВСКИ ИЗБРАН ЗА НОВ ЗАМЕНИК-МИНИСТЕР ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ

ИСАЈЛОВСКИ ИЗБРАН ЗА НОВ ЗАМЕНИК-МИНИСТЕР ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ

Илија Исајловски е нов заменик-министер за надворешни работи. Собранието го изгласа со 63 гласа „за“ и 19 „против“. Тој доаѓа на местото на Драгана ...
10 / 10 НАПИСИ