Таг: Европска филмска академија

СЕГА СЕ ПЛАШАМ ПАК ДА РЕЖИРАМ, РЕЧЕ ЖИСТИН ТРИЕ, ЧИЈ „АНАТОМИЈА НА ПАДОТ“ ОСВОИ ЧЕТИРИ ЕВРОПСКИ ОСКАРИ

СЕГА СЕ ПЛАШАМ ПАК ДА РЕЖИРАМ, РЕЧЕ ЖИСТИН ТРИЕ, ЧИЈ „АНАТОМИЈА НА ПАДОТ“ ОСВОИ ЧЕТИРИ ЕВРОПСКИ ОСКАРИ

(Специјално од Берлин: Марина КОСТОВА) „Анатомија на падот“ на француската режисерка Жистин Трие е апсолутниот победник на 36. Европски филмски награ ...
„ВРБА“ НА МАНЧЕВСКИ МЕЃУ 38-ТЕ КАНДИДАТИ ЗА ЕВРОПСКИ ОСКАР

„ВРБА“ НА МАНЧЕВСКИ МЕЃУ 38-ТЕ КАНДИДАТИ ЗА ЕВРОПСКИ ОСКАР

„Врба“ на Милчо Манчевски влезе во селекцијата за најдобар филм 2020 на 33. Европски филмски награди, познати и како Европски Оскар, што ги доделува Е ...
„МИЛЕНИЧКА“ НА ЛАНТИМОС Е НАЈДОБАР ЕВРОПСКИ ФИЛМ, СИРИСКИОТ „ЗА САМА“ ГО ПОБЕДИ „МЕДЕНА ЗЕМЈА“ ЗА НАЈДОБАР ДОКУМЕНТАРЕЦ

„МИЛЕНИЧКА“ НА ЛАНТИМОС Е НАЈДОБАР ЕВРОПСКИ ФИЛМ, СИРИСКИОТ „ЗА САМА“ ГО ПОБЕДИ „МЕДЕНА ЗЕМЈА“ ЗА НАЈДОБАР ДОКУМЕНТАРЕЦ

„Миленичка“ на Јоргос Лантимос е најдобар филм, а сирискиот „За Сама“ на Ваад ал-Катеб и Едвард Ватс го победи македонскиот „Медена земја“ на Тамара К ...
„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ НОМИНИРАН ЗА НАЈДОБАР ДОКУМЕНТАРЕЦ НА ЕВРОПСКИТЕ ФИЛМСКИ НАГРАДИ

„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ НОМИНИРАН ЗА НАЈДОБАР ДОКУМЕНТАРЕЦ НА ЕВРОПСКИТЕ ФИЛМСКИ НАГРАДИ

Победникот на Санденс „Медена земја“ е номиниран за најдобар документарец на Европските филмски награди, што ќе бидат доделени во Берлин на 7 декември ...
„МЕДЕНА ЗЕМЈА“Е МАКЕДОНСКИ КАНДИДАТ ЗА ОСКАР, ВЛЕЗЕ И МЕЃУ 12-ТЕ КАНДИДАТИ ЗА ЕВРОПСКИТЕ ФИЛМСКИ НАГРАДИ

„МЕДЕНА ЗЕМЈА“Е МАКЕДОНСКИ КАНДИДАТ ЗА ОСКАР, ВЛЕЗЕ И МЕЃУ 12-ТЕ КАНДИДАТИ ЗА ЕВРОПСКИТЕ ФИЛМСКИ НАГРАДИ

„Медена земја“ на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов е македонскиот кандидат за Оскар во категоријата најдобар странски филм за 2020 на Американската ...
ПЕТ ЕВРОПСКИ ОСКАРИ ЗА „СТУДЕНА ВОЈНА“ НА ПАВЛИКОВСКИ

ПЕТ ЕВРОПСКИ ОСКАРИ ЗА „СТУДЕНА ВОЈНА“ НА ПАВЛИКОВСКИ

Романтичната драма на полскиот оскаровец Павел Павликовски „Студена војна“ ги освои наградите од Европската филмска академија (ЕФА) во сите пет катего ...
ЕВРОПСКИ ОСКАР ЗА „КВАДРАТ“ НА ОСТЛУНД

ЕВРОПСКИ ОСКАР ЗА „КВАДРАТ“ НА ОСТЛУНД

„Квадрат“ на шведскиот автор Рубен Остлунд е најдобар европски филм на 2017 и апсолутен победник на Европските филмски награди што синоќа свечено се д ...
7 / 7 НАПИСИ