Таг: Европска комисија

1 4 5 6 7 60 / 64 НАПИСИ
ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА Е ЗАГРИЖЕНА ЗА ГОВОРОТ НА ОМРАЗА НА ПРОТЕСТИТЕ ПРЕД ДИК

ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА Е ЗАГРИЖЕНА ЗА ГОВОРОТ НА ОМРАЗА НА ПРОТЕСТИТЕ ПРЕД ДИК

Европската комисија е загрижена поради тензиите и зголемената негативна реторика во изминатите денови, одговори портпаролката на ЕК на прашањето на аг ...
ТАВ НЕ КОМЕНТИРА ДАЛИ ВЛАДИНИТЕ СУБВЕНЦИИ ЗА ВИЗЕР ГИ ИЗБРКАА АЛИТАЛИЈА И ЧЕХ ЕРЛАЈНС

ТАВ НЕ КОМЕНТИРА ДАЛИ ВЛАДИНИТЕ СУБВЕНЦИИ ЗА ВИЗЕР ГИ ИЗБРКАА АЛИТАЛИЈА И ЧЕХ ЕРЛАЈНС

ТАВ Македонија, концесионер кој управува со аеродромите во Скопје и Охрид не коментира дали заминувањето на „Алиталија“, „Чех ерлајнс“  и „Свис“ од Ск ...

СУЕТНО ДРУШТВО

1 Признавам, најважно прашање на светот и сега и секогаш и за сите времиња се суетите на елитата од СДСМ.  И партијата може да си го смени името во Су ...
ЕУ НЕ ВЕРУВА ДЕКА МАКЕДОНИЈА ЌЕ ГО СТАБИЛИЗИРА ЈАВНИОТ ДОЛГ ДО 2019 ГОДИНА

ЕУ НЕ ВЕРУВА ДЕКА МАКЕДОНИЈА ЌЕ ГО СТАБИЛИЗИРА ЈАВНИОТ ДОЛГ ДО 2019 ГОДИНА

Во есенската прогноза за економијата, Европската комисија во делот за Македонија изразува неверување во владините планови за стабилизирање на јавниот ...
СУДОТ ГИ ОДБИВА БАРАЊАТА НА СЈО ПОРАДИ ПОЛИТИЧКИ МЕШАЊА, ЗАБЕЛЕЖУВА ЕУ

СУДОТ ГИ ОДБИВА БАРАЊАТА НА СЈО ПОРАДИ ПОЛИТИЧКИ МЕШАЊА, ЗАБЕЛЕЖУВА ЕУ

Европската комисија препорача во наредната година да му се обезбеди целосна поддршка и сите потребни ресурси на Специјалното јавно обвинителство, отка ...
И ПРИБЕ СЕ ИНТЕРЕСИРАЛ ЗА ПОСЕБНИТЕ ИСТРАЖНИ МЕРКИ КОИШТО СЈО ГИ БАРА ОД УБК

И ПРИБЕ СЕ ИНТЕРЕСИРАЛ ЗА ПОСЕБНИТЕ ИСТРАЖНИ МЕРКИ КОИШТО СЈО ГИ БАРА ОД УБК

Претресот на главниот систем за следење на комуникациите и на помошниот систем во Управата за безбедност и контраразузнавање за кој директорите на УБК ...
БРИСЕЛ ГО СОПРЕЛ ЗАКОНОТ ЗА ВЛАДИНО РЕКЛАМИРАЊЕ

БРИСЕЛ ГО СОПРЕЛ ЗАКОНОТ ЗА ВЛАДИНО РЕКЛАМИРАЊЕ

Многу остро писмо од Европската комисија упатено до македонската Влада е причина за повлекување на законот за владино рекламирање во медиумите, дознав ...
КАТИЦА ОД БРИСЕЛ ПОРАЧА ДЕКА СЈО НЕМА ДА СЕ ОБЕСХРАБРИ

КАТИЦА ОД БРИСЕЛ ПОРАЧА ДЕКА СЈО НЕМА ДА СЕ ОБЕСХРАБРИ

Обвинителка Катица Јанева денес од Брисел порача дека и покрај секојдневните предизвици со кои се соочува Специјалното јавно обвинителство во меѓуинст ...
ЕУ ПОЧНАЛА ИСТРАГА ЗА МАКЕДОНСКИТЕ СУБВЕНЦИИ ЗА ВИЗ ЕР

ЕУ ПОЧНАЛА ИСТРАГА ЗА МАКЕДОНСКИТЕ СУБВЕНЦИИ ЗА ВИЗ ЕР

Европската комисија (ЕК) на почетокот на оваа година почнала истрага во врска со субвенциите што македонската влада ги дава на унгарската компанија Ви ...
БРИСЕЛ ЗАГРИЖЕН ЗА СУБВЕНЦИИТЕ ШТО МАКЕДОНСКАТА ВЛАДА ГИ ДАВА НА ВИЗ ЕР

БРИСЕЛ ЗАГРИЖЕН ЗА СУБВЕНЦИИТЕ ШТО МАКЕДОНСКАТА ВЛАДА ГИ ДАВА НА ВИЗ ЕР

Европската комисија (ЕК) бара од македонските власти информации околу субвенциите што и се даваат на унгарската компанија „Виз ер“ што може да ја нару ...
1 4 5 6 7 60 / 64 НАПИСИ