Таг: Фестивал на младо вино

МАКЕДОНИЈА ЗА ПЕТ ГОДИНИ ЌЕ СТАНЕ СВЕТСКИ ПОЗНАТА ДЕСТИНАЦИЈА ЗА ВИНСКИ ТУРИЗАМ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА „ТИКВЕШ“ ВУКИЌЕВИЌ

МАКЕДОНИЈА ЗА ПЕТ ГОДИНИ ЌЕ СТАНЕ СВЕТСКИ ПОЗНАТА ДЕСТИНАЦИЈА ЗА ВИНСКИ ТУРИЗАМ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА „ТИКВЕШ“ ВУКИЌЕВИЌ

За 15 отсто е зголемен бројот на вински туристи во винарската визба „Тиквеш”, споредено со минатата година, кажа денеска генералниот директор Радош Ву ...
ДЕГУСТАЦИЈА НА ВИНО ОД ГОДИНЕШНАТА БЕРБА НА ФЕСТИВАЛОТ НА МЛАДО ВИНО ВО „ТИКВЕШ“

ДЕГУСТАЦИЈА НА ВИНО ОД ГОДИНЕШНАТА БЕРБА НА ФЕСТИВАЛОТ НА МЛАДО ВИНО ВО „ТИКВЕШ“

Љубителите на виното викендов имаа можност да присуствуваат на првото отворање на бочвите со вино од годинешната берба, кое традиционално се одржува в ...
2 / 2 НАПИСИ