Таг: фунта

НОВИТЕ ФУНТИ СЕ ПЛАСТИЧНИ, ЛЕСНИ ЗА ПЕРЕЊЕ

НОВИТЕ ФУНТИ СЕ ПЛАСТИЧНИ, ЛЕСНИ ЗА ПЕРЕЊЕ

Времињата се сменија, новите британски пари се пластични. Новата банкнота од пет фунти, пуштена во промет денеска, е направена од силен полимер и може ...
БРИТАНИЈА ЌЕ ИЗЛЕЗЕ ОД ЕУ ВО 2020

БРИТАНИЈА ЌЕ ИЗЛЕЗЕ ОД ЕУ ВО 2020

Обединетото Кралство Велика Британија и Северна Ирска изгласа да ја напушти Европската унија на историскиот референдум што се оддржа вчера, по 43 годи ...
2 / 2 НАПИСИ