Таг: галаксија

ОБЈАВЕНА ПРВА ФОТОГРАФИЈА ОД ЦРНА ДУПКА ДОСЕГА – ПОГОЛЕМА Е ОД ЦЕЛИОТ НАШ СОНЧЕВ СИСТЕМ

ОБЈАВЕНА ПРВА ФОТОГРАФИЈА ОД ЦРНА ДУПКА ДОСЕГА – ПОГОЛЕМА Е ОД ЦЕЛИОТ НАШ СОНЧЕВ СИСТЕМ

Астрономите денеска ја објавија првата фотографија на црна дупка досега, лоцирана во далечна галаксија. Со размер од 40 милијарди километри, три ми ...
МИСТЕРИОЗНИ РАДИОСИГНАЛИ ПРИМЕНИ НА ЗЕМЈАТА ОД ГАЛАКСИЈА ОДДАЛЕЧЕНА 1,5 МИЛИЈАРДИ СВЕТЛОСНИ ГОДИНИ

МИСТЕРИОЗНИ РАДИОСИГНАЛИ ПРИМЕНИ НА ЗЕМЈАТА ОД ГАЛАКСИЈА ОДДАЛЕЧЕНА 1,5 МИЛИЈАРДИ СВЕТЛОСНИ ГОДИНИ

Астрономите открија детали за мистериозните сигнали емитувани од далечна галаксија, што лани беа примени од телескоп во Канада. Точните природа и п ...
2 / 2 НАПИСИ