Таг: Галичица

1 2 3 20 / 22 НАПИСИ
МАГАРИЊА ГИ УНИШТУВААТ ПАТОКАЗИТЕ, ПА ПЛAНИНАРИТЕ ЛУТААТ ПО ГАЛИЧИЦА, ВЕЛАТ ОД НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК

МАГАРИЊА ГИ УНИШТУВААТ ПАТОКАЗИТЕ, ПА ПЛAНИНАРИТЕ ЛУТААТ ПО ГАЛИЧИЦА, ВЕЛАТ ОД НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК

Првата сеопфатна маркација на патеките на планината Галичица кај Охрид е направена пред десетина години. Во меѓувреме, добар дел од инфраструктурата е ...
НЕ МОЖЕМЕ ДА ГИ ГОНИМЕ ПОТПАЛУВАЧИТЕ НА ПОЖАРИ, АКО МВР НЕ ГИ ФАТИ, ВЕЛАТ ОД ОБВИНИТЕЛСТВОТО

НЕ МОЖЕМЕ ДА ГИ ГОНИМЕ ПОТПАЛУВАЧИТЕ НА ПОЖАРИ, АКО МВР НЕ ГИ ФАТИ, ВЕЛАТ ОД ОБВИНИТЕЛСТВОТО

Од серијата шумски пожари кои се случија во март и април годинава МВР открило, а Обвинителствата работат на истраги и обвиненија за подметнатите пожар ...
ПОЖАРИТЕ СЕ ПОД КОНТРОЛА, ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА БЕА ПРЕВЕНТИВНО ЕВАКУИРАНИ 4 СТАРИ ЛИЦА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ДЗС ЏАФЕРОСКИ

ПОЖАРИТЕ СЕ ПОД КОНТРОЛА, ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА БЕА ПРЕВЕНТИВНО ЕВАКУИРАНИ 4 СТАРИ ЛИЦА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ДЗС ЏАФЕРОСКИ

Пожарот кај Македонска Каменица близу селото Саса е изгаснат, рано утрово интервениравме со авионите, вели директорот на Дирекцијата за заштита и спас ...
ГОЛЕМ ПОЖАР ВО ПРЕСПА, ГОРИ И НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ГАЛИЧИЦА

ГОЛЕМ ПОЖАР ВО ПРЕСПА, ГОРИ И НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ГАЛИЧИЦА

Голем пожар го зафати Преспанскиот регион, во делот кај туристичките населби Отешево и Сирхан, како и дел од Националниот парк Галичица. Досега пожаро ...
ОХРИД ДОБИВА НОВА АТРАКЦИЈА – МАРАТОН НИЗ ГАЛИЧИЦА

ОХРИД ДОБИВА НОВА АТРАКЦИЈА – МАРАТОН НИЗ ГАЛИЧИЦА

Спортисти-љубители на природата од Охрид најавија дека ќе организираат маратон преку планината Галичица. Настанот под името „Охрид треил“ ќе се одржи ...
БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ ОБРАСНАТИ СО ТРЕВА ОТКАКО ПРЕД ЕДЕН МЕСЕЦ СЕКНА ВОДАТА

БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ ОБРАСНАТИ СО ТРЕВА ОТКАКО ПРЕД ЕДЕН МЕСЕЦ СЕКНА ВОДАТА

Билјанини Извори во Охрид зараснаа во еден вид водена трева откако низ отворите не тече вода речиси еден месец. Овој вид на трева расте на места каде ...
НЕМА ЛЕТАЊЕ СО ПАРАГЛАЈДЕРИ НА ГАЛИЧИЦА ПОРАДИ ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ ВО ШУМИ И НАЦИОНАЛНИ ПАРКОВИ

НЕМА ЛЕТАЊЕ СО ПАРАГЛАЈДЕРИ НА ГАЛИЧИЦА ПОРАДИ ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ ВО ШУМИ И НАЦИОНАЛНИ ПАРКОВИ

Страда целиот туризам во Охрид поради одлуката на Владата целосно да се забрани движење по шумите и националните паркови, како превенција од можни пож ...
ДИВА ДЕПОНИЈА СЕ ТРУПА ВО СРЦЕТО НА ГАЛИЧИЦА, ВЛАСТА НЕ ГЛЕДА

ДИВА ДЕПОНИЈА СЕ ТРУПА ВО СРЦЕТО НА ГАЛИЧИЦА, ВЛАСТА НЕ ГЛЕДА

Купишта ѓубре, пластика, стар мебел, градежен шут се трупа на дива депонија во срцето на националниот парк Галичица, на само стотина метри над управна ...
УНЕСКО БАРА СТОПИРАЊЕ ГРАДБИ НА ГАЛИЧИЦА, ИЛИ ЌЕ ГО БРИШЕ ОХРИД ОД ЛИСТАТА НА СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО

УНЕСКО БАРА СТОПИРАЊЕ ГРАДБИ НА ГАЛИЧИЦА, ИЛИ ЌЕ ГО БРИШЕ ОХРИД ОД ЛИСТАТА НА СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО

На својата официјална страница УНЕСКО побара веднаш да се стопира најавената изградба на инфраструткруни објекти на планината Галичица, или следи бриш ...
ЕКСПЕРТИТЕ НА УНЕСКО ВО ПАРИЗ ЌЕ КАЖАТ ШТО ВИДЕЛЕ ВО ОХРИД

ЕКСПЕРТИТЕ НА УНЕСКО ВО ПАРИЗ ЌЕ КАЖАТ ШТО ВИДЕЛЕ ВО ОХРИД

Експертскиот тим на УНЕСКО најави дека ќе ги презентира препораките дури откако ќе го информираат Комитет на УНЕСКО во Париз за состојбите со културно ...
1 2 3 20 / 22 НАПИСИ