Таг: Генерален секретар

1 215 / 15 НАПИСИ
НОВ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ВЛАДАТА Е ДРАГИ РАШКОВСКИ, КОЈ ИЗМИСЛИ ГЛАСАЊЕ СО ПРСТ

НОВ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ВЛАДАТА Е ДРАГИ РАШКОВСКИ, КОЈ ИЗМИСЛИ ГЛАСАЊЕ СО ПРСТ

Доцентот на Правниот факултет „Јустинијан први“ Драги Рашковски е нов генерален секретар на владата.  Извори од владата за САКАМДАКАЖАМ.МК потврдија д ...
СЕКРЕТАРОТ НА СОБРАНИЕТО ГО ЗАФРКАВА ТАЛАТ

СЕКРЕТАРОТ НА СОБРАНИЕТО ГО ЗАФРКАВА ТАЛАТ

Нема одговор од генералниот секретар на Собранието Жарко Денковски на барањето од претседателот на Собранието Талат Џафери да му овозможи услови за ра ...
СРЃАН КЕРИМ ПАДНА НА ОСМО МЕСТО ВО ПЕТТАТА РУНДА ГЛАСАЊЕ ЗА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ОН

СРЃАН КЕРИМ ПАДНА НА ОСМО МЕСТО ВО ПЕТТАТА РУНДА ГЛАСАЊЕ ЗА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ОН

Срѓан Керим падна на осмото место во петтата рунда тајно гласање во Советот за безбедност на ОН за иден генерален секретар на ОН. На прво место и п ...
ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА ЕЛЕНА ГОШЕВА ГО ГУБИ МНОЗИНСТВОТО ВО УСТАВНИОТ СУД

ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА ЕЛЕНА ГОШЕВА ГО ГУБИ МНОЗИНСТВОТО ВО УСТАВНИОТ СУД

Три недели претседателката на Уставниот суд Елена Гошева се мачи да обезбеди пет гласа за да ја избере повторно за генерален секретар на Судот Оливера ...
КЕРИМ НЕ УЧЕСТВУВАЛ НА ПРВАТА ДЕБАТА ВО ИСТОРИЈАТА НА ОН ЗА ИЗБОР НА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР

КЕРИМ НЕ УЧЕСТВУВАЛ НА ПРВАТА ДЕБАТА ВО ИСТОРИЈАТА НА ОН ЗА ИЗБОР НА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР

За прв пат во историјата на ООН, кандидатите за генерален секретар на организацијата се појавија на дебата во живо, со претставување на својата кандид ...
1 215 / 15 НАПИСИ