Таг: Гордан Николов

МИНИСТЕРОТ ЗА КУЛТУРА ГО РАЗРЕШИ ДИРЕКТОРОТ НА МУЗЕЈ НА МАКЕДОНИЈА ГОРДАН НИКОЛОВ

МИНИСТЕРОТ ЗА КУЛТУРА ГО РАЗРЕШИ ДИРЕКТОРОТ НА МУЗЕЈ НА МАКЕДОНИЈА ГОРДАН НИКОЛОВ

Министерот за култура Хусни Исмаили го разреши директорот на Музејот на Северна Македонија Гордан Николов, потврдија за САКАМДАЖАМ.МК од Министерствот ...
РИТУАЛНА УМЕТНОСТ ОД ЗАПАДНА АФРИКА НА ИЗЛОЖБА ВО МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНИЈА

РИТУАЛНА УМЕТНОСТ ОД ЗАПАДНА АФРИКА НА ИЗЛОЖБА ВО МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНИЈА

Над седумдесет дрвени маски, скулптури, ткаенини и фотографии од Западна Африка содржи изложбата „Духовите на Африка: ритуална западноафриканска уметн ...
2 / 2 НАПИСИ