Таг: Гордана Лолеска

1 2 10 / 18 НАПИСИ
ЖИВОТОТ НЕ ТРПИ ТЕНДЕРИ, ДРЖАВАТА МОРА ДА ИМА РЕШЕНИЕ ЗА БОЛНИТЕ, ВЕЛАТ ОД КАМПАЊАТА „ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ 2023“

ЖИВОТОТ НЕ ТРПИ ТЕНДЕРИ, ДРЖАВАТА МОРА ДА ИМА РЕШЕНИЕ ЗА БОЛНИТЕ, ВЕЛАТ ОД КАМПАЊАТА „ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ 2023“

Медицината треба да напредува, а државата мора да ги препознае потребите на болните со ретки болести. Терапијата е скапа, тендерските постапки долги и ...
НОВИ РЕТКИ БОЛЕСТИ ЌЕ СЕ ПРЕТСТАВАТ СО ЧЕТВРТАТА ГОДИШНА КАМПАЊА ВО ФЕВРУАРИ

НОВИ РЕТКИ БОЛЕСТИ ЌЕ СЕ ПРЕТСТАВАТ СО ЧЕТВРТАТА ГОДИШНА КАМПАЊА ВО ФЕВРУАРИ

Гордана Лолеска, „Супер радио“ и здруженијата „Ретко е да си редок“ и „Живот со предизвици“ и оваа, четврта година по ред ќе ја запознаваат јавноста с ...
НАЈГОРЧЛИВ ПРОБЛЕМ ЗА РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ Е НАВРЕМЕНАТА ТОЧНА И БЕСПЛАТНА ДИЈАГНОЗА, ВЕЛИ ЗДРУЖЕНИЕТО „ЖИВОТ СО ПРЕДИЗВИЦИ“

НАЈГОРЧЛИВ ПРОБЛЕМ ЗА РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ Е НАВРЕМЕНАТА ТОЧНА И БЕСПЛАТНА ДИЈАГНОЗА, ВЕЛИ ЗДРУЖЕНИЕТО „ЖИВОТ СО ПРЕДИЗВИЦИ“

Со едукативна кампања „Ги запознаваме ретките болести“, која почнува денеска, секој ден во февруари ќе се зборува за една ретка болест, начинот на диј ...
ЗГРАДАТА НА ОПШТИНА ОХРИД ОСВЕТЛЕНА СО БОИТЕ НА КАМПАЊАТА ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ

ЗГРАДАТА НА ОПШТИНА ОХРИД ОСВЕТЛЕНА СО БОИТЕ НА КАМПАЊАТА ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ

Зградата на Општина Охрид од синоќа е обоена со боите на кампањата за ретките болести. Таа е единствена јавна институција во земјава која на овој начи ...
29 РЕТКИ БОЛЕСТИ ВО ФЕВРУАРИ ЌЕ СЕ ПРЕТСТАВАТ НА МАКЕДОНСКИ, АЛБАНСКИ И ЗНАКОВЕН ЈАЗИК

29 РЕТКИ БОЛЕСТИ ВО ФЕВРУАРИ ЌЕ СЕ ПРЕТСТАВАТ НА МАКЕДОНСКИ, АЛБАНСКИ И ЗНАКОВЕН ЈАЗИК

Од 1 до 29 февруари ќе се одвива кампањата „Ги запознаваме ретките болести“, во организација на Здружението за ретки болести „Живот со предизвици“. Се ...
ИЗДАДЕНА ПОШТЕНСКАТА МАРКА „ДЕЦА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ – АЛПОРТ СИНДРОМ“, ПРВА ВО СВЕТОТ

ИЗДАДЕНА ПОШТЕНСКАТА МАРКА „ДЕЦА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ – АЛПОРТ СИНДРОМ“, ПРВА ВО СВЕТОТ

Филателијата на Македонска пошта денес ја издаде втората поштенска марка посветена на децата со ретки болести, односно марката „Деца со ретки болести ...
ДЕСЕТ ОТСТО ОД ИЗВОЗОТ НА КАНАБИС ЌЕ ОДИ ВО ПРОГРАМАТА ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ, СПОРЕД ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ

ДЕСЕТ ОТСТО ОД ИЗВОЗОТ НА КАНАБИС ЌЕ ОДИ ВО ПРОГРАМАТА ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ, СПОРЕД ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ

Владата за една до две недели ќе одлучува за да се одобри набавката на лекот за децата со спинална мускулна атрофија, зголемување на средствата во Про ...
ВО ТИМОТ НА РЕТКИ БОЛЕСТИ 70 ГРАЃАНИ ЌЕ ТРЧААТ НА СПОРТСКАТА МАНИФЕСТАЦИЈА „ОХРИД ТРЧАТ“

ВО ТИМОТ НА РЕТКИ БОЛЕСТИ 70 ГРАЃАНИ ЌЕ ТРЧААТ НА СПОРТСКАТА МАНИФЕСТАЦИЈА „ОХРИД ТРЧАТ“

На спортската манифестација „Охрид трчаТ“, која ќе се одржи на 2 јуни во Охрид, во тимот за поддршка на лицата со ретки болести се пријавиле околу 70 ...
„ОХРИД ТРЧАТ“ ПО ТРЕТПАТ СО ТРКАЧИ ЗА ПОДДРШКА ЗА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

„ОХРИД ТРЧАТ“ ПО ТРЕТПАТ СО ТРКАЧИ ЗА ПОДДРШКА ЗА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

Трета година по ред на спортската манифестација „Охрид трчаТ“ ќе се реализира кампања за подигање на јавната свест за лицата со ретки болести. Гордана ...
КАМПАЊАТА „ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ“ СЕКОЈ ДЕН ВО ФЕВРУАРИ ЌЕ ПРЕТСТАВУВА ПО ЕДНО ЗАБОЛУВАЊЕ

КАМПАЊАТА „ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ“ СЕКОЈ ДЕН ВО ФЕВРУАРИ ЌЕ ПРЕТСТАВУВА ПО ЕДНО ЗАБОЛУВАЊЕ

Од утре стартува едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“, со која преку видео, аудио и текстуални пораки кои ќе одат на повеќе националн ...
1 2 10 / 18 НАПИСИ