Таг: гориво

1 213 / 13 НАПИСИ
МЕТАНОТ КАКО ПОГОНСКО ГОРИВО Е РЕШЕНИЕ ЗА АВТОБУСИ И ТЕШКИ ДИЗЕЛ ВОЗИЛА

МЕТАНОТ КАКО ПОГОНСКО ГОРИВО Е РЕШЕНИЕ ЗА АВТОБУСИ И ТЕШКИ ДИЗЕЛ ВОЗИЛА

Производителите на метански уреди за возила нудат конвертирање на дизел возилата, со што се овозможува нивни погон на мешавина од дизел и метан. На то ...
ПО ЗАБРАНАТА ЗА УВОЗ НА ОТПАД ЗА ГОРИВО, ЦЕМЕНТАРНИЦА ЌЕ ГОРИ НАФТА И ЈАГЛЕН

ПО ЗАБРАНАТА ЗА УВОЗ НА ОТПАД ЗА ГОРИВО, ЦЕМЕНТАРНИЦА ЌЕ ГОРИ НАФТА И ЈАГЛЕН

Откако Собранието на 5 февруари го изгласа Законот за забрана на увоз на отпад кој може да се согорува и користи како гориво, сè уште нема прецизни ан ...
СПОРЕД ЕВРОПСКИТЕ РЕГУЛАТИВИ, ОЗНАКИТЕ ЗА ГОРИВАТА ТРЕБА ДА БИДАТ УНИФИЦИРАНИ

СПОРЕД ЕВРОПСКИТЕ РЕГУЛАТИВИ, ОЗНАКИТЕ ЗА ГОРИВАТА ТРЕБА ДА БИДАТ УНИФИЦИРАНИ

Од 12 октомври 2018, сите земји членки на Европската Унија, земјите од ЕЕА (Исланд, Лихтенштајн и Норвешка), како и Србија, Турција и Македонија треба ...
1 213 / 13 НАПИСИ