Таг: градба

1 2 3 5 10 / 50 НАПИСИ
УНИВЕРЗАЛНА ЌЕ ПРОДОЛЖИ ДА СЕ ГРАДИ КОГА ЌЕ ЗАВРШАТ ИСПИТУВАЊАТА ОД ИЗИИС И ГРАДЕЖЕН ФАКУЛТЕТ

УНИВЕРЗАЛНА ЌЕ ПРОДОЛЖИ ДА СЕ ГРАДИ КОГА ЌЕ ЗАВРШАТ ИСПИТУВАЊАТА ОД ИЗИИС И ГРАДЕЖЕН ФАКУЛТЕТ

Универзална сала која во вторникот се запали ќе продолжи да се реконструира откако ќе се направат сите потребни испитувања за безбедноста на новата че ...
ОПШТИНА КАРПОШ НЕМА ДА ЈА СТОПИРА ЗГРАДАТА КАЈ ВОЕНА БОЛНИЦА, ВЕЛАТ ОДЛУКА ТРЕБА ДА ДОНЕСЕ НАДЛЕЖЕН СУД ИЛИ ДРУГ ОРГАН

ОПШТИНА КАРПОШ НЕМА ДА ЈА СТОПИРА ЗГРАДАТА КАЈ ВОЕНА БОЛНИЦА, ВЕЛАТ ОДЛУКА ТРЕБА ДА ДОНЕСЕ НАДЛЕЖЕН СУД ИЛИ ДРУГ ОРГАН

Општина Карпош нема да ја стопира изградбата на зградата во болничкиот комплекс кај Воена болница. Иако пред единаесет дена стана правосилно решението ...
ОСУМ ГОДИНИ ЖИВЕЕМЕ ВО РАЗРУШЕНА ЗГРАДА, ГРАДИТЕЛОТ ТРЕБАШЕ ДА НАПРАВИ НАДГРАДБА, ПОЧНА И СЕ ИЗГУБИ, ВЕЛАТ СТАНАРИ ОД СКОПСКИ КАРПОШ

ОСУМ ГОДИНИ ЖИВЕЕМЕ ВО РАЗРУШЕНА ЗГРАДА, ГРАДИТЕЛОТ ТРЕБАШЕ ДА НАПРАВИ НАДГРАДБА, ПОЧНА И СЕ ИЗГУБИ, ВЕЛАТ СТАНАРИ ОД СКОПСКИ КАРПОШ

Станарите на улицата Гиго Михајловски во скопски Карпош осум години живеат во разурната зграда, бидејќи градителот кој добил дозвола за надградба не г ...
ЌЕ БИДЕ МОДЕРНА, НО ЌЕ ЗНАЕТЕ ДЕКА ВЛЕГУВАТЕ ВО УНИВЕРЗАЛНА САЛА, РЕЧЕ ПРОЕКТАНТОТ МУЧА НА ОБНОВАТА НА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА

ЌЕ БИДЕ МОДЕРНА, НО ЌЕ ЗНАЕТЕ ДЕКА ВЛЕГУВАТЕ ВО УНИВЕРЗАЛНА САЛА, РЕЧЕ ПРОЕКТАНТОТ МУЧА НА ОБНОВАТА НА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА

Универзална сала во Скопје ќе биде готова во 2026 година, најави денеска министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска. По пауза од две годи ...
17-КАТНИЦАТА КАЈ ВОЕНА БОЛНИЦА НЕ СМЕЕ ДА СЕ ГРАДИ, КОНЗЕРВАТОРСКИОТ ЦЕНТАР ЌЕ ГО ПОНИШТИ ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕЊЕТО КОЕ ГО ИЗДАДЕ ЕКСДИРЕКТОРОТ, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА

17-КАТНИЦАТА КАЈ ВОЕНА БОЛНИЦА НЕ СМЕЕ ДА СЕ ГРАДИ, КОНЗЕРВАТОРСКИОТ ЦЕНТАР ЌЕ ГО ПОНИШТИ ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕЊЕТО КОЕ ГО ИЗДАДЕ ЕКСДИРЕКТОРОТ, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА

Конзерваторскиот центар денеска ќе го поништи позитивното мислење за изградба на зградата сред болничкиот комплекс кај Воена болница. Министерката за ...
НАРЕДНАТА НЕДЕЛА ЌЕ ПРОДОЛЖИ ИЗГРАДБАТА НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА

НАРЕДНАТА НЕДЕЛА ЌЕ ПРОДОЛЖИ ИЗГРАДБАТА НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА

Наредната недела ќе продолжи реконструкцијата на Универзална сала во Скопје, најави денеска министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска. К ...
САМСОНЕНКО ПРОДОЛЖИ ДА ГО ГРАДИ ХОТЕЛОТ СО ОФИЦЕРСКИ ДОМ НА ПЛОШТАД МАКЕДОНИЈА ВО СКОПЈЕ

САМСОНЕНКО ПРОДОЛЖИ ДА ГО ГРАДИ ХОТЕЛОТ СО ОФИЦЕРСКИ ДОМ НА ПЛОШТАД МАКЕДОНИЈА ВО СКОПЈЕ

Рускиот бизнисме Сергеј Самсоненко продолжи да го гради хотелот заедно со Офицерски дом на Плоштад Македонија во Скопје. По неколку години откако беа ...
ПЕТ ЗАГИНАТИ И 54 ПОВРЕДЕНИ ВО СООБРАЌАЈКИ НА ПАТОТ КИЧЕВО-ОХРИД ЗА ГОДИНА И ПОЛ, КАЈ И ДА Е, АВТОПАТОТ КОЈ ГО ПОЧНА ГРУЕВСКИ ВО 2014 ЌЕ ГО ДОЧЕКА И ДА СЕ ВРАТИ ОД БЕГСТВО

ПЕТ ЗАГИНАТИ И 54 ПОВРЕДЕНИ ВО СООБРАЌАЈКИ НА ПАТОТ КИЧЕВО-ОХРИД ЗА ГОДИНА И ПОЛ, КАЈ И ДА Е, АВТОПАТОТ КОЈ ГО ПОЧНА ГРУЕВСКИ ВО 2014 ЌЕ ГО ДОЧЕКА И ДА СЕ ВРАТИ ОД БЕГСТВО

Пет лица загинале, а 54 се повредени во сообраќајни несреќи годинава и лани на патот од Кичево до Охрид, каде десет години траат градежните работи за ...
„МАРКИЗА“ НИ ВЛЕГУВА НАСИЛНО ВО ДВОРОВИТЕ ЗА ДА НАПРАВАТ ПРИСТАП ДО СПОРНИОТ ПЛАЦ НА ВОДНО, ВЕЛАТ ЖИТЕЛИТЕ НА УЛИЦАТА ПИТУ ГУЛИ

„МАРКИЗА“ НИ ВЛЕГУВА НАСИЛНО ВО ДВОРОВИТЕ ЗА ДА НАПРАВАТ ПРИСТАП ДО СПОРНИОТ ПЛАЦ НА ВОДНО, ВЕЛАТ ЖИТЕЛИТЕ НА УЛИЦАТА ПИТУ ГУЛИ

На спорниот плац на Водно, фирмата „Маркиза“ и понатаму гради. Жителите на овој дел од градот велат дека џабе се изјавите на градоначалникот на Општин ...
ДОЦНИ ИЗГРАДБАТА И НА ДОЛНИОТ ДЕЛ НА ГРАДСКИОТ ПАЗАР ВО ВЕЛЕС, ОПШТИНАТА ЌЕ ГО КАЗНИ ИЗВЕДУВАЧОТ ИСТО КАКО И ОНОЈ НА ГОРНИОТ ДЕЛ

ДОЦНИ ИЗГРАДБАТА И НА ДОЛНИОТ ДЕЛ НА ГРАДСКИОТ ПАЗАР ВО ВЕЛЕС, ОПШТИНАТА ЌЕ ГО КАЗНИ ИЗВЕДУВАЧОТ ИСТО КАКО И ОНОЈ НА ГОРНИОТ ДЕЛ

Покривањето на Градскиот пазар во Велес оди тешко. Покривањето на горниот дел од пазарот заврши, но со пробивање на рокот, а изведбата на долниот дел ...
1 2 3 5 10 / 50 НАПИСИ