Таг: граѓански организации

ВЛАДАТА ГО ИЗМАМИ УНЕСКО ЗА ОХРИД, ВО БАКУ ПОКАЖА ЗАКОН РАЗЛИЧЕН ОД ТОЈ ШТО СЕ СПРЕМА ВО СОБРАНИЕТО

ВЛАДАТА ГО ИЗМАМИ УНЕСКО ЗА ОХРИД, ВО БАКУ ПОКАЖА ЗАКОН РАЗЛИЧЕН ОД ТОЈ ШТО СЕ СПРЕМА ВО СОБРАНИЕТО

Министерството за култура до Собранието има доставено Предлог-закон за управување со природното и културното наследство во Охридскиот Регион  чиј текс ...
БАДЕНТЕР ВО ЗАКОНОТ ЗА ОХРИДСКИОТ РЕГИОН ЌЕ ИМ ДАДЕ ШАНСА НА ЛОКАЛНИТЕ МОЌНИЦИ ДА ГИ ДОУНИШТАТ ОХРИД И СТРУГА

БАДЕНТЕР ВО ЗАКОНОТ ЗА ОХРИДСКИОТ РЕГИОН ЌЕ ИМ ДАДЕ ШАНСА НА ЛОКАЛНИТЕ МОЌНИЦИ ДА ГИ ДОУНИШТАТ ОХРИД И СТРУГА

Примената на Бадентеровиот принцип во предложениот Закон за управување со природното и културното наследство во Охридскиот Регион ќе создаде простор з ...
ЗАЕДНО ДОНЕСОВМЕ КЛУЧНИ ЗАКОНИ, КАЖАА ПРАТЕНИЦИТЕ И НЕВЛАДИНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ НА ФОРУМ ВО СОБРАНИЕТО

ЗАЕДНО ДОНЕСОВМЕ КЛУЧНИ ЗАКОНИ, КАЖАА ПРАТЕНИЦИТЕ И НЕВЛАДИНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ НА ФОРУМ ВО СОБРАНИЕТО

Не можеме да зборуваме за демократија без вклучување на невладините организации во подготовка на законските решенија, кажаа денес пратеници и граѓанск ...
ДО СЕПТЕМВРИ НОВ МОДЕЛ ЗА ДРЖАВНО ФИНАНСИРАЊЕ НА НЕВЛАДИНИТЕ, ЗАЕВ НАЈАВИ ПОВЕЌЕ ПАРИ

ДО СЕПТЕМВРИ НОВ МОДЕЛ ЗА ДРЖАВНО ФИНАНСИРАЊЕ НА НЕВЛАДИНИТЕ, ЗАЕВ НАЈАВИ ПОВЕЌЕ ПАРИ

Новиот модел за државно финансирање на граѓанските организации треба да биде готов до септември, најави премиерот Зоран Заев на денешната конференција ...
ВЛАДАТА ТРЕБА ДА ФИНАНСИРА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ, А НЕ ДА ГИ КУПУВА СО ТИЕ ПАРИ, ВЕЛИ ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР НА ВЛАДАТА РАШКОВСКИ

ВЛАДАТА ТРЕБА ДА ФИНАНСИРА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ, А НЕ ДА ГИ КУПУВА СО ТИЕ ПАРИ, ВЕЛИ ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР НА ВЛАДАТА РАШКОВСКИ

Владата треба да дава пари на невладините организации, но не треба да бидат купени со тие пари, смета Драги Рашковски, генерален секретар на Владата. ...
ДЕН НА ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ВО ГРАДСКИОТ ПАРК

ДЕН НА ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ВО ГРАДСКИОТ ПАРК

Во Градскиот парк во Скопје се одржува Националниот форум на Цивика Мобилитас, насловен „Граѓаните за промени - Ден на граѓанските организации“, наста ...
ЗВРЛЕВСКИ ГО ТРЕСЕ УСАИД ВО МАКЕДОНИЈА

ЗВРЛЕВСКИ ГО ТРЕСЕ УСАИД ВО МАКЕДОНИЈА

Во повеќе од 20 граѓански организации сè уште се присутни инспектори на УЈП, а тоа што загрижува е што во последната недела 13 организации се посетени ...
ПРОМОВИРАНА КОАЛИЦИЈАТА ЗА МЕДИУМСКА ПИСМЕНОСТ

ПРОМОВИРАНА КОАЛИЦИЈАТА ЗА МЕДИУМСКА ПИСМЕНОСТ

Коалицијата за медиумска писменост основана од Високата школа за новинарство и за односи со јавноста, весникот Нова Македонија и Институтот за различн ...
УСТАВНИОТ СУД ГИ ДОВЕДЕ ВО ПРАШАЊЕ ИЗБОРИТЕ НА 5 ЈУНИ, СМЕТААТ ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ

УСТАВНИОТ СУД ГИ ДОВЕДЕ ВО ПРАШАЊЕ ИЗБОРИТЕ НА 5 ЈУНИ, СМЕТААТ ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ

Скопје, 17 март, 2016 - (META) Голем дел од активистите, граѓанските организации и опозициски партии сметаат дека вчерашната одлука на Уставниот суд, ...
9 / 9 НАПИСИ