Таг: граматика

РОМИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА ЗА ПРВПАТ ДОБИЈА РЕЧНИК НА РОМСКИОТ ЈАЗИК

РОМИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА ЗА ПРВПАТ ДОБИЈА РЕЧНИК НА РОМСКИОТ ЈАЗИК

Ромите во Македонија денеска го одбележуваат Денот на ромскиот јазик и по тој повод добија две значајни научни дела, „Речник на ромскиот јазик“ и „Гра ...
ИСЧЕЗНАТИОТ ПРВ ТЕКСТ НА МАКЕДОНСКАТА ГРАМАТИКА ОД 1946 ГОДИНА НА РУСИНОТ БЕРНШТEЈН ПРОНАЈДЕН ВО МОСКВА ОД ЈАПОНСКИ ПРОФЕСОР

ИСЧЕЗНАТИОТ ПРВ ТЕКСТ НА МАКЕДОНСКАТА ГРАМАТИКА ОД 1946 ГОДИНА НА РУСИНОТ БЕРНШТEЈН ПРОНАЈДЕН ВО МОСКВА ОД ЈАПОНСКИ ПРОФЕСОР

Јапонскиот професор Мотоки Номачи во Градскиот архив на Москва ја пронашол Граматиката на македонскиот јазик, напишана во 1946-47 година од рускиот пр ...
ГРК ПИШУВАЛ ГРАМАТИКА ЗА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК

ГРК ПИШУВАЛ ГРАМАТИКА ЗА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК

Некогашниот истакнат грчки комунист Пателис Пуљопулос (1900-1943), генерален секретар на Комунистичката партија во Грција меѓу двете светски војни, по ...
3 / 3 НАПИСИ