Таг: хуманитарна трка

ПОДАЈ РАКА ЗА ЛИЦАТА СО ВИЛСОН – ВО ПАРК СЕ ТРЧАШЕ ЗА ПОДДРШКА НА ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКАТА БОЛЕСТ

ПОДАЈ РАКА ЗА ЛИЦАТА СО ВИЛСОН – ВО ПАРК СЕ ТРЧАШЕ ЗА ПОДДРШКА НА ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКАТА БОЛЕСТ

Во Градски парк кај Школка денес по петти пат се одржа хуманитарниот настан „Подај рака“, кое го организира здружението „Вилсон-Македонија“, за поддрш ...
НЕМА ВРЕМЕ ЗА ЧЕКАЊЕ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СО ПУЛМОНАЛНА ХИПЕРТЕНЗИЈА, МАРАТОНЦИ ИСТРЧАА 50 КИЛОМЕТРИ ОД СТРУМИЦА ДО ГЕВГЕЛИЈА ЗА ПОДИГНУВАЊЕ НА СВЕСТА ЗА РЕТКАТА БОЛЕСТ

НЕМА ВРЕМЕ ЗА ЧЕКАЊЕ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СО ПУЛМОНАЛНА ХИПЕРТЕНЗИЈА, МАРАТОНЦИ ИСТРЧАА 50 КИЛОМЕТРИ ОД СТРУМИЦА ДО ГЕВГЕЛИЈА ЗА ПОДИГНУВАЊЕ НА СВЕСТА ЗА РЕТКАТА БОЛЕСТ

За нешто помалку од пет часа заврши ултрамаратонот од Струмица до Гевгелија посветен на пациентите со пулмонална хипертензија. Триесетина маратонци и ...
ЦЕНТАРОТ ЗА ДАУНОВ СИНДРОМ ЌЕ ДОБИЕ АУДИО ОПРЕМА ОД ВЧЕРАШНАТА ХУМАНИТАРНА ТРКА

ЦЕНТАРОТ ЗА ДАУНОВ СИНДРОМ ЌЕ ДОБИЕ АУДИО ОПРЕМА ОД ВЧЕРАШНАТА ХУМАНИТАРНА ТРКА

Средствата од хуманитарната трка за лицата со Даунов синдром што вчера се одржа во Градскиот парк во Скопје, ќе се употребат за набавка на аудио опрем ...
ТРЧААТ ЗА ДА СЕ ЧУЕ ГЛАСОТ НА БОЛНИТЕ ОД РЕТКАТА БОЛЕСТ ВИЛСОН, ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ВО СКОПЈЕ

ТРЧААТ ЗА ДА СЕ ЧУЕ ГЛАСОТ НА БОЛНИТЕ ОД РЕТКАТА БОЛЕСТ ВИЛСОН, ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ВО СКОПЈЕ

Скопјани денес во Градски парк по трет пат трчаа да им помогнат на болните од ретката болест Вилсон под мотото „Подај рака’. Годинава интересот за хум ...
БОЛНИТЕ ОД ВИЛСОН ТРИ МЕСЕЦИ БЕЗ ЛЕК, ДУРИ ЗАВЧЕРА ОДОБРЕН ИНТЕРВЕНТЕН УВОЗ ЗА 20 ПАЦИЕНТИ

БОЛНИТЕ ОД ВИЛСОН ТРИ МЕСЕЦИ БЕЗ ЛЕК, ДУРИ ЗАВЧЕРА ОДОБРЕН ИНТЕРВЕНТЕН УВОЗ ЗА 20 ПАЦИЕНТИ

Сѐ уште нема лекови за пациентите со ретката болест Вилсон, кои буквално значат живот за овие болни. Повеќе од три месеци се без потребната терапија, ...
СО ТРКА ОБЕЗБЕДУВААТ РЕАГЕНСИ И ЛЕКОВИ ЗА ЖИВОТ

СО ТРКА ОБЕЗБЕДУВААТ РЕАГЕНСИ И ЛЕКОВИ ЗА ЖИВОТ

Граѓани, родители и деца денеска учествуваа во втората по ред хуманитарна штафетна трка „Подај рака“, во организација на Здружението на граѓани за под ...
6 / 6 НАПИСИ