Таг: инсталација

ПЛАГИЈАТ НА СКУЛПТУРА ОД АМЕРИКАНСКИ УМЕТНИК ИЗЛОЖЕНА НА СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА

ПЛАГИЈАТ НА СКУЛПТУРА ОД АМЕРИКАНСКИ УМЕТНИК ИЗЛОЖЕНА НА СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА

Светлечката инсталација со стиховите од „Т'га за југ“ поставена вчера во Паркот на поезијата во Струга по повод 59. Струшки вечери на поезијата (СВП) ...
УМЕТНИК ПОСТАВИ 440 РАЛА ЧЕВЛИ НА ЗГРАДА КАКО СЕЌАВАЊЕ ЗА УБИЕНИТЕ ЖЕНИ ВО ТУРЦИЈА ВО 2018

УМЕТНИК ПОСТАВИ 440 РАЛА ЧЕВЛИ НА ЗГРАДА КАКО СЕЌАВАЊЕ ЗА УБИЕНИТЕ ЖЕНИ ВО ТУРЦИЈА ВО 2018

Турскиот уметник Вахит Туна постави 400 рала чевли со високи потпетици на фасадата на зграда на фреквентна улица во Истанбул, како симбол на бројката ...
ПОСЕТИТЕЛ ПАДНА ВО УМЕТНИЧКА ИНСТАЛАЦИЈА НАЛИК НА ЦРНА ДУПКА ВО МУЗЕЈ ВО ПОРТО

ПОСЕТИТЕЛ ПАДНА ВО УМЕТНИЧКА ИНСТАЛАЦИЈА НАЛИК НА ЦРНА ДУПКА ВО МУЗЕЈ ВО ПОРТО

Шеесетгодишен Италијанец се повреди кога нагази на уметничка инсталација во Музејот на Сералвес во Порто, Португалија која имаше ефект на црна дупка. ...
ИНСТАЛАЦИИ СО ЦВЕЌИЊА НИКНУВААТ НИЗ ЊУЈОРК

ИНСТАЛАЦИИ СО ЦВЕЌИЊА НИКНУВААТ НИЗ ЊУЈОРК

Изминативе неколку месеци, жителите на Њујорк можеа да сретнат необични глетки на улица, одејќи на работа во утринските часови, откако корпи за ѓубре ...
КАРТА ЗА ИСЕЛУВАЊЕ ОД МАКЕДОНИЈА ПРЕД СПОМЕНИКОТ ФИЛИП ВТОРИ ВО БИТОЛА

КАРТА ЗА ИСЕЛУВАЊЕ ОД МАКЕДОНИЈА ПРЕД СПОМЕНИКОТ ФИЛИП ВТОРИ ВО БИТОЛА

Импровизиран скенер за метал како оној на аеродромите, редица куфери и симболична авионска карта потпрена на споменикот на Филип Втори постави академс ...
5 / 5 НАПИСИ