Таг: Институт за македонски јазик

РАКОПИСИ СТАРИ ПО 500 ГОДИНИ ОД ИНСТИТУТОТ ЗА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК СО ДИГИТАЛИЗАЦИЈА СЕ СПАСЕНИ ОД ПОЖАР И ВОДА

РАКОПИСИ СТАРИ ПО 500 ГОДИНИ ОД ИНСТИТУТОТ ЗА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК СО ДИГИТАЛИЗАЦИЈА СЕ СПАСЕНИ ОД ПОЖАР И ВОДА

Срцето на македонскиот идентитет - дијалектите, во дигитална форма стигнаа во 14 водоотпорни и огноотпорни куфери од Архивскиот дата центар „Инбокс“ ( ...
КОГА СЕ ПРЕГОВАРАШЕ ЗА ФРАНЦУСКИОТ ПРЕДЛОГ, ИМАВ ЧУВСТВО КАКО СО НОЖ ДА МИ ГО СЕЧАТ СТОМАКОТ, РЕЧЕ КОВАЧЕВСКИ

КОГА СЕ ПРЕГОВАРАШЕ ЗА ФРАНЦУСКИОТ ПРЕДЛОГ, ИМАВ ЧУВСТВО КАКО СО НОЖ ДА МИ ГО СЕЧАТ СТОМАКОТ, РЕЧЕ КОВАЧЕВСКИ

Кога се преговараше со Бугарија и Франција, имав чувство како со нож да ми го сечат стомакот, рече денеска премиерот Димитар Ковачевски на почетокот н ...
2 / 2 НАПИСИ