Таг: изум

ВЕРОНИКА НЀ НАУЧИ ШТО Е ЕМПАТИЈА – ТРОЈЦА ТИНЕЈЏЕРИ ДИЗАЈНИРАА ПАМЕТНА ИНВАЛИДСКА КОЛИЧКА КОЈА СЕ ДВИЖИ СО ОКО

ВЕРОНИКА НЀ НАУЧИ ШТО Е ЕМПАТИЈА – ТРОЈЦА ТИНЕЈЏЕРИ ДИЗАЈНИРАА ПАМЕТНА ИНВАЛИДСКА КОЛИЧКА КОЈА СЕ ДВИЖИ СО ОКО

Давид Лазароски, Мартин Динев и Благојче Павлески се членовите на тимот „From zero to hero“ (Од нула од херој), чиј дизајн е „Паметна инвалидска колич ...
16-ГОДИШНИОТ САШО ЈАНДРЕСКИ СОЗДАДЕ ШПРИЦ ШТО МЕДИЦИНАРИТЕ ЌЕ ГИ ШТИТИ ОД БОЛЕСТИ

16-ГОДИШНИОТ САШО ЈАНДРЕСКИ СОЗДАДЕ ШПРИЦ ШТО МЕДИЦИНАРИТЕ ЌЕ ГИ ШТИТИ ОД БОЛЕСТИ

Сашо Јандрески има само 16 години, а успеа да измисли уникатен шприц што ќе ги штити медицинските лица од зарази при инјектирање терапија.  Тој е учен ...
УЧЕНИЦИ ОД БИТОЛА НАПРАВИЈА ИНОВАЦИЈА СМАРТ ВЕНЕЦИЈАНЕРКИ ЗА ПОМАЛИ СМЕТКИ ЗА СТРУЈА

УЧЕНИЦИ ОД БИТОЛА НАПРАВИЈА ИНОВАЦИЈА СМАРТ ВЕНЕЦИЈАНЕРКИ ЗА ПОМАЛИ СМЕТКИ ЗА СТРУЈА

Смарт или паметни венецијанерки кои сончевата енергија ја претвораат во електрична и светлосна, па може да осветлат просторија или да наполнат мобилен ...
ЧАТАЛ СО ТЕГНАЛО, ТАЈНО ОРУЖЈЕ НА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

ЧАТАЛ СО ТЕГНАЛО, ТАЈНО ОРУЖЈЕ НА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

Собранието на Република Македонија вечерва доби посебен третман за боење. Првпат шарените револуционери применија метoда боење со чатал. До овој изум ...
4 / 4 НАПИСИ