Таг: јавен превоз

1 2 3 8 10 / 79 НАПИСИ
АРСОВСКА НЕ КАЖУВА ДАЛИ ОГЛАСОТ ЗА ПРИВАТНИ ПРЕВОЗНИЦИ Е УСПЕШЕН И ДАЛИ ЌЕ ГИ ВРАТИ ВО ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ

АРСОВСКА НЕ КАЖУВА ДАЛИ ОГЛАСОТ ЗА ПРИВАТНИ ПРЕВОЗНИЦИ Е УСПЕШЕН И ДАЛИ ЌЕ ГИ ВРАТИ ВО ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ

Градоначалничката Данела Арсовска не кажува дали огласот за враќање на приватните превозници како дел од јавниот превоз во Скопје е успешен или пак ќе ...
ПРОПАДНА И ТРЕТИОТ ОГЛАС ЗА ПРИВАТНИ ПРЕВОЗНИЦИ ВО ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ, АРСОВСКА ПАК НЕ КАЖУВА ЗОШТО НЕ УСПЕА И РАСПИША НОВ

ПРОПАДНА И ТРЕТИОТ ОГЛАС ЗА ПРИВАТНИ ПРЕВОЗНИЦИ ВО ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ, АРСОВСКА ПАК НЕ КАЖУВА ЗОШТО НЕ УСПЕА И РАСПИША НОВ

Пак пропадна јавниот повик на Град Скопје за враќање на приватните превозници во јавниот превоз. Овој беше трет повик, откако на првите два не се приј ...
БЕСПЛАТНИОТ ГРАДСКИ ПРЕВОЗ ВО КУМАНОВО ЌЕ ПРОДОЛЖИ ДО СЕПТЕМВРИ БЕЗ АНАЛИЗА ДАЛИ ГИ ДАДЕ ОЧЕКУВАНИТЕ РЕЗУЛТАТИ

БЕСПЛАТНИОТ ГРАДСКИ ПРЕВОЗ ВО КУМАНОВО ЌЕ ПРОДОЛЖИ ДО СЕПТЕМВРИ БЕЗ АНАЛИЗА ДАЛИ ГИ ДАДЕ ОЧЕКУВАНИТЕ РЕЗУЛТАТИ

Жителите на Куманово ќе користат бесплатен автобуски превоз до крајот на септември, откако советниците на Советот на Општината дадоа согласност субвен ...
ГЕРМАНИЈА ВО ЗАСТОЈ ОТКАКО ВРАБОТЕНИТЕ ВО ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ ПОЧНАА 24-ЧАСОВЕН ШТРАЈК

ГЕРМАНИЈА ВО ЗАСТОЈ ОТКАКО ВРАБОТЕНИТЕ ВО ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ ПОЧНАА 24-ЧАСОВЕН ШТРАЈК

Германската транспортна мрежа денеска ќе биде во целосен застој откако два големи синдиката најавија 24-часовен штрајк. Вработените на аеродромите, ав ...
ОПШТИНА ТЕТОВО ЌЕ ИЗДВОИ НАД ЧЕТИРИ МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА ДА ГИ ПОКРИЕ ЗАГУБИТЕ НА ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ

ОПШТИНА ТЕТОВО ЌЕ ИЗДВОИ НАД ЧЕТИРИ МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА ДА ГИ ПОКРИЕ ЗАГУБИТЕ НА ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ

Петте автобуси од јавниот превоз во Општина Тетово минатата година направиле загуба од над четири милиони денари. Поради ова, ЈП „Тетово транспорт“ по ...
ПАК ЌЕ БЛОКИРАМЕ УЛИЦИ АКО АРСОВСКА И ДИРЕКТОРОТ НА ЈСП НЕ ГО ИСПЛАТАТ ДОЛГОТ, РЕКОА ПРИВАТНИТЕ ПРЕВОЗНИЦИ

ПАК ЌЕ БЛОКИРАМЕ УЛИЦИ АКО АРСОВСКА И ДИРЕКТОРОТ НА ЈСП НЕ ГО ИСПЛАТАТ ДОЛГОТ, РЕКОА ПРИВАТНИТЕ ПРЕВОЗНИЦИ

Приватните превозници повторно најавуваат протести и блокади на градот ако Град Скопје и ЈСП „Скопје“ не го исплатат долгот кон нив од 1, 5 милиони ев ...
АРСОВСКА БАРА СОВЕТОТ НА ГРАД СКОПЈА ДА Ѝ ОДОБРИ КРЕДИТ ОД 10 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА КУПУВАЊЕ 50 АВТОБУСИ

АРСОВСКА БАРА СОВЕТОТ НА ГРАД СКОПЈА ДА Ѝ ОДОБРИ КРЕДИТ ОД 10 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА КУПУВАЊЕ 50 АВТОБУСИ

Град Скопје ќе земе кредит во висина од 10 милиони евра за да се набават 50 автобуси. На седницата на Советот на Град Скопје закажана за 26 јануари, к ...
ШТИП ЌЕ НАБАВИ ШЕСТ АВТОБУСИ ЗА ДА ИМА ЈАВЕН ПРЕВОЗ

ШТИП ЌЕ НАБАВИ ШЕСТ АВТОБУСИ ЗА ДА ИМА ЈАВЕН ПРЕВОЗ

Oпштина Штип покрена постапка Советот да донесе одлука за додавање дејност на ЈП „Стипион“ за организирање на јавен градски превоз. За таа цел, наредн ...
СТРУМИЦА ГОДИНАВА ЌЕ ВОВЕДЕ ЈАВЕН ПРЕВОЗ СО ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОБУСИ СО КОЈ ЌЕ СЕ ОПФАТИ И ПРЕВОЗОТ НА УЧЕНИЦИ

СТРУМИЦА ГОДИНАВА ЌЕ ВОВЕДЕ ЈАВЕН ПРЕВОЗ СО ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОБУСИ СО КОЈ ЌЕ СЕ ОПФАТИ И ПРЕВОЗОТ НА УЧЕНИЦИ

Општина Струмица годинава ја почнува постапката за воведување јавен градски превоз со електрични автобуси. Стручните служби го изработуваат сообраќајн ...
ЈСП НА ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА ПОЛНОЌ ДОБИ СУБВЕНЦИИ ЗА СКОПЈЕ ДА НЕ ОСТАНЕ БЕЗ ЈАВЕН ПРЕВОЗ

ЈСП НА ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА ПОЛНОЌ ДОБИ СУБВЕНЦИИ ЗА СКОПЈЕ ДА НЕ ОСТАНЕ БЕЗ ЈАВЕН ПРЕВОЗ

ЈСП „Скопје“ сепак доби субвенции од Град Скопје, откако на вонредна седница која се одржа доцна синоќа советниците од сите советнички групи гласаа „з ...
1 2 3 8 10 / 79 НАПИСИ