Таг: јавен

СИНДИКАТОТ УТРЕ ПОЧНУВА ГЕНЕРАЛЕН ШТРАЈК ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР, ЌЕ СЕ БЛОКИРААТ СОБРАНИЕТО, ВЛАДАТА И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ

СИНДИКАТОТ УТРЕ ПОЧНУВА ГЕНЕРАЛЕН ШТРАЈК ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР, ЌЕ СЕ БЛОКИРААТ СОБРАНИЕТО, ВЛАДАТА И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) од утре (22 јуни) почнува генерален штрајк во јавниот сектор. Штрајкот ќе се изведува со присуство на работ ...
НА 22 ЈУНИ ЌЕ ШТРАЈКУВААТ ВРАБОТЕНИТЕ ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР АКО ВЛАДАТА НЕ ЈА ЗГОЛЕМИ ПЛАТАТА ЗА 2.806 ДЕНАРИ, ОДЛУЧИ СИНДИКАТОТ

НА 22 ЈУНИ ЌЕ ШТРАЈКУВААТ ВРАБОТЕНИТЕ ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР АКО ВЛАДАТА НЕ ЈА ЗГОЛЕМИ ПЛАТАТА ЗА 2.806 ДЕНАРИ, ОДЛУЧИ СИНДИКАТОТ

На 22 јуни ќе има генерален штрајк на вработените во јавниот сектор, ако владата не дозволи линеарно зголемување на сите плати за 2.806 денари, рече Д ...
ГАЗДИТЕ ГИ ВОЗЕА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ФАБРИКИТЕ ОТИ КУМАНОВО ОСТАНА БЕЗ ЈАВЕН ПРЕВОЗ

ГАЗДИТЕ ГИ ВОЗЕА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ФАБРИКИТЕ ОТИ КУМАНОВО ОСТАНА БЕЗ ЈАВЕН ПРЕВОЗ

Сопственици на фабрики и приватни фирми утринава ги превезуваа своите вработни на работните места, затоа што од 1 јануари Куманово остана без градски ...
КУМАНОВО ОД УТРЕ БЕЗ ГРАДСКИ ПРЕВОЗ ОТИ ОПШТИНАТА ЗАДОЦНИЛА СО ТЕНДЕРОТ

КУМАНОВО ОД УТРЕ БЕЗ ГРАДСКИ ПРЕВОЗ ОТИ ОПШТИНАТА ЗАДОЦНИЛА СО ТЕНДЕРОТ

Од 1 јануари, кумановци ќе останат без градски превоз затоа што не е завршена постапката за избор на нови фирми за превоз на патници. Општина Куманово ...
4 / 4 НАПИСИ