Таг: јавна администрација

1 2 3 4 10 / 39 НАПИСИ
ДРВО СО ПАРИ

ДРВО СО ПАРИ

Ова економскиов раст многу напорен бил, да одмориме уште малку ...
ВО СИТЕ ЗЕМЈИ ВО ТРАНЗИЦИЈА СЕ ВРАБОТУВААТ РОДНИНИ ВО АДМИНИСТРАЦИЈА, НО ДОАЃА ВРЕМЕТО НА ПРОФЕСИОНАЛЦИТЕ, ВЕЛИ ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ

ВО СИТЕ ЗЕМЈИ ВО ТРАНЗИЦИЈА СЕ ВРАБОТУВААТ РОДНИНИ ВО АДМИНИСТРАЦИЈА, НО ДОАЃА ВРЕМЕТО НА ПРОФЕСИОНАЛЦИТЕ, ВЕЛИ ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ

Премиерот Димитар Ковачевски вели дека вработувањето роднини на функционери во државните институции е карактеристика на општествата во транзицијата и ...
ПРВАТА ПУШКА

ПРВАТА ПУШКА

Бутај, бутај во администрација - и без држава ќе останеме ...
КАМШИКАРОТ ТРОКИРА

КАМШИКАРОТ ТРОКИРА

Дај да товариме што може уште да се товари. ...
ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ЗАКОНСКИ МОЖЕ ДА ОТСУСТВУВА ОД РАБОТА ЧЕТИРИ МЕСЕЦИ ГОДИШНО

ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ЗАКОНСКИ МОЖЕ ДА ОТСУСТВУВА ОД РАБОТА ЧЕТИРИ МЕСЕЦИ ГОДИШНО

Вработените во јавната администрација може да отсуствуваат од работа секоја година по четири месеци ако го искористат правото на редовен годишен одмор ...
ТЕНДЕРОТ Е КРИВ

ТЕНДЕРОТ Е КРИВ

Браво за власта што сака да ја идентификуваме со распашани кафеанџии. ...
КОГА АДМИНИСТРАТИВЦИТЕ ЌЕ СЕ ВРАТАТ ОД СЕЗОНСКА РАБОТА ВО СТРАНСТВО, ДА ГИ ПОНУДИМЕ НА ПРИВАТНИОТ СЕКТОР, СЕ ПОШЕГУВА ВИЦЕПРЕМИЕРОТ БИТИЌИ

КОГА АДМИНИСТРАТИВЦИТЕ ЌЕ СЕ ВРАТАТ ОД СЕЗОНСКА РАБОТА ВО СТРАНСТВО, ДА ГИ ПОНУДИМЕ НА ПРИВАТНИОТ СЕКТОР, СЕ ПОШЕГУВА ВИЦЕПРЕМИЕРОТ БИТИЌИ

Ако има такви кои навистина би сакале да се откажат од луксузот што некој им го дал да бидат дел од јавниот сектор, а користат неплатен одмор за работ ...
ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ЗЕМА НЕПЛАТЕН ОДМОР И ЗАМИНУВА НА СЕЗОНСКА РАБОТА ВО ХРВАТСКА, МЕСТОТО ИМ МИРУВА

ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ЗЕМА НЕПЛАТЕН ОДМОР И ЗАМИНУВА НА СЕЗОНСКА РАБОТА ВО ХРВАТСКА, МЕСТОТО ИМ МИРУВА

Административците на големо земаат неплатен одмор од три месеци за летово да одат на сезонска работа во странство, главно во Хрватска. Речиси нема држ ...
ПАЛАЧИНКИ ПО ПРОТОКОЛ

ПАЛАЧИНКИ ПО ПРОТОКОЛ

Ова не е само крадење со корупција. Ова е масовен грабеж на даночните обврзници. ...
МОРА ДА ИМАМЕ ДРЖАВЕН ДАТА ЦЕНТАР И КЛАУД КОИ ЌЕ БИДАТ ЗАШТИТЕНИ ОД САЈБЕР НАПАДИ, КАЖА ПРОФЕСОРОТ ОРЦЕ СИМОВ ОД ФИНКИ НА МЕЃУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА САЈБЕР ИНТЕГРИТЕТ ВО АДМИНИСТРАЦИЈАТА

МОРА ДА ИМАМЕ ДРЖАВЕН ДАТА ЦЕНТАР И КЛАУД КОИ ЌЕ БИДАТ ЗАШТИТЕНИ ОД САЈБЕР НАПАДИ, КАЖА ПРОФЕСОРОТ ОРЦЕ СИМОВ ОД ФИНКИ НА МЕЃУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА САЈБЕР ИНТЕГРИТЕТ ВО АДМИНИСТРАЦИЈАТА

Над стотина претставници од 45 институции од трите власти, вклучително и од судската власт, на меѓународна конференција „Сајбер интегритет во јавната ...
1 2 3 4 10 / 39 НАПИСИ