Таг: Јетон Шаќири

1 2 3 10 / 23 НАПИСИ
МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НЕ КАЖУВА ЗОШТО ШКОЛИТЕ ЌЕ ГИ ОДРАБОТУВААТ ДЕНОВИТЕ НА ИЗБОРИТЕ ЗА КОИ ВЛАДАТА ОДЛУЧИ ДЕКА СЕ НЕРАБОТНИ

МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НЕ КАЖУВА ЗОШТО ШКОЛИТЕ ЌЕ ГИ ОДРАБОТУВААТ ДЕНОВИТЕ НА ИЗБОРИТЕ ЗА КОИ ВЛАДАТА ОДЛУЧИ ДЕКА СЕ НЕРАБОТНИ

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири не кажува зошто училиштата добиле известување од Министерството за образование и наука (МОН) дека денов ...
МИНИСТЕРОТ ШАЌИРИ НАЈАВИ ВОВЕДУВАЊЕ СТРУЧНА МАТУРА И ПРИЕМЕН ИСПИТ ЗА ФАКУЛТЕТ, АМА НЕ КАЖА ОД КОГА

МИНИСТЕРОТ ШАЌИРИ НАЈАВИ ВОВЕДУВАЊЕ СТРУЧНА МАТУРА И ПРИЕМЕН ИСПИТ ЗА ФАКУЛТЕТ, АМА НЕ КАЖА ОД КОГА

Стручна матура и влезен академски испит се новините на Предлог-законите за средно образование и за стручно образование и обука, кои синоќа ги изгласа ...
ОСНОВЦИТЕ ЌЕ УЧАТ ДО 17 ЈУНИ, А СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ДО 10 ЈУНИ, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЈА ПРОМЕНИ ЛАНСКАТА ОДЛУКА НА ВЛАДАТА

ОСНОВЦИТЕ ЌЕ УЧАТ ДО 17 ЈУНИ, А СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ДО 10 ЈУНИ, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЈА ПРОМЕНИ ЛАНСКАТА ОДЛУКА НА ВЛАДАТА

Учебната година за средношколците ќе заврши на 10 јуни, а за учениците од основното образование на 17 јуни, не како што лани одлучи Владата, сите да у ...
БИТОЛСКИТЕ ШКОЛИ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ 301 НАСТАВНИК, ОТИ ШАЌИРИ НЕ РАСПИШУВА ОГЛАСИ ЗА ВРАБОТУВАЊА, ВЕЛИ КОЊАНОВСКИ

БИТОЛСКИТЕ ШКОЛИ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ 301 НАСТАВНИК, ОТИ ШАЌИРИ НЕ РАСПИШУВА ОГЛАСИ ЗА ВРАБОТУВАЊА, ВЕЛИ КОЊАНОВСКИ

Училиштата во Битола може да останат без 301 наставник, бидејќи речиси на еден месец пред крајот на првото полугодие, Министерството за образование и ...
МОН Ѝ ЈА ОДЗЕДЕ ИНГЕРЕНЦИЈАТА НА ОПШТИНА БИТОЛА ЗА ЕДНО УЧИЛИШТЕ, ЌЕ ИМА И ЗА ДРУГИ АКО ТРАЈНО НЕ СЕ ВРАБОТАТ НАСТАВНИЦИТЕ КОИ ГИ ИСПОЛНУВААТ ЗАКОНСКИТЕ УСЛОВИ, РЕЧЕ ШАЌИРИ

МОН Ѝ ЈА ОДЗЕДЕ ИНГЕРЕНЦИЈАТА НА ОПШТИНА БИТОЛА ЗА ЕДНО УЧИЛИШТЕ, ЌЕ ИМА И ЗА ДРУГИ АКО ТРАЈНО НЕ СЕ ВРАБОТАТ НАСТАВНИЦИТЕ КОИ ГИ ИСПОЛНУВААТ ЗАКОНСКИТЕ УСЛОВИ, РЕЧЕ ШАЌИРИ

Министерството за образование и наука (МОН) ѝ ги одзеде ингеренциите на Општина Битола за Основното училиште „Александар Турунџев“ во село Кукуречани, ...
ОТКАКО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ИЗЛАЖА ДЕКА СО ЗАКОН ЌЕ ГО ПРОДОЛЖИ ШКОЛУВАЊЕТО НА ЗАТВОРЕНИТЕ ДЕЦА ВО ВП ДОМ „ТЕТОВО“, НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ МУ ИСПРАТИ ПИСМО НА КОВАЧЕВСКИ

ОТКАКО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ИЗЛАЖА ДЕКА СО ЗАКОН ЌЕ ГО ПРОДОЛЖИ ШКОЛУВАЊЕТО НА ЗАТВОРЕНИТЕ ДЕЦА ВО ВП ДОМ „ТЕТОВО“, НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ МУ ИСПРАТИ ПИСМО НА КОВАЧЕВСКИ

Лажењето и кршењето на Законот за основно и за средно образование од страна на Министерството за образование кое ги остави штитениците во Воспитно-поп ...
МОЖНО Е УЧЕБНАТА ГОДИНА ДА ПОЧНЕ НА СРЕДИНАТА НА СЕПТЕМВРИ, РАЗГОВАРАМЕ И ЗА ПРОЛЕТЕН РАСПУСТ, РЕЧЕ ШАЌИРИ

МОЖНО Е УЧЕБНАТА ГОДИНА ДА ПОЧНЕ НА СРЕДИНАТА НА СЕПТЕМВРИ, РАЗГОВАРАМЕ И ЗА ПРОЛЕТЕН РАСПУСТ, РЕЧЕ ШАЌИРИ

Три предлози се дискутираат со синдикатите за почетокот на учебната година 2023/2024, рече денеска министерот за образование и наука Јетон Шаќири. ...
ОД СЕПТЕМВРИ ЌЕ СЕ ЗАЈАКНАТ АКТИВНОСТИТЕ НА МВР ВО ШКОЛИТЕ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

ОД СЕПТЕМВРИ ЌЕ СЕ ЗАЈАКНАТ АКТИВНОСТИТЕ НА МВР ВО ШКОЛИТЕ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

Од септември, во новата учебна година, ќе се зајакнат активностите на Министерството за внатрешни работи (МВР) во школите, кажа денеска министерот за ...
СЕКОЕ ШКОЛО ДА ОДРЕДИ КАКО ЌЕ СЕ КОРИСТАТ МОБИЛНИТЕ ВО УЧИЛНИЦИТЕ, ДА СЕ РАЗГОВАРА ЗА ВОВЕДУВАЊЕ НА УНИФОРМИ, ВЛАДАТА ДОНЕСЕ 10 ПРЕПОРАКИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

СЕКОЕ ШКОЛО ДА ОДРЕДИ КАКО ЌЕ СЕ КОРИСТАТ МОБИЛНИТЕ ВО УЧИЛНИЦИТЕ, ДА СЕ РАЗГОВАРА ЗА ВОВЕДУВАЊЕ НА УНИФОРМИ, ВЛАДАТА ДОНЕСЕ 10 ПРЕПОРАКИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

Секое училиште треба да направи протокол за начинот на користење на мобилните телефони на учениците и наставниците за време на часовите во просториите ...
НА 27 МАЈ ЌЕ СЕ ПОЛАГА ДРЖАВНА МАТУРА, КАЖА МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ШАЌИРИ

НА 27 МАЈ ЌЕ СЕ ПОЛАГА ДРЖАВНА МАТУРА, КАЖА МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ШАЌИРИ

Ги поддржувам барањата, но мојот конечен став е дека државна матура ќе се реализира на 27 мај и мора да се реализира, како што е предвидено според рок ...
1 2 3 10 / 23 НАПИСИ