Таг: ЈНА

СЕ РАСПАЃААТ ВОЕНИТЕ МАГАЦИНИ ОД ВРЕМЕТО НА ЈНА КАЈ ШТИПСКО НОВО СЕЛО

СЕ РАСПАЃААТ ВОЕНИТЕ МАГАЦИНИ ОД ВРЕМЕТО НА ЈНА КАЈ ШТИПСКО НОВО СЕЛО

Старите воени магицини во месноста Новакова Чешма во штипско Ново Село се  распаѓаат. Овие магацини се направени од поранешната Југословенска народна ...
СЕ ОТВОРИ ДУПКА МЕЃУ ДВЕ КУЌИ ВО КУМАНОВО

СЕ ОТВОРИ ДУПКА МЕЃУ ДВЕ КУЌИ ВО КУМАНОВО

Дупка со длабочина од 5-6 метри се отвори во дворот на семејството Азировиќ во населбата Багрем Бања, во Куманово. Дупката е со пречник од 50-60 санти ...
И ПЕЛАГОНИЈА ИМАЛА СВОЈ ХИТЛЕР, ДУРИ НИ ТИТО НЕ МУ ПОМОГНАЛ, ПА МОРАЛ ДА СЕ ПРЕКРСТИ ВО КИРИЛ

И ПЕЛАГОНИЈА ИМАЛА СВОЈ ХИТЛЕР, ДУРИ НИ ТИТО НЕ МУ ПОМОГНАЛ, ПА МОРАЛ ДА СЕ ПРЕКРСТИ ВО КИРИЛ

Хитлер Здравески од прилепското село Лопатица го делел името со германскиот нацистички лидер, но не и карактерот. Пелагонискиот Хитлер бил роден во 19 ...
ОСВЕН ГЛИГОРОВ, ДРУГИТЕ ФАЌАА КРИВИНИ, СЕ СЕЌАВА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ

ОСВЕН ГЛИГОРОВ, ДРУГИТЕ ФАЌАА КРИВИНИ, СЕ СЕЌАВА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ

    Павле Трајанов во времето на повлекувањето на Југословенската Народна Армија во 1991 година беше секретар за јавна безбедност ...
4 / 4 НАПИСИ