Таг: капетанија

ОД СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ ИЗВАДЕН ПОТОНАТИОТ БРОД „ЛИХНИДА”

ОД СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ ИЗВАДЕН ПОТОНАТИОТ БРОД „ЛИХНИДА”

Во  вчера беше изваден  бродот „Лихнида“ кој деновиве пропадна  во Студенчишкиот канал и од чиј резервоар се излеа поголема количина на нафта. Поради ...
ПРИСТАНИШТЕТО ВО ОХРИД ПАК СЕ РАСПАЃА, КАПЕТАНИЈАТА ВЕТУВА САНАЦИЈА

ПРИСТАНИШТЕТО ВО ОХРИД ПАК СЕ РАСПАЃА, КАПЕТАНИЈАТА ВЕТУВА САНАЦИЈА

Главното пристаниште во Охрид повторно се рони. На делот кој служи за спуштање пловни објекти во езерото видливо е оштетувањето. Паднати се камењата и ...
ОХРИД ЌЕ СОБИРА ПАРИ ДА ИМ КУПИ КАНТИ ЗА ЃУБРЕ НА ГАЗДИТЕ НА РЕСТОРАНИ ЗА ДА НЕ ГО ФРЛААТ ПРЕД КАПЕТАНИЈАТА

ОХРИД ЌЕ СОБИРА ПАРИ ДА ИМ КУПИ КАНТИ ЗА ЃУБРЕ НА ГАЗДИТЕ НА РЕСТОРАНИ ЗА ДА НЕ ГО ФРЛААТ ПРЕД КАПЕТАНИЈАТА

Капетанот на Капетанијата на македонските пристаништа во Охрид Горан Устијаноски најави дека од денеска ќе се собираат пари за на газдите на ресторани ...
СТАЛИНОВИОТ НАРОДЕН МОТОР ОД 1946, НИЗ ОХРИД ГО ВОЗИ КАПЕТАН НА БРОД

СТАЛИНОВИОТ НАРОДЕН МОТОР ОД 1946, НИЗ ОХРИД ГО ВОЗИ КАПЕТАН НА БРОД

Познатитот руски народен моторцикл „ковровец-125”, произведен со указ на советскиот диктатор Јосиф Висарионович Сталин од 1946, низ Охрид го вози капе ...
ОХРИДСКИТЕ БРОДОВИ ПЕТ МИНУТИ ГИ ВКЛУЧИЈА СИРЕНИТЕ ВО ЗНАК НА ПОЧИТ КОН ПОЧИНАТИОТ ОХРИДСКИ ГРАДОНАЧАЛНИК

ОХРИДСКИТЕ БРОДОВИ ПЕТ МИНУТИ ГИ ВКЛУЧИЈА СИРЕНИТЕ ВО ЗНАК НА ПОЧИТ КОН ПОЧИНАТИОТ ОХРИДСКИ ГРАДОНАЧАЛНИК

Охридските бродови во Градското пристаниште денес пет минути ги вклучија сирените за да му оддадат последна почит на починатиот градоначалник на Охрид ...
РАСПУКА ПРИСТАНИШТЕТО ВО ОХРИД, КАПЕТАНИЈАТА ВЕЛИ ДЕКА СТАБИЛНОСТА НЕ Е НАРУШЕНА

РАСПУКА ПРИСТАНИШТЕТО ВО ОХРИД, КАПЕТАНИЈАТА ВЕЛИ ДЕКА СТАБИЛНОСТА НЕ Е НАРУШЕНА

Градското пристаниште во Охрид се расцепи. Голема пукнатина може да се види на пристапниот дел на пристаништето, единствено од ваков вид на нашите три ...
ОХРИДСКИОТ КАПЕТАН КОЈ ВОЗИ НАЈГОЛЕМИ БРОДОВИ НА РАБОТА ОДИ СО МОТОР ОД 1959

ОХРИДСКИОТ КАПЕТАН КОЈ ВОЗИ НАЈГОЛЕМИ БРОДОВИ НА РАБОТА ОДИ СО МОТОР ОД 1959

Охридскиот капетан на Капетанија на пристаништата во земјава Горан Устијановски, образован на најпрестижни школи за поморство, на работа во зградата н ...
ОХРИД УШТЕ НЕМА ПРОТИВПОЖАРЕН БРОД, КАНЕО И ТРПЕЈЦА БЕЗ ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ

ОХРИД УШТЕ НЕМА ПРОТИВПОЖАРЕН БРОД, КАНЕО И ТРПЕЈЦА БЕЗ ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ

Во Охрид одново е актуелизирано барањето за набавка на противпожарен брод. Ваков пловен објект е потребен, бидејќи на крајбрежејето се наоѓаат две гол ...
8 / 8 НАПИСИ