Таг: Клиника за кардиологија

1 2 10 / 12 НАПИСИ
ВРЕДЕШЕ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ ПАЦИЕНТИ ЕДНА ГОДИНА ДА СПЕЦИЈАЛИЗИРАМЕ ВО СИБИР, ВЕЛАТ КАРДИОЛОЗИТЕ РИСТЕСКИ И ТАЛЕСКИ КОИ ВОВЕДОА НОВА ПРОЦЕДУРА ЗА ЛЕКУВАЊЕ СРЦЕВИ АРИТМИИ

ВРЕДЕШЕ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ ПАЦИЕНТИ ЕДНА ГОДИНА ДА СПЕЦИЈАЛИЗИРАМЕ ВО СИБИР, ВЕЛАТ КАРДИОЛОЗИТЕ РИСТЕСКИ И ТАЛЕСКИ КОИ ВОВЕДОА НОВА ПРОЦЕДУРА ЗА ЛЕКУВАЊЕ СРЦЕВИ АРИТМИИ

Се чувствувам како сибирската бајка да ми стана реалност, вели д-р Дејан Ристески, раководител на Одделот за електрофизиологија на Клиниката за кардио ...
ИНТЕРВЕНЦИЈА ЗА СЕРИОЗНО ЗАБОЛУВАЊЕ КОЈА ЗАМЕНУВА ОПЕРАЦИЈА НА ОТВОРЕНО СРЦЕ СТАНУВА РУТИНА НА КЛИНИКАТА ЗА КАРДИОЛОГИЈА, ВЕЛИ Д-Р ЗИМБАКОВ

ИНТЕРВЕНЦИЈА ЗА СЕРИОЗНО ЗАБОЛУВАЊЕ КОЈА ЗАМЕНУВА ОПЕРАЦИЈА НА ОТВОРЕНО СРЦЕ СТАНУВА РУТИНА НА КЛИНИКАТА ЗА КАРДИОЛОГИЈА, ВЕЛИ Д-Р ЗИМБАКОВ

Една од најкомплексните процедури во кардиологијата, процедурата транскатетер валвуларна аортна имплантација (ТАВИ) за која не е потребна целосна анес ...
КОВИД-ЦЕНТРИ СЕ ОТВАРААТ И НА КАРДИОЛОГИЈА И НА ПЛАСТИЧНА ХИРУРГИЈА, ВО „8 СЕПТЕМВРИ“ САМО ИТНИ ОПЕРАЦИИ

КОВИД-ЦЕНТРИ СЕ ОТВАРААТ И НА КАРДИОЛОГИЈА И НА ПЛАСТИЧНА ХИРУРГИЈА, ВО „8 СЕПТЕМВРИ“ САМО ИТНИ ОПЕРАЦИИ

Ковид пациенти ќе се примаат и на делови од Клиниката за кардиологија и на Клиниката за пластична и реконструктивна хирургија, а во „8 Сепетмеври“ ќе ...
ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА ДОНИРАШЕ ОПРЕМА ВРЕДНА 25.000 ЕВРА НА КЛИНИКАТА ЗА КАРДИОЛОГИЈА

ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА ДОНИРАШЕ ОПРЕМА ВРЕДНА 25.000 ЕВРА НА КЛИНИКАТА ЗА КАРДИОЛОГИЈА

Клиниката за кардиологија доби опрема во вредност 25.000 евра од Германската амбасада во земјава. Преку проект финансиран од Министерството за надворе ...
42-ГОДИШНИК СПАСЕН НА КАРДИОЛОГИЈА СО ИНТЕРВЕНЦИЈА КОЈА ЗА ПРВПАТ СЕ ИЗВЕДУВА НА КЛИНИКАТА

42-ГОДИШНИК СПАСЕН НА КАРДИОЛОГИЈА СО ИНТЕРВЕНЦИЈА КОЈА ЗА ПРВПАТ СЕ ИЗВЕДУВА НА КЛИНИКАТА

Тим лекари на Клиниката за кардиологија за првпат самостојно изведе стентирање на трауматска трансекција на торакална аорта кај 42-годишен пациент. Ка ...
ПОЧИНА ПАЦИЕНТ СО РЕТКА БОЛЕСТ ПУЛМОНАЛНА ХИПЕРТЕНЗИЈА, НЕ БИЛ ЗАВЕДЕН ВО РЕГИСТАРОТ ОТИ ДИЈАГНОЗАТА БИЛА СЕКУНДАРНА

ПОЧИНА ПАЦИЕНТ СО РЕТКА БОЛЕСТ ПУЛМОНАЛНА ХИПЕРТЕНЗИЈА, НЕ БИЛ ЗАВЕДЕН ВО РЕГИСТАРОТ ОТИ ДИЈАГНОЗАТА БИЛА СЕКУНДАРНА

Пациент со ретката болест пулмонална хипертензија почина пред три дена, бидејќи болеста му е дијагностицирана како секундарна и тој не е внесен во рег ...
ЧЕТВОРИЦА ВИСОКОРИЗИЧНИ ПАЦИЕНТИ ДОБИЈА ВЕШТАЧКИ АОРТНИ ЗАЛИСТОЦИ НА КЛИНИКАТА ЗА КАРДИОЛОГИЈА СО МИНИМАЛНО ИНВАЗИВНА ПРОЦЕДУРА

ЧЕТВОРИЦА ВИСОКОРИЗИЧНИ ПАЦИЕНТИ ДОБИЈА ВЕШТАЧКИ АОРТНИ ЗАЛИСТОЦИ НА КЛИНИКАТА ЗА КАРДИОЛОГИЈА СО МИНИМАЛНО ИНВАЗИВНА ПРОЦЕДУРА

На Клиниката за кардиологија минатата недела кај четворица пациенти успешно е изведена минимално инвазивна процедура за поставување вештачки аортни за ...
КЛИНИКАТА ЗА КАРДИОЛОГИЈА ОСВЕТЛЕНА ЦРВЕНО ЗА СВЕТСКИОТ ДЕН НА СРЦЕТО

КЛИНИКАТА ЗА КАРДИОЛОГИЈА ОСВЕТЛЕНА ЦРВЕНО ЗА СВЕТСКИОТ ДЕН НА СРЦЕТО

Клиниката за кардиологија синоќа беше освтлена црвено, со што беше одбележан 29 септември Светскиот ден на срцето, за да се подигне свеста на граѓанит ...
ПАЦИЕНТИТЕ СЕ БЕЗБЕДНИ, КЕДЕВ Е СМЕНЕТ ОТИ ЧЕСТО Е ОТСУТЕН, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА КАРДИОЛОГИЈА ЗИМБАКОВ

ПАЦИЕНТИТЕ СЕ БЕЗБЕДНИ, КЕДЕВ Е СМЕНЕТ ОТИ ЧЕСТО Е ОТСУТЕН, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА КАРДИОЛОГИЈА ЗИМБАКОВ

Не се точни тврдењата на проф. д-р Сашко Кедев дека пациентите не се безбедни на Клиниката за кардиологија, реагираше денес д-р Жан Зимбаков, новиот д ...
ЈА ГАРАНТИРАМЕ БЕЗБЕДНОСТА НА ПАЦИЕНТИТЕ ШТО СЕ СТЕНТИРААТ, КАЖА ФИЛИПЧЕ ПО ИЗЈАВАТА НА КЕДЕВ ДЕКА НА КАРДОЛОГИЈА СЕ НЕСТРУЧНИ

ЈА ГАРАНТИРАМЕ БЕЗБЕДНОСТА НА ПАЦИЕНТИТЕ ШТО СЕ СТЕНТИРААТ, КАЖА ФИЛИПЧЕ ПО ИЗЈАВАТА НА КЕДЕВ ДЕКА НА КАРДОЛОГИЈА СЕ НЕСТРУЧНИ

Министерството за здравство ја гарантира безбедноста на сите пациенти кои на Клиниката за кардиологија добиваат стент, изјави министерот за здравство ...
1 2 10 / 12 НАПИСИ