Таг: комемомрација

ДАЛИБОР МОЖЕШЕ ДА ГО НАПРАВИ ГЛАСОТ МЕК КАКО ПАМУК, МОЖЕШЕ И ПЛАНИНА ДА СРУШИ СО НЕГО, КАЖА ГАБРИЕЛА НОВЕСКА ОД ХОРОТ НА „ТАНЕЦ“ НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ЗА ЃОШИЌ

ДАЛИБОР МОЖЕШЕ ДА ГО НАПРАВИ ГЛАСОТ МЕК КАКО ПАМУК, МОЖЕШЕ И ПЛАНИНА ДА СРУШИ СО НЕГО, КАЖА ГАБРИЕЛА НОВЕСКА ОД ХОРОТ НА „ТАНЕЦ“ НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ЗА ЃОШИЌ

„Далибор беше многу искрен, многу пријателски настроен, не се наметнуваше, не сакаше да пречи, ниту да му пречат, беше многу позитивен. Немаше некој к ...
ЦЕЛ ЖИВОТ БЕШЕ ВО СЕНКА НА ДРУГИ, А БЕШЕ НАЈГОЛЕМИОТ ГЕНИЈАЛЕЦ ВО СЕМЕЈСТВОТО, КАЖА ЗА МАЕСТРО ЏАМБАЗОВ СИНОТ ИГОР НА КОМЕМОРАЦИЈАТА

ЦЕЛ ЖИВОТ БЕШЕ ВО СЕНКА НА ДРУГИ, А БЕШЕ НАЈГОЛЕМИОТ ГЕНИЈАЛЕЦ ВО СЕМЕЈСТВОТО, КАЖА ЗА МАЕСТРО ЏАМБАЗОВ СИНОТ ИГОР НА КОМЕМОРАЦИЈАТА

Цел живот беше во сенка на други, а, всушност, беше најголемиот генијалец во семејството, кажа Игор Џамбазов на комеморацијата посветена на неговиот т ...
ДЕНЕС ЌЕ БИДЕ ПОГРЕБАН ГОЛЕМИОТ МАКЕДОНСКИ СЛИКАР ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ, УТРЕ КОМЕМОРАЦИЈА НА АРХИТЕКТОНСКИОТ ФАКУЛТЕТ

ДЕНЕС ЌЕ БИДЕ ПОГРЕБАН ГОЛЕМИОТ МАКЕДОНСКИ СЛИКАР ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ, УТРЕ КОМЕМОРАЦИЈА НА АРХИТЕКТОНСКИОТ ФАКУЛТЕТ

Од 12 до 13 часот во Капелата на Градските гробишта во Бутел, денес ќе бидат изложени посмртните останки на големиот македонски сликар Владимир Георги ...
3 / 3 НАПИСИ