Таг: Комисија за заразни болести

1 2 3 14 10 / 139 НАПИСИ
ДО КРАЈОТ НА НЕДЕЛАТА ЌЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ВО ЗЕМЈАВА ИМА ЗАБОЛЕНИ ОД НОВИОТ СОЈ КОРОНАВИРУС КРАКЕН

ДО КРАЈОТ НА НЕДЕЛАТА ЌЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ВО ЗЕМЈАВА ИМА ЗАБОЛЕНИ ОД НОВИОТ СОЈ КОРОНАВИРУС КРАКЕН

До крајот на неделата ќе има резултати од секвенционирањето на позитивните примероци од ковид-19 и ќе се знае дали во земјава е присутен новиот сој кр ...
ПО 3 ДЕНА ОДБИВАЊЕ, ТЕСТИРАН КИЧЕВЧАНЕЦОТ СОМНИТЕЛEН НА МАЈМУНСКИ СИПАНИЦИ, СЕ ЧЕКААТ РЕЗУЛТАТИ

ПО 3 ДЕНА ОДБИВАЊЕ, ТЕСТИРАН КИЧЕВЧАНЕЦОТ СОМНИТЕЛEН НА МАЈМУНСКИ СИПАНИЦИ, СЕ ЧЕКААТ РЕЗУЛТАТИ

Комисијата за заразни болести соопшт дека од Центарот за јавно здравје Битола веќе е земен примерок за анализа од пациентот од Кичево за кого беше пре ...
ЗДРАВСТВЕН НАДЗОР ЗА ЛИЦЕTO ОД КИЧЕВО КОЕ НЕ САКА ДА СЕ ТЕСТИРА ЗА МАЈМУНСКИ СИПАНИЦИ, БАРА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

ЗДРАВСТВЕН НАДЗОР ЗА ЛИЦЕTO ОД КИЧЕВО КОЕ НЕ САКА ДА СЕ ТЕСТИРА ЗА МАЈМУНСКИ СИПАНИЦИ, БАРА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Комисијата за заразни болести ќе побара од министерот за здравство да се дозволи здравствен надзор врз лицето од Кичево сомнително дека е болно од мај ...
ДОМАШНА ИЛИ БОЛНИЧКА ИЗОЛАЦИЈА ДО ТЕСТИРАЊЕТО НА СОМНИТЕЛНИТЕ ЗА МАЈМУНСКИ СИПАНИЦИ, ПРЕПОРАЧА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

ДОМАШНА ИЛИ БОЛНИЧКА ИЗОЛАЦИЈА ДО ТЕСТИРАЊЕТО НА СОМНИТЕЛНИТЕ ЗА МАЈМУНСКИ СИПАНИЦИ, ПРЕПОРАЧА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Изолација во домашни или болнички услови на сомнителните случаи за мајмунски сипаници до нивно тестирање; изолација на потврдени случаи во домашни или ...
ВРВОТ НА ОВОЈ БРАН КОВИД Е ЗАД НАС, А СЕКОЈ СЛЕДЕН ЌЕ БИДЕ СО ПОМАЛ БРОЈ БОЛНИ, СПОРЕД СТАТИСТИЧКИТЕ АНАЛИЗИ НА БИТОЛСКИОТ ПРОФЕСОР ТРАЈКОВСКИ

ВРВОТ НА ОВОЈ БРАН КОВИД Е ЗАД НАС, А СЕКОЈ СЛЕДЕН ЌЕ БИДЕ СО ПОМАЛ БРОЈ БОЛНИ, СПОРЕД СТАТИСТИЧКИТЕ АНАЛИЗИ НА БИТОЛСКИОТ ПРОФЕСОР ТРАЈКОВСКИ

Со дневно ниво на 700 до 800 нови случаи на ковид-19, врвот на овој бран од болеста е дефинитивно зад нас, смета професорот од битолскиот Технички фак ...
ЌЕ СЕ ОТВАРААТ 5 КОВИД АМБУЛАНТИ ВО СКОПЈЕ ОТИ БОЛНИТЕ НАЈЧЕСТО ЗАВРШУВААТ САМО ДО МАТИЧЕН

ЌЕ СЕ ОТВАРААТ 5 КОВИД АМБУЛАНТИ ВО СКОПЈЕ ОТИ БОЛНИТЕ НАЈЧЕСТО ЗАВРШУВААТ САМО ДО МАТИЧЕН

Иако има зголемен број на новозаразени случаи со ковид-19, сепак земјата е се` уште во зелена зона, па Комисијата за заразни болести не препорача допо ...
ДВОЈНО ДА СЕ ЗГОЛЕМАТ КАПАЦИТЕТИТЕ ЗА ТЕСТИРАЊЕ ЗА КОВИД-19, БАРА КОМИСИЈАТА, НЕМА ДОПОЛНИТЕЛНИ РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ

ДВОЈНО ДА СЕ ЗГОЛЕМАТ КАПАЦИТЕТИТЕ ЗА ТЕСТИРАЊЕ ЗА КОВИД-19, БАРА КОМИСИЈАТА, НЕМА ДОПОЛНИТЕЛНИ РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ

Комисијата за заразни препорача двојно зголемување на капацитетите за тестирање на институциите кои се надлежни за тоа, како и следење на состојбата з ...
ЗА ЕДНА НЕДЕЛА НАД 65 ОТСТО ПОВЕЌЕ ПОЗИТИВНИ НА КОВИД-19, МАСКА НА ЗАТВОРЕНО Е НАЈДОБРА ЗАШТИТА, ВЕЛИ КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

ЗА ЕДНА НЕДЕЛА НАД 65 ОТСТО ПОВЕЌЕ ПОЗИТИВНИ НА КОВИД-19, МАСКА НА ЗАТВОРЕНО Е НАЈДОБРА ЗАШТИТА, ВЕЛИ КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

За 65,8 проценти е згоолемен бројот на позитивни на ковид-19 во споредба со минатата недела, соопшти Комисијата за заразни болести по денешниот состан ...
САМО БРЗИ ТЕСТОВИ ВО БОЛНИЦИТЕ, БЕЗ ТРОШОЦИ ЗА ПЦР ТЕСТИРАЊА, ПРЕПОРАЧУВА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

САМО БРЗИ ТЕСТОВИ ВО БОЛНИЦИТЕ, БЕЗ ТРОШОЦИ ЗА ПЦР ТЕСТИРАЊА, ПРЕПОРАЧУВА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Треба да се користат брзите антигенски тестови за детекција на ковид-19, а  не ПЦР тестирањата поради комплицираниот начин и изложување на дополнителн ...
ЌЕ СЕ ОБЕЗБЕДАТ ПОСЕБНИ ТЕСТОВИ ЗА МАЈМУНСКИ СИПАНИЦИ ВО ЗЕМЈАВА, А СЕ ОДРЕДУВААТ И КЛИНИЧКИТЕ ПАТЕКИ ЗА ТРЕТМАН НА ПАЦИЕНТИ, ВЕЛАТ ОД КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

ЌЕ СЕ ОБЕЗБЕДАТ ПОСЕБНИ ТЕСТОВИ ЗА МАЈМУНСКИ СИПАНИЦИ ВО ЗЕМЈАВА, А СЕ ОДРЕДУВААТ И КЛИНИЧКИТЕ ПАТЕКИ ЗА ТРЕТМАН НА ПАЦИЕНТИ, ВЕЛАТ ОД КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Институтот за јавно здравје уште минатата недела стапи во контакт со СЗО за да се обезбедат посебни китови за дијагностицирање на мајмунските сипаници ...
1 2 3 14 10 / 139 НАПИСИ